Închide meniul

CM 2022 | CTP, reacţie vehementă la adresa FIFA, după controversele de la Campionatul Mondial din Qatar: „O imagine jalnică! Infantino vorbeşte ca un mafiot!”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 24 noiembrie 2022, 17:37

CM 2022 | CTP, reacţie vehementă la adresa FIFA, după controversele de la Campionatul Mondial din Qatar: „O imagine jalnică! Infantino vorbeşte ca un mafiot!

CTP se teme pentru Simona Halep, după apariţiea celui de-al doilea caz de doping

Cristian Tudor Popescu, în timpul unui interviu / Hepta

CTP a avut o reacţie vehementă la adresa FIFA, după controversele de la Campionatul Mondial din Qatar! Preşedintele forului mondial, Gianni Infantino, a fost luat la ţintă de ziarist, pentru discursul său de dinaintea începerii turneului final.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campionatul Mondial din Qatar este unul de care se leagă numeroase controverse. Cristian Tudor Popescu a analizat problemele de la acest turneu final, şi mai ales, scandalul care s-a iscat după ce FIFA a ales să interzică ehipelor să poarte banderola „One Love” în timpul partidelor, banderoa ce simboliza toleranţa şi diversitatea.

CTP, reacţie vehementă la adresa FIFA, după controversele de la Campionatul Mondial din Qatar

Cristian Tudor Popescu nu s-a mai abţinut şi a criticat în termeni duri Campionatul Mondial din Qatar. Ziaristul susţine că imaginea lăsată de acest turneu final este una „jalnică”, iar interdicţiile aplicate jucătorilor, cât şi echipelor naţionale, l-au scandalizat.

Totodată, CTP l-a luat la ţintă serios pe Gianni Infantino, pe care l compară cu un „mafiot”, pentru discursul său controversat de dinaintea startului competiţiei.

„Imaginea pe care ne-a arătat-o FIFA cu acest Campionat Mondial este jalnică! Totodată, este una amenințătoare! Discursul individului acela care este președintele FIFA, domnul Infantino, îmi amintește de un șef mafiot! Asta nu pentru că e italian. Dacă domnul Blatter, predecesorul lui, avea o alură de mare escroc, Infantino vorbește ca un interlop al fotbalului.

Reclamă

Are niște discursuri în care spune: „Ce, noi suntem Poliție? Facem noi ordine? Ce treabă avem noi cu ce se întâmplă în Qatar?”. Aceste interdicții aplicate naționalelor și jucătorilor mi se par absolut scandaloase!

Mi se pare dezgustătoare atitudinea acestei organizații numită FIFA, acolo trebuie luate niște măsuri. S-au împământenit obiceiuri sinistre acolo, au fost promovate personaje pe aranjamante, e un organism putred care are nevoie de o reformă din temelii.

Aș fi admirat și salutat din toată inima gestul unor naționale, chiar dintre cele mari, să nu participe pur și simplu la acest Campionat Mondial rușinos, să nu achieseze la aranjamentele FIFA. Dar, dacă tot au venit acolo, aveau dreptul să nu le fie interzise aceste gesturi, care nu sunt nici agresive, nici violente. Este cel mai trist și greu de privit Campionat Mondial din câte am văzut eu! Și din 1962 le-am văzut pe toate”, a declarat CTP, pentru gsp.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Gianni Infantino s-a dezlănțuit înaintea Cupei Mondiale

Gianni Infantino s-a dezlănțuit înaintea Cupei Mondiale. Președintele FIFA a făcut un anunț răsunător cu o zi înainte de startul turneului final din Qatar. Infantino a răspuns tuturor criticilor primite în ultima perioadă, din cauza condiţiilor de muncă ale muncitorilor de pe şantierele stadioanelor construite pentru Campionatul Mondial.

Într-o conferinţă de presă începută cu un monolog, conducătorul FIFA a scos în evidenţă originile sale italiene, asigurând că se simte aproape de migranţii veniţi să lucreze la Doha în condiţii criticate de organizaţiile de apărare a drepturilor Omului.

„Astăzi, eu sunt qatarian, astăzi mă simt arab, astăzi mă simt african, astăzi mă simt gay, astăzi mă simt invalid, astăzi mă simt muncitor migrant.

Acest lucru mă face să mă întorc la propria mea poveste, pentru că sunt fiul unor muncitori migranţi. Ştiu ce înseamnă să fii discriminat, hărţuit, în calitate de străin. Copil fiind, am fost discriminat în Elveţia pentru că eram roşcat şi aveam pistrui, eram italian, vorbeam prost germană”, a spus Gianni Infantino, la conferința de presă de dinaintea Cupei Mondiale din Qatar, care se va desfășura în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie 2022.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:29 Leicester – Southampton, 22:00, LIVE VIDEO Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” Vezi toate știrile
Citește și