Închide meniul

CM 2022 | Heung Min Son, declaraţii emoţionante după ce Coreea de Sud a produs surpriza şi s-a calificat în optimi la Cupa Mondială: „Am crezut că o putem face”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 2 decembrie 2022, 21:20

CM 2022 | Heung Min Son, declaraţii emoţionante după ce Coreea de Sud a produs surpriza şi s-a calificat în optimi la Cupa Mondială: „Am crezut că o putem face

Heung Min Son, declaraţii emoţionante după ce Coreea de Sud s-a calificat în optimi la Cupa Mondială

Heung Min Son, după ce Coreea de Sud s-a calificat în optimi la Cupa Mondială/ Profimedia

Heung Min Son a oferit declaraţii emoţionante, după ce Coreea de Sud a produs surpriza în Qatar şi s-a calificat în optimi la Cupa Mondială. Mijlocaşul lui Tottenham a fost extrem de bucuros de rezultatul miraculos reuşit de naţionala sa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Coreea de Sud a învins Portugalia, în ultima etapă din Grupa H. Asiaticii au întors scorul de la 0-1, şi au reuşit să-şi asigure biletele pentru a treia prezenţă din istorie în optimile unui turneu final mondial.

Heung Min Son, declaraţii emoţionante după ce Coreea de Sud s-a calificat în optimi la Cupa Mondială

Căpitanul Heung Min Son le-a mulţumit fanilor sud-coreeni pentru că au susţinut echipa naţională, ajutând-o să învingă vineri Portugalia (2-1) şi să se califice în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal 2022, informează agenţia Yonhap.

Son, vedeta Coreei de Sud, l-a servit pe Hee Chan Hwang la golul decisiv din minutul 90+1, selecţionata asiatică obţinând calificarea de pe locul 2 în grupă, în dauna Uruguayului.

„Cum era de aşteptat, a fost un meci greu, cu atât mai greu cu cât am luat gol repede. Dar jucătorii nu au renunţat niciodată şi au făcut sacrificii pentru echipă. Iar fanii noştri de aici şi de acasă ne-au oferit atât de mult sprijin şi ne-au oferit energia de care aveam nevoie pentru a merge mai departe”, a declarat Son, care este la a treia Cupă Mondială şi reuşeşte prima oară să ajungă în optimi.

Reclamă

Am aşteptat de atâta timp acest moment… şi am crezut că o putem face”, a spus Son, care a evoluat cu o mască pe faţă. Fotbalistul lui Tottenham Hotspur a fost supus în această toamnă unei intervenţii chirugicale pentru stabilizarea unei fracturi la pometele stâng.

„Obiectivul nostru era să ajungem în optimi de finală şi vom da totul în următorul meci. În fotbal, nu ştii niciodată ce se va întâmpla”, a continuat el, citat de Agerpres.

Coreea de Sud nu mai trecuse de faza grupelor din 2010, din Africa de Sud, când era eliminată în optimi de Uruguay (1-2), rivala sa de vineri (de la distanţă).

Reclamă 4 / 0/3

În optimi de finală, Coreea de Sud va întâlni câştigătoarea Grupei H, aproape sigur Brazilia, pe 5 decembrie (Stadium 974 – Doha, 21:00).

Coreea de Sud, ovaţionată în presa internaţională după calificarea dramatică în optimile Campionatului Mondial

Coreea de Sud a fost ovaţionată în presa internaţională, după calificarea dramatică în optimile Campionatului Mondial din Qatar. Asiaticii au reuşit o performanţă uluitoare, după ce au învins Portugalia, cu scorul de 2-1.

„Coreenii sunt magici”, notează Marca, publicaţie care laudă performanţa incredibilă reuşită de naţionala asiatică. După Japonia, Coreea de Sud este a doua echipă din Asia care se califică în optimile turneului final din Qatar.

„Son o duce pe Coreea de Sud în optimi”, titrează as.com, în timp ce mundodepotivo.com notează „Coreea de Sud învinge Portugalia, într-un final de infarct”.

Pe de altă parte, Uruguay a ratat la limită prezenţa în optimi. Publicaţiile internaţionale, precum as.com sau sport.es au notat faptul că sud-americanii „s-au înecat la mal”, precum şi faptul că „vechea gardă spune la revedere Cupei Mondiale în lacrimi”.

Gazzetta dello Sport numeşte performanţa reuşită de Coreea de Sud un „miracol„, deoarece golul victoriei în partida cu Portugalia a fost marcat în minutul 90+1, de către Hwang Hee-Chan, din pasa starului de la Tottenham Heung – Min Son.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și