Închide meniul

CM 2022 Lionel Messi, anunț categoric înainte de finală: ”Cu siguranță, duminică va fi ultimul meu meci la un Mondial”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 14 decembrie 2022, 8:26

CM 2022 Lionel Messi a făcut un anunț categoric înainte de finală. Starul Argentinei susține că duelul cu învingătoarea dintre Franța și Maroc va fi ultimul al său la un Mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Partida cu Croația a fost a patra în care Messi a fost desemnat omul meciului. El a transformat un penalty și a făcut o fază memorabilă la ultima reușită a duelului cu Croația. Mai mult, e a 10-a oară când primește acest premiu la toate turneele mondiale la care a participat.

CM 2022 Lionel Messi, anunț categoric înainte de finală

”Sunt mândru să fiu capabil să îmi închei participarea la Cupa Mondială cu meciul e duminică. Ce am experimentat e ceva îmbucurător. Cu siguranță, duminică va fi ultimul meu meci la un Mondial. Patru ani sunt mulți, până la următorul. Sunt fericit că pot să termin cum se poate mai bine.

M-am simțit foarte bine la acest turneu. M-am simțit puternic înainte de fiecare meci. Am făcut multe sacrificii, ultimul meci a avut și prelungiri și nu ne-a fost deloc ușor. Am ajuns obosiți, dar grupul a arătat din nou putere. Am făcut un meci foarte bun cu Croația, știam de ce vom avea parte.

Am pregătit meciul foarte bine. Știam că vor avea și ei mingea, pentru că au niște jucători foarte buni la mijlocul terenului. Știam că vom avea șansele noastre. Sunt fericit și m-am simțit foarte bine de-a lungul acestui Mondial. Din fericire, am putut ajuta echipa și lucrurile au mers foarte bine.

Reclamă

Echipa, pe lângă putererea ei, este și una inteligentă și știe să citească fiecare moment al meciurilor. Scaloni a zis-o deja, e un grup foarte inteligent, care știe când trebuie să sufere, când trebuie să preseze, să se retragă. Echipa știe să citească meciurile.

Avem un staff foarte bun care nu lasă nimic la voia întâmplării. Ne învață fiecare detaliu important la fiecare meci. Niciodată nu ne simțim pierduți pe teren. Știm ce avem de făcut în fiecare meci. Știam că Croația poate avea posesia, dar știam ce forță avem după ce recuperăm mingea. Ei ne-au lăsat mai multe spații”, a spus Messi, citat de marca.com.

Recorduri uriașe pentru Lionel Messi

Messi a intrat în istoria Argentinei după meciul cu Croația: Este primul jucător al Argentinei care înscrie în trei meciuri din fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale. Înaintea acestui turneu final, Messi nu reușise niciodată să marcheze după faza grupelor.

Reclamă 4 / 0/3

Messi este și cel mai în vârstă jucător care înscrie cinci goluri la o singură ediție de Campionat Mondial, dar și golgheterul Pumelor la turneele finale Mondiale, cu 11 goluri.

De la ediția din 1966, niciun jucător nu a marcat sau a oferit pase decisive în mai multe meciuri diferite decât Lionel Messi. Atacantul Argentinei l-a egalat pe brazilianul Ronaldo (13).

Messi a început ca titular duelul cu Croația și a a ajuns la 25 meciuri disputate în carieră la Mondial, egalând recordul lui Lothar Matthaus pentru cele mai multe prezențe la Cupa Mondială.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și