Închide meniul
UPDATE

CM 2022 | Kylian Mbappe a reușit un HAT-TRICK FABULOS, în finala Campionatului Mondial! Recordul incredibil bifat de starul francez

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 18 decembrie 2022, 19:40

CM 2022 | Kylian Mbappe a reușit un HAT-TRICK FABULOS, în finala Campionatului Mondial! Recordul incredibil bifat de starul francez

Argentina și Franța joacă în finala Campionatului Mondial

Argentina și Franța joacă în finala Campionatului Mondial / Profimedia

Kylian Mbappe a marcat un hat-trick fabulos în finala Campionatului Mondial! Starul francez a lovit de două ori în două minute și a restabilit egalitatea, scor 2-2, în meciul de „5 stele” cu Argentina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mbappe a ieșit din nou la rampă în a doua repriză de prelungiri și și-a trecut în cont al 3-lea gol al partidei.

CM 2022 | Kylian Mbappe a reușit un HAT-TRICK FABULOS, în finala Campionatului Mondial!

UPDATE / Kylian Mbappe a transformat încă un penalty în minutul 118 și a restabilit egalitatea, scor 3-3. Lionel Messi reușise să o aducă în avantaj pe Argentina în minutul 109, tot din lovitură de la 11 metri.

Mbappe a devenit al doilea jucător din istorie care marchează un hat-trick în finala unui Campionat Mondial, după Geoff Hurst, în ultimul act din 1966, dintre Anglia și Germania.

Reclamă

Franța n-a contat deloc pe faza ofensivă în finala cu Argentina… până în minutul 80.

Cu 10 minute înainte de finalul timpului regulamentar, la scorul de 2-0 pentru sud-americani, Nicholas Otamendi l-a faultat în careu pe Randal Kolo Muani, iar arbitrul central Szymon Marciniak a dictat penalty.

Kylian Mbappe a executat și l-a învins pe Emiliano Martinez. A fost primul șut pe poartă al Franței în finala din Qatar.

Reclamă 4 / 0/3

Peste numai 97 de secunde, Mbappe a ieșit din nou la rampă. Atacantul de 23 de ani a fost servit de Marcus Thuram cu o pasă în careu și a finalizat cu un șut din voleu, la colțul lung.

La 23 de ani, Kylian Mbappe a ajuns la 11 goluri marcate în două ediții de Campionat Mondial, în 2018 și 2022. Mbappe a marcat 7 goluri la turneul din Qatar.

Atacantul francez a devenit primul jucător din istorie care înscrie cel puțin 10 goluri la Campionatele Mondiale, înainte să împlinească 24 de ani.

Kylian Mbappe a devenit primul jucător care înscrie o dublă într-o finală de Cupă Mondială, după cea reușită de Ronaldo în ultimul act din 2002, dintre Brazilia și Germania.

Reclamă

Mbappe a marcat 3 goluri în cele două finale de Campionat Mondial disputate. Doar alți 4 jucători au mai reușit această performanță: Zinedine Zidane, Vava, Geoff Hurst și Pele.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a avut o „explozie” de bucurie în tribune, după golul secund marcat de Kylian Mbappe.

CM 2022 | Didier Deschamps a făcut două schimbări înainte de pauză, în finala CM!

Didier Deschamps a făcut două schimbări înainte de pauză, în finala Campionatului Mondial din Qatar, dintre Argentina și Franța. Selecționerul campioanei mondiale en-titre n-a mai suportat și i-a înlocuit pe Olivier Giroud și Ousmane Dembele, în minutul 40.

În locul celor doi, pe teren au intrat Marcus Thuram și Randal Kolo Muani.

În minutul 40, Argentina conducea cu 2-0 după golurile marcate de Lionel Messi și Angel Di Maria, în minutele 23 și 36.

Franța a fost de nerecunoscut pe faza ofensivă. Kylian Mbappe și colegii din linia de atac n-au trimis vreun șut spre poarta lui Emiliano Martinez. Este prima oară, într-o repriză a unei finale de Campionat Mondial, când o echipă nu trimite niciun șut pe poartă, din 1966, de când sunt înregistrate aceste statistici.

Statistici horror pentru Franța, la pauza finalei cu Argentina

Didier Deschamps n-a mai așteptat pauza și a efectuat două schimbări ofensive înainte de intrarea la vestiare.

Olivier Giroud a fost extrem de supărat în momentul înlocuirii. Atacantul de 36 de ani, de la AC Milan, a părăsit terenul fără să se grăbească și și-a salutat colegii de pe bancă complet debusolat.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:42 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek şi Jaqueline Cristian – Danielle Collins LIVE SCORE (12:00). Dueluri de foc pentru românce la Madrid 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” Vezi toate știrile
Citește și