Închide meniul

CM 2022 | Detalii neștiute despre naționala Qatarului! Selecționerul de la „La Masia” și-a dus jucătorii 6 luni în cantonament

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 20 noiembrie 2022, 13:35

CM 2022 | Detalii neștiute despre naționala Qatarului! Selecționerul de la „La Masia și-a dus jucătorii 6 luni în cantonament

Detalii neștiute despre naționala Qatarului

Jucătorii Qatarului, în timpul unui meci / MARCA

Jurnaliștii de la MARCA au scos la iveală detalii neștiute despre naționala Qatarului, gazda Cupei Mondiale 2022. Qatarienii au stat șase luni în cantonament ca să se pregătească pentru turneul final și sunt antrenați de un spaniol venit de la celebra „La Masia”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când FIFA a desemnat Qatarul în 2010 să fie gazda Cupei Mondiale din 2022, această mică țară din Golful Persic abia avea 1,8 milioane de locuitori și legături aproape nule cu fotbalul. Astăzi, în ziua deschiderii Mondialului, sunt aproape trei milioane de qatarieni (mulți străini), reprezentați de o echipa națională atipică, care își propune să fie mai mult decât o gazdă.

CM 2022 | Detalii neștiute despre naționala Qatarului

Cantonament de 6 luni

MARCA scrie că echipa națională a Qatarului a mers trei cantonamente în 2022, care cumulează o perioadă totală de șase luni. Au început pregătirea în iunie, la Marbella, au continuat în Austria și au revenit ulterior în Spania, la Malaga. Qatarienii nu au anunțat pe nimeni că pleacă în cantonament: „A fost zero contact cu lumea exterioară! Au mers de la hotel pe teren și invers, nimic altceva!”, susțin jurnaliștii spanioli.

Cel mai recent cantonament al Qatarului a fost de 28 de zile și a inclus amicale cu diverse echipe naționale: Canada, Nicaragua, Guatemala, Albania. Toate au fost cu ușile închise, fără presă și fără suporteri.

Selecționer de la La Masia

Selecționerul Qatarului este Félix Sánchez, un spaniol de 46 de ani care s-a școlit la La Masia, celebra academie de fotbal a Barcelonei. Acesta a ajuns în Qatar încă din 2006, când a început ca antrenor al unui centru de juniori, după care a condus selecționatele de tineret al Qatar-ului. Din 2017 este selecționerul primei reprezentative.

Reclamă

Cu Felix Sanchez, Qatar a câștigat Cupa Asiei 2019. Este primul și singurul trofeu din istoria acestei echipe naționale. Qatarienii au învins-o în finală pe Japonia, scor 3-1. Qatar a încheiat atunci turneul cu victorii pe linie. Mulți dintre jucătorii acelei echipe sunt convocați pentru Mondialul care va debuta azi.

13 jucători din naționala Qatarului joacă pentru aceeași echipă

Precum Spania, care are opt jucători ai Barcelonei convocați, și Qatar a urmat scheletul unei echipe din campionatul intern. Nu mai puțin de 13 fotbaliști ai Qatarului convocați pentru Campionatul Mondial evolueaza pentru Al-Sadd, fosta formație a lui Xavi.

Jucătorii lui Al-Sadd care vor merge la turneul final sunt portarii Meshaal Barsham și Saad-Al-Sheeb (căpitanul echipei), fundașii Tarek Salman, Boualem Khoukhi, Pedro Miguel, Abdelkarim Hassan și Musab Koder, mjlocașii Mohammed Waad, Salem Al-Hajri, Mustafa Mashaal, Ali Asad și atacanții Akraam Afif și Hasan Al-Haydos.

Reclamă 4 / 0/3

Antrenorul lui Al-Sadd este tot un spaniol, Juanma Lillo. Și un român a antrenat-o la un moment dat pe Al-Sadd, Cosmin Olăroriu, în perioada ianuarie 2009 – decembrie 2010.

Statisticile naționalei Qatarului

  • Primul meci al naționalei Qatar-ului s-a jucat pe 27 martie 1970 și a fost o înfrângere cu Bahrain, 1-2.
  • Cea mai mare victorie din istoria naționalei Qatar-ului a fost obținută în septembrie 2015, un 15-0 cu Bhutan, în preliminariile asiatice pentru Mondialul din Rusia 2018.
  • Cea mai dură înfrângere a qatarienilor a fost un 0-9 cu Kuwait, în 1973. Cel mai drastic eșec din meciurile oficiale a fost un 1-5 cu Uzbekistan, în iunie 2013, în preliminariile asiatice pentru Mondialul din Brazilia 2014.
  • Cel mai selecționat jucător din istoria Qatarului este Hassan Al-Haydos, atacant de 31 de ani, cu 169 de meciuri pentru națională. A fost convocat și la Mondialul care începe azi.
  • Federația de Fotbal din Qatar a fost înființată în 1960 și din 1963 este membră a FIFA.

Care sunt grupele de la CM 2022

CM 2022. Cum arată cele opt grupe al celei mai importante competiţii la nivel mondial!

Grupa A: Qatar, Olanda, Senegal, Ecuador
Grupa B: Anglia, SUA, Iran, Ţara Galilor
Grupa C: Argentina, Mexic, Polonia, Arabia Saudită
Grupa D: Franța, Danemarca, Tunisia, Australia
Grupa E: Spania, Germania, Japonia, Costa Rica
Grupa F: Belgia, Croația, Maroc, Canada
Grupa G: Brazilia, Elveția, Serbia, Camerun
Grupa H: Portugalia, Uruguay, Coreea de Sud, Ghana

Recomandări
  • Detalii neștiute despre naționala Qatar-ului
  • Selecționerul de la „La Masia” și-a dus jucătorii 6 luni în cantonament

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa Vezi toate știrile
Citește și