Închide meniul

CM 2022 | Anglia – Franța, meci de „5 stele” în sferturi! Cele două forțe se întâlnesc din nou la Campionatul Mondial, după 40 de ani

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 4 decembrie 2022, 22:54

CM 2022 | Anglia – Franța, meci de „5 stele în sferturi! Cele două forțe se întâlnesc din nou la Campionatul Mondial, după 40 de ani

Anglia și Franța se vor duela în sferturile Campionatului Mondial

Anglia și Franța se vor duela în sferturile Campionatului Mondial / Profimedia

Anglia – Franța se anunță a fi un meci de „5 stele” în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar. Cele două forțe se vor întâlni din nou la Mondial, după 40 de ani. Ambele sunt considerate favorite la câștigarea marelui trofeu, iar din acest motiv confruntarea este așteptată de întreaga planetă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anglia și Franța se vor duela sâmbătă, de la ora 21:00, în format LIVE TEXT pe AS.ro.

CM 2022 | Anglia – Franța, meci de „5 stele” în sferturile Campionatului Mondial din Qatar

Cele două naționale de top, conduse de Gareth Southate, respectiv Didier Deschamps, au obținut calificarea în sferturi fără mari emoții. Franța a învins Polonia, scor 3-1, după o partidă de vis reușită de Kylian Mbappe. De cealaltă parte, Anglia a eliminat în optimi Senegalul, scor 3-0.

Anglia este neînvinsă până acum la Cupa Mondială din Qatar. Trupa lui Southgate a obținut două victorii și o remiză în grupa B, din care au mai făcut parte SUA, Iran și Țara Galilor.

La fel ca și Anglia, și Franța și-a câștigat grupa de la Campionatul Mondial. Formația lui Didier Deschamps a învins Australia și Danemarca, apoi a pierdut în ultima rundă, cu Tunisia.

Reclamă

Anglia și Franța s-au întâlnit de 31 de ori de-a lungul timpului. Anglia s-a impus în 17 meciuri directe, în timp ce Franța a adunat 9 victorii, iar alte 5 partide s-au încheiat la egalitate.

Cele două selecționate s-au mai duelat de două ori la Campionatul Mondial, la edițiile din 1966 și 1982.

Anglia s-a impus în meciul din 1966, jucat chiar în fața propriilor spectatori. Britanicii au învins cu 2-0 în faza grupelor și au trimis acasă naționala „Cocoșului Galic”. Ulterior, Anglia a câștigat marele trofeu. Până în ziua de astăzi, acela rămâne singurul Campionat Mondial câștigat de naționala Albionului.

Reclamă 4 / 0/3

Cea de-a doua întâlnire de la Cupa Mondială a avut loc în 1982, în Spania, tot în faza grupelor. Tot Anglia a fost câștigătoare și în partida respectivă, reușind să se impună cu 3-1. La turneul din urmă cu 40 de ani, Anglia și Franța s-au calificat împreună în fazele eliminatorii. În cele din urmă, Mondialul din 1982 a fost câștigat de Italia.

Kylian Mbappe i-a doborât recordul legendarului Pele, după „dubla” superbă din Franța – Polonia 3-1

Kylian Mbappe a avut o prestație de gală în meciul Franța – Polonia 3-1, din optimile de finală ale Campionatului Mondial. Atacantul de 23 de ani a marcat o dublă de vis și i-a doborât recordul legendarului Pele.

Mbappe a fost omul meciului din Qatar, câștigat categoric de campioana mondială contra Poloniei lui Robert Lewandowski.

Kylian Mbappe a ieșit la rampă prima oară în minutul 44, când i-a pasat decisiv lui Olivier Giroud. „Veteranul” din atacul lui Didider Deschamps a înscris cu un șut din careu și a devenit golgheter-ul all-time al naționalei Franței.

Mbappe s-a dezlănțuit în repriza a doua. În minutul 74, atacantul de la PSG a marcat un gol superb din interiorul careului.

Kylian Mbappe a lovit din nou în minutul 90+1, când a reluat spectaculos în vinclu, cu o nouă execuție fantastică de la 16 metri.

A fost golul cu numărul 5 marcat de atacantul francez la Cupa Mondială din Qatar. Per total, Mbappe și-a trecut în cont 9 reușite la Campionatele Mondiale. Francezul i-a doborât recordul lui Pele, devenind cel mai bun marcator sub 24 de ani de la Campionatul Mondial.

Reclamă

Legendarul jucător brazilian avea 7 goluri înscrise până la vârsta respectivă.

În același timp, Kylian Mbappe a mai stabilit o bornă personală fabuloasă. Atacantul Franței l-a depășit pe Cristiano Ronaldo la numărul de goluri înscrise la Mondial. Starul portughez, care este cu 14 ani mai în vârstă decât Mbappe, are 8 goluri la turneele finale.

Per total, Mbappe a marcat 33 de goluri în 63 de apariții la naționala Franței.

Jude Bellingham, „diamantul” Angliei! Mijlocașul de 19 ani a doborât un record vechi de 56 de ani

Jude Bellingham a demonstrat încă o dată de ce este considerat „diamantul” Angliei! Puștiul de 19 ani a doborât un record vechi de 56 de ani, în meciul Anglia – Senegal, din optimile Campionatului Mondial din Qatar.

Bellingham continuă să facă furori atât pentru echipa de club, Borussia Dortmund, cât și la naționala Angliei.

Jude Bellingham a creat faza primului gol marcat de naționala lui Gareth Southgate în fața Senegalului. Mijlocașul de 19 ani a pornit o cursă fulgerătoare pe flancul stâng și i-a pasat excelent lui Jordan Henderson, în centrul careului.

Căpitanul lui Liverpool a reluat în plasă și a adus în avantaj selecționata britanică.

Jude Bellingham a scris istorie după faza din prima repriză a partidei cu Senegal. La 19 ani și 158 de zile, Bellingham a devenit cel mai tânăr jucător care oferă o pasă decisivă pentru naționala Angliei, într-un meci de la Campionatul Mondial, începând din 1966.

Cotat la 100 de milioane de euro de transfermarkt.com, Jude Bellingham a ajuns la 21 de selecții la naționala Angliei. El a reușit să înscrie un gol și să expedieze două assist-uri.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și