Închide meniul
Foto

CM 2022 | Cum s-au bucurat Lionel Messi şi Robert Lewandowski, după ce echipele lor s-au calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale

Valentin Pîrcălabu Publicat: 30 noiembrie 2022, 23:36

Sursa TVR

Sursa TVR

Captură TVR

  • Cum s-au bucurat Lionel Messi şi Robert Lewandowski 
  • Argentina şi Polonia, în optimile de finală ale Cupei Mondiale

Cum s-au bucurat Lionel Messi şi Robert Lewandowski după ce echipele lor s-au calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Cele două staruri au mers către suporteri pentru a sărbători performanţa celor două naţionale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă naţionala Poloniei a stat la mâna Mexicului pentru a se califica în optimile de finală. Robert Lewandowski a fost numai zâmbet când a aflat că va juca cu Polonia în optimile de finală ale Cupei Mondiale.

Cum s-au bucurat Lionel Messi şi Robert Lewandowski, după ce echipele lor s-au calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale

Robert Lewandowski a sărbătorit alături de fanii polonezi calificarea în optimile de finală de la Campionatul Mondial. Lewandowski şi Messi chiar au avut un dialog pe teren, după fluierul de final al meciului.

Reclamă

De cealaltă parte, Messi s-a bucurat alături de fani şi iar a fost şef de galerie.

Argentina – Mexic 2-0. Cele două naţionale s-au calificat în optimile de finală la CM 2022

Selecţionata Argentinei a câştigat Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins formaţia Poloniei cu scorul de 2-0 (0-0), miercuri seara, pe Stadium 974 din Doha.

Reclamă

Argentina a obţinut o calificare meritată, prin golurile marcate de Alexis Mac Allister (47) şi Julian Alvarez (68), mai ştergând din impresia lăsată la meciul de pomină cu Arabia Saudită (1-2)

Selecţionata Albiceleste a făcut un meci foarte bun, chiar şi cu un Messi mai şters, care a ratat un penalty, statistica arătând o dominare cvasitotală a sud-americanilor, cu o posesie de 64%-25% (11% in contest), 24-3 şuturi la poartă şi 13-0 la cele pe poartă.

Polonia a fost salvată doar de evoluţia saudiţilor, care au rezistat eroic în faţa Mexicului. Messi a fost cel c are a finalista primele acţiuni ale dublei campioane mondiale, dar Szczesny a respins şuturile sale (7, 10). Acuna a trimis puţin pe lângă poartă (17, 28), Fernandez (35) a fost şi el imprecis. Szczecny a fost de departe cel mai bun om al Poloniei, respingând cornerul executat cu efect de Di Maria (33) şi şuturile lui Alvarez (36, 43) sau Di Maria (44).

Reclamă 4 / 0/3

În min. 37, Szczesny a avut o ieşire mai puţin inspirată şi l-a lovit pe Messi la un duel aerian, astfel că Argentina a primit penalty, după consultarea arbitrajului video. Însă Messi a executat slab, la semiînălţime, iar Szczesny a apărat (39). A fost al doilea penalty apărat de goalkeeper-ul lui Juventus la Mondialul din Qatar, după cel din meciul cu Arabia Saudită (Salem Aldawsari).

Campioana Americii de Sud a început excelent repriza secundă, iar Mac Allister a înscris cu un şut din centrul careului, la centrarea lui Molina (47).

Acelaşi Mac Allister a fost aproape de dublă (61), dar şutul său din careu a fost prins de Szczesny. Julian Alvarez a dublat avantajul echipei antrenate de Lionel Scaloni (68), cu un şut la colţul lung, după o pasă primită de la Enzo Fernandez.

Argentina a mai avut ocazii prin Messi (71), a cărui reluare din mijlocul careului a fost respinsă de portar, Alvarez (73), şut în plasa laterală, dar mai ales prin Lautaro Martinez (86), care a trimis pe lângă poartă singur cu Szczesny, şi Tagliafico (90+2), cu lob peste portar, dar Kiwior a salvat Polonia de la eliminare, respingând din faţa porţii goale.

Polonia a ajuns rareori în jumătatea adversă, singura sa ocazie fiind o lovitură de cap a lui Glik (50), care a trecut pe lângă poartă.

Polonia, care nu primise gol de trei meciuri la Cupa Mondială, va juca în optimile de finală contra campioanei mondiale Franţa, câştigătoarea Grupa D, pe 4 decembrie (Al Thumama Stadium – Doha, 17:00). Argentina va înfrunta a doua clasată din Grupa D, Australia, pe 3 decembrie (Ahmad Bin Ali Stadium – Ar-Rayyan, 21:00).

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Fotbal extern • 27 mart., 14:42
FOTO
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Angel Di Maria a marcat o bijuterie de gol în Argentina - Costa Rica! Campioana mondială s-a impus fără Lionel Messi pe teren
Fotbal extern • 27 mart., 14:35
Angel Di Maria a marcat o bijuterie de gol în Argentina – Costa Rica! Campioana mondială s-a impus fără Lionel Messi pe teren
Manchester City, acord total pentru transferul "noului Lionel Messi"
Fotbal • 25 mart., 13:20
Manchester City, acord total pentru transferul „noului Lionel Messi”. Puştiul de 14 ani a mai fost dorit de Real Madrid şi Bayern
Ofertă monstruoasă pentru Robert Lewandowski ca să plece de la Barcelona
Fotbal extern • 24 mart., 20:41
Ofertă monstruoasă pentru Robert Lewandowski ca să plece de la Barcelona! Anunţul făcut de spanioli
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS
Fotbal extern • 23 mart., 22:18
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS