Închide meniul
Foto

CM 2022 | Imagini de colecţie cu Lionel Messi şi Lionel Scaloni. Selecţionerul Argentinei a izbucnit în plâns: „E cel mai bun din istorie”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 14 decembrie 2022, 8:56

CM 2022 | Imagini de colecţie cu Lionel Messi şi Lionel Scaloni. Selecţionerul Argentinei a izbucnit în plâns: „E cel mai bun din istorie”

Imagini de colecţie cu Lionel Messi şi Lionel Scaloni, după Argentina - Croaţia 3-0

Lionel Scaloni l-a îmbrăţişat pe Messi şi a plâns pe teren / Profimediaimages

Au apărut imagini de colecţie cu Lionel Messi şi Lionel Scaloni de la finalul meciului Argentina – Croaţia, scor 3-0, din semifinalele Campionatului Mondial 2022 din Qatar. Messi a fost MVP-ul partidei, cu un gol şi două pase decisive.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Imadiat după fluierul final şi calificarea „pumelor” în finală, selecţionerul Argentinei s-a dus la Lionel Messi şi s-a îmbrăţişat cu atacantul de 35 de ani. Cuprins de emoţii, Scaloni i-a spus cu greu câteva cuvinte lui Messi şi a izbucnit în plâns.

Imagini de colecţie cu Lionel Messi şi Lionel Scaloni, după Argentina – Croaţia 3-0

Antrenorul în vârstă de 44 de ani şi-a şters lacrimile pe teren şi a oferit apoi prima reacţie. A ţinut să asigure că îl are în echipă pe cel mai bun jucător din istoria fotbalului. Şi Luis Suarez a avut un discurs similar despre Messi.

Am meritat să câștigăm, dar nu cu această diferență de scor. Rezultatul nu reflectă o superioritate atât de mare pentru noi. Jucătorii Croaţiei au gestionat foarte bine jocul cu mingea în prima repriză. Apoi noi am înțeles jocul, cee ce trebuia să facem și a fost un meci deschis, după acel penalty din care am marcat.

Am făcut jocuri mai bune decât cel din această seară, fără îndoială. Dar o semifinală de Cupă Mondială schimbă toate datele problemei. Este importanța evenimentului. În plus, nu e ușor să joci împotriva Croației. Astăzi am fost mai buni decât vicecampioana mondială. E o mândrie să mă aflu aici.

Reclamă

Sărbătorim pentru că am ajuns în finală, dar știm că mai avem un pas. Trebuie să ne gândim la ce urmează. Este un vis pentru orice argentinian. Toată lumea ar reacționa așa cum am reacționat eu (n.r. – l-a îmbrăţişat pe Lionel Messi pe teren). Staff-ul tehnic trăiește totul alături de jucători, suferă și se bucură cu ei. Fără îndoială, Messi este cel mai bun din istorie. Am mai spus-o. Am folosit 23 de jucători și pentru mine asta e foarte important, fiecare dintre ei a meritat„, a declarat Lionel Scaloni la finalul meciului.

Pe Stadionul Lusail, Argentina a deschis scorul în minutul 33, după un penalti acordat pentru contactul dintre Livakovic şi Julian Alvarez. A transformat Messi, impecabil, pentru 1-0. În minutul 38, Messi i-a pasat lui Julian Alvarez care nu a putu fi oprit în drumul spre gol de Brozovic, Sosa sau Juranovic şi a fost 2-0 la pauză. Al treilea gol al meciului a fost marcat de Julian Alvarez, în minutul 69, după ce Messi l-a ridiculizat pe Gvardiol şi a pasat perfect în faţa porţii.

S-a terminat 3-0 pentru Argentina, care se află la a şasea finală de Cupă Mondială din istorie, din care a câştigat două, în 1978 şi 1986.

Reclamă 4 / 0/3

Lionel Messi, anunț categoric înainte de finala CM 2022

Lionel Messi a făcut un anunț categoric înainte de finală. Starul Argentinei susține că duelul cu învingătoarea dintre Franța și Maroc va fi ultimul al său la un Mondial.

Sunt mândru să fiu capabil să îmi închei participarea la Cupa Mondială cu meciul e duminică. Ce am experimentat e ceva îmbucurător. Cu siguranță, duminică va fi ultimul meu meci la un Mondial. Patru ani sunt mulți, până la următorul. Sunt fericit că pot să termin cum se poate mai bine.

M-am simțit foarte bine la acest turneu. M-am simțit puternic înainte de fiecare meci. Am făcut multe sacrificii, ultimul meci a avut și prelungiri și nu ne-a fost deloc ușor. Am ajuns obosiți, dar grupul a arătat din nou putere. Am făcut un meci foarte bun cu Croația, știam de ce vom avea parte.

Am pregătit meciul foarte bine. Știam că vor avea și ei mingea, pentru că au niște jucători foarte buni la mijlocul terenului. Știam că vom avea șansele noastre. Sunt fericit și m-am simțit foarte bine de-a lungul acestui Mondial. Din fericire, am putut ajuta echipa și lucrurile au mers foarte bine.

Echipa, pe lângă putererea ei, este și una inteligentă și știe să citească fiecare moment al meciurilor. Scaloni a zis-o deja, e un grup foarte inteligent, care știe când trebuie să sufere, când trebuie să preseze, să se retragă. Echipa știe să citească meciurile.

Avem un staff foarte bun care nu lasă nimic la voia întâmplării. Ne învață fiecare detaliu important la fiecare meci. Niciodată nu ne simțim pierduți pe teren. Știm ce avem de făcut în fiecare meci. Știam că Croația poate avea posesia, dar știam ce forță avem după ce recuperăm mingea. Ei ne-au lăsat mai multe spații”, a spus Messi, citat de marca.com.

Argentina se va lupta pentru câştigarea Cupei Mondiale cu câştigătoarea meciului Franţa – Marco, care va fi în această seară, de la ora 21:00, în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:37 Bayer Levekusen a egalat în minutul 90+6 și a ajuns la 46 de meciuri fără înfrângere! Echipa lui Xabi continuă serie fabuloasă 21:32 Gestul făcut de Vlad Chiricheş, înainte de FCSB – Farul! Unde a fost surprins fundaşul roş-albaştrilor 21:11 David Miculescu, în cea mai bună formă de la transferul la FCSB! A marcat din nou şi a declanşat nebunia pe Arena Naţională 20:58 „Am intrat în vacanță!” Ioan Ovidiu Sabău și-a făcut praf jucătorii, după FCU Craiova – U Cluj 3-2 20:33 LIVE VIDEOBenfica – Braga se joacă ACUM în AntenaPLAY. Meciul zilei în Liga Portugal 20:18 „Nu sărbătorim nimic!” Mihai Stoica, veste proastă pentru suporteri înainte de FCSB – Farul! Mesajul care a uimit pe toată lumea 20:00 LIVE TEXTFCSB – Farul 1-0! David Miculescu a dat lovitura! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” 19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare Vezi toate știrile
Citește și