Închide meniul

CM 2022 | Gareth Southgate, plecăciune în fața jucătorilor săi după Anglia – Senegal 3-0: „Extraordinari! Progresul e fenomenal!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 4 decembrie 2022, 23:50

CM 2022 | Gareth Southgate, plecăciune în fața jucătorilor săi după Anglia – Senegal 3-0: „Extraordinari! Progresul e fenomenal!

Gareth Southgate a calificat Anglia în sferturile Campionatului Mondial

Gareth Southgate a calificat Anglia în sferturile Campionatului Mondial / Profimedia

Gareth Southgate a făcut o plecăciune în fața jucătorilor săi, după meciul Anglia – Senegal 3-0, din optimile Campionatului Mondial din Qatar. Naționala Albionului a trecut la pas de africani și s-a calificat în sferturi, acolo unde o așteaptă campioana mondială en-titre, Franța.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Selecționerul Angliei și-a lăudat la scenă deschisă elevii, în special pe puștii-minune Jude Bellingham și Phil Foden, precum și pe liderul vestiarului, Jordan Henderson.

CM 2022 | Gareth Southgate, plecăciune în fața jucătorilor săi după Anglia – Senegal 3-0

Southgate s-a arătat extrem de mulțumit de jocul echipei sale în meciul cu Senegal. Jordan Henderson (38′), Harry Kane (45+3) și Bukayo Saka (57′) au marcat golurile englezilor în partida din optimi.

„Execuțiile noastre fără milă și felul în care am jucat, cu sau fără minge, au făcut diferența. Am avut posesia în primele 20-30 de minute, jucătorii Senegalului au avut multă energie, au presat bine, și au arătat bine, iar cele mai bune oportunități ale noastre au venit după ce am recuperat mingea de la el.

Cred că Jude (n.r. – Bellingham) și Hendo (n.r. – Jordan Henderson) au fost extraordinari în acest aspect al jocului. Amândoi sunt jucători care aleargă și gândesc cu scop ofensiv. Hendo nu a marcat multe goluri pentru națională, dar eu cred că este un fotbalist extraordinar. Este un lider adevărat, ține echipa unită, iar prestațiile sale au fost de top.

Reclamă

Avem în echipă câțiva super-jucători tineri, cărora consider că este corect să le oferim încredere și oportunități. Jude, Phil (n.r. – Foden) și Bukayo (n.r. – Saka), în particular în această seară, se află în direcția potrivită, și consider că reprezintă o experiență de viață bună pentru ei.

Progresul pe care l-au făcut este fenomenal. Echipa a transformat un meci care arăta complicat într-un meci ușor, datorită mentalității și atitudinii jucătorilor”, a declarat Gareth Southgate, citat de mirror.co.uk.

Anglia – Franța, meci de „5 stele” în sferturile Campionatului Mondial din Qatar

Anglia – Franța se anunță a fi un meci de „5 stele” în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar. Cele două forțe se vor întâlni din nou la Mondial, după 40 de ani. Ambele sunt considerate favorite la câștigarea marelui trofeu, iar din acest motiv confruntarea este așteptată de întreaga planetă.

Reclamă 4 / 0/3

Anglia și Franța se vor duela sâmbătă, de la ora 21:00, în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Cele două naționale de top, conduse de Gareth Southate, respectiv Didier Deschamps, au obținut calificarea în sferturi fără mari emoții. Franța a învins Polonia, scor 3-1, după o partidă de vis reușită de Kylian Mbappe. De cealaltă parte, Anglia a eliminat în optimi Senegalul, scor 3-0.

Anglia este neînvinsă până acum la Cupa Mondială din Qatar. Trupa lui Southgate a obținut două victorii și o remiză în grupa B, din care au mai făcut parte SUA, Iran și Țara Galilor.

La fel ca și Anglia, și Franța și-a câștigat grupa de la Campionatul Mondial. Formația lui Didier Deschamps a învins Australia și Danemarca, apoi a pierdut în ultima rundă, cu Tunisia.

Anglia și Franța s-au întâlnit de 31 de ori de-a lungul timpului. Anglia s-a impus în 17 meciuri directe, în timp ce Franța a adunat 9 victorii, iar alte 5 partide s-au încheiat la egalitate.

Cele două selecționate s-au mai duelat de două ori la Campionatul Mondial, la edițiile din 1966 și 1982.

Anglia s-a impus în meciul din 1966, jucat chiar în fața propriilor spectatori. Britanicii au învins cu 2-0 în faza grupelor și au trimis acasă naționala „Cocoșului Galic”. Ulterior, Anglia a câștigat marele trofeu. Până în ziua de astăzi, acela rămâne singurul Campionat Mondial câștigat de naționala Albionului.

Reclamă

Cea de-a doua întâlnire de la Cupa Mondială a avut loc în 1982, în Spania, tot în faza grupelor. Tot Anglia a fost câștigătoare și în partida respectivă, reușind să se impună cu 3-1. La turneul din urmă cu 40 de ani, Anglia și Franța s-au calificat împreună în fazele eliminatorii. În cele din urmă, Mondialul din 1982 a fost câștigat de Italia.

Recomandări
  • Gareth Southgate, plecăciune în fața jucătorilor săi după Anglia – Senegal 3-0
  • Reacția selecționerului Angliei

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și