Închide meniul

CM 2022 | Favorita lui Ilie Dumitrescu la câştigarea Campionatului Mondial din Qatar: „E o echipă fără complexe”

Viviana Moraru Publicat: 13 decembrie 2022, 21:08

Reclamă
CM 2022 | Favorita lui Ilie Dumitrescu la câştigarea Campionatului Mondial din Qatar: „E o echipă fără complexe

Ilie Dumitrescu l-a avertizat pe Gigi Becali

Ilie Dumitrescu, în timpul unui interviu / Antena Sport

Ilie Dumitrescu şi-a ales favorita pentru câştigarea Campionatului Mondial din Qatar. Fostul internaţional mizează pe Croaţia, naţională care se duelează cu Argentina pentru un loc în finală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Croaţia a reuşit să producă surpriza şi a eliminat Brazilia, în sferturile Campionatului Mondial. Naţionala condusă de Luka Modric are în faţă, în semifinale, o altă echipă naţională sud-americană, şi anume Argentina.

Favorita lui Ilie Dumitrescu la câştigarea Campionatului Mondial din Qatar

Ilie Dumitrescu a analizat lotul naţionalei Croaţiei şi este de părere că jucătorii lui Zlatko Dalic sunt capabili să câştige Cupa Mondială. Mai mult decât atât, fostul internaţional este de părere că dacă naţionala condusă de Luka Modric a reuşit să elimine Brazilia, poate triumfa în finală în faţa oricărui adversar, fie Franţa, fie Maroc.

„Croația e în stare să câștige trofeul. E o echipă fără complexe, cu experiență. Dacă bați Brazilia, poți să-ți propui orice.

Kovacic joacă în Premier League, nu pierde o minge. Modric greu pierde mingea, Brozovic, la fel. Perisic a fost la Bayern. Sunt jucători de la echipe mari. Pasalic e la Atalanta”, a declarat Ilie Dumitrescu, pentru digisport.ro.

Reclamă

La precedenta ediţie Campionatului Mondial, Rusia 2018, Croaţia a reuşit să ajungă până în finală, unde a fost învinsă de Franţa, cu scorul de 2-4. De cealaltă parte, adversara croaţilor din semifinale, Argentina, a fost eliminată în optimi, tot de Franţa.

Mesajul de luptă al lui Zlatko Dalic, înainte de Argentina – Croaţia

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Croaţiei, Zlatko Dalic, spune că dacă echipa sa va câştiga meciul din semifinalele Cupei Mondiale 2022 din Qatar, de marţi, contra Argentinei, va fi cea mai importantă victorie pentru prima reprezentativă, scrie AFP.

“Ne dorim mai mult. Faptul că suntem din nou în semifinale este un succes extraordinar pentru noi, dar vrem mai mult. Suntem între cele mai bune patru echipe din lume. Este un succes extraordinar pentru Croaţia, să obţină acest lucru în două Cupe Mondiale consecutive. Dar ne dorim mai mult, chiar dacă jucăm cu marea Argentina, condusă de Messi. Ei au mai multă presiune asupra lor decât noi. Sunt optimist din fire. Am încredere în jucătorii mei, în calităţile lor şi în forţa lor de caracter.

Reclamă 4 / 0/3

Să repeţi o astfel de ispravă patru ani mai târziu cu o nouă echipă, este incredibil, un mare succes. Dacă vom câştiga mâine, va fi cel mai mare meci din istoria noastră. Nu îmi puteam imagina să conduc Croaţia în două Cupe Mondiale şi să joc o finală. Dar sunt fericit pentru că am avut această şansă. Sunt mândru de ceea ce am făcut, de Croaţia şi de jucătorii mei. Să fiu selecţionerul Croaţiei a fost unul dintre visele mele, dar nu puteam să visez la ce se întâmplă acum“, a spus Dalic, citat de agerpres.ro.

Aşa cum se ştie, selecţionata Croaţiei, vicecampioana mondială, a învins formaţia Braziliei cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, vinerea trecută, pe Education City Stadium din Doha, într-un meci în care scorul a fost egal, 1-1 (0-0, 0-0), după prelungiri.

Croaţia a reuşit să se impună din nou la loviturile de departajare, demonstrând un psihic de fier.

În cinci meciuri jucate în Qatar, Croaţia are doar o victorie în 90 de minute, 4-1 cu Canada, remizând cu Maroc şi Belgia, înainte de a trece de Japonia la loviturile de departajare (considerat meci egal).

Croaţia a câştigat toate meciurile care au avut lovituri de departajare la Cupa Mondială, învingând Danemarca (optimi), Rusia (sferturi) în 2018, Japonia (optimi) şi Brazilia (sferturi) în 2022, condusă de inepuizabilul Luka Modric (37 ani).

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și