Închide meniul

CM 2022 | Lionel Messi, gol și pasă decisivă în Olanda – Argentina! Prestație stelară a starului „Pumelor”

Alexandru Ivan Publicat: 9 decembrie 2022, 23:04

CM 2022 | Lionel Messi, gol și pasă decisivă în Olanda – Argentina! Prestație stelară a starului „Pumelor

Lionel Messi, gol și pasă decisivă în Olanda - Argentina

Lionel Messi celebrează golul înscris cu Olanda la Campionatul Mondial din Qatar 2022 / Profimedia

  • Lionel Messi, gol și pasă decisivă în Olanda – Argentina
  • Prestație stelară a starului „Pumelor”

Lionel Messi a reușit un gol și o pasă decisivă în meciul Olanda – Argentina, din sferturile Campionatului Mondial din Qatar 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Messi a creat primul gol al duelului în minutul 35, cu o pasă extraterestră pentru Nahuel Molina. L-a lăsat singur cu portarul advers pe jucătorul lui Atletico Madrid, care l-a executat cu Noppert cu un șut pe jos.

CM 2022 | Lionel Messi, gol și pasă decisivă în Olanda – Argentina

Messi și-a trecut numele pe lista marcatorilor cu un sfert de o oră înainte de final, dintr-un penalty scos de Acuna. Dumfries l-a faultat în careu pe fundașul Sevillei. De la 11 metri, Lionel Messi a șutat în plasa laterală, în stânga portarului advers. „La Pulga” a ajuns la patru goluri și două assist-uri la Cupa Mondială din Qatar.

Reclamă

În total, starul lui PSG are 10 reușite la Mondial de-a lungul carierei, cu doar una mai puțin decât golgheterul all-time al Argentinei în această competiție, Gabriel Batistuta.

Messi e însă jucătorul care a contribuit la cele mai multe goluri pentru „Pume” la Cupa Mondială, având, pe lângă cele 10 goluri, și șapte assist-uri.

Reclamă

Lionel Messi, 1001 meciuri în carieră

Lionel Messi a adunat 1001 de meciuri per total, pentru FC Barcelona, PSG și naționala Argentinei. Atacantul argentinian a marcat 796 de goluri: 701 pentru echipele de club și 95 pentru selecționata mare a „Pumelor”.

Mesajul lui Lionel Messi, după ce a bifat meciul 1000 în carieră, a fost unul special. „O mie de meciuri deja, ce nebunie… Și mereu cu aceeași iluzie pe care am simțit-o încă de la primul meci pe care l-am jucat ca profesionist. Mulțumesc mult tuturor celor care mă însoțesc în această călătorie frumoasă”, a scris Lionel Messi, pe contul de Instagram.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 9:10 Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!” 8:39 Tabloul semifinalelor de la Miami: Ekaterina Alexandrova a eliminat-o şi pe Jessica Pegula 8:20 Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională! Verdict despre fiul „Regelui” 6:56 Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 6:10 VIDEOLily Zhang – Eliza Samara 2-3! Românca s-a calificat spectaculos în optimile WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Fotbal extern • 27 mart., 14:42
FOTO
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Angel Di Maria a marcat o bijuterie de gol în Argentina - Costa Rica! Campioana mondială s-a impus fără Lionel Messi pe teren
Fotbal extern • 27 mart., 14:35
Angel Di Maria a marcat o bijuterie de gol în Argentina – Costa Rica! Campioana mondială s-a impus fără Lionel Messi pe teren
Manchester City, acord total pentru transferul "noului Lionel Messi"
Fotbal • 25 mart., 13:20
Manchester City, acord total pentru transferul „noului Lionel Messi”. Puştiul de 14 ani a mai fost dorit de Real Madrid şi Bayern
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS
Fotbal extern • 23 mart., 22:18
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS
Recital Messi şi Suarez! Un gol şi un assist pentru fiecare
Fotbal extern • 14 mart., 9:06
Recital Messi şi Suarez! Un gol şi un assist pentru fiecare, iar Inter Miami e în sferturile Cupei Campionilor CONCACAF!