Închide meniul

CM 2022 | Lionel Messi, primul gol din carieră în fazele eliminatorii de la Campionatul Mondial! Borna impresionantă atinsă de starul „pumelor”, în Argentina – Australia

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 3 decembrie 2022, 22:41 / Actualizat: 4 decembrie 2022, 0:03

CM 2022 | Lionel Messi, primul gol din carieră în fazele eliminatorii de la Campionatul Mondial! Borna impresionantă atinsă de starul „pumelor, în Argentina – Australia

Lionel Messi a marcat primul golîn fazele eliminatorii de la Campionatul Mondial. Starul a marcat în Argentina - Australia

Lionel Messi, în timpul partidei dintre Australia şi Argentina/ Profimedia

Lionel Messi l-a depăşit pe Diego Maradona, după golul marcat în Argentina – Australia. Starul de la PSG este al doilea cel mai bun marcator din istoria naţionalei „pumelor”, la turneele finale mondiale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lionel Messi a deschis scorul în partida cu Australia, din optimile Campionatului Mondial. A fost primul gol pentru starul de la PSG, în fazele eliminatorii de la Campionatul Mondial, acesta fiind la al cincilea turneu final mondial din carieră.

Lionel Messi l-a depăşit pe Digeo Maradona, după golul marcat în Argentina – Australia

Lionel Messi a ajuns astfel la 9 goluri marcate la Campionatele Mondiale, cu o singură reuşită peste legendarul Diego Maradona. Primul în acest clasament este Gabriel Batistuta, care are 10 reuşite la turneele finale mondiale pentru naţionala „pumelor”.

De asemenea, golul reuşit împotriva Australiei, din optimile Campinatului Mondial din Qatar, este primul din cariera lui Lionel Messi în fazele eliminatorii ale turneelor mondiale. Starul de la PSG se află la a cincea participare la o competiţie finală mondială, şi totuşi până acum a marcat doar în faza grupelor.

Reclamă

Totodată, Lionel Messi a atins o bornă incredibilă în partida din Qatar. Este meciul cu numărul 1000 din cariera starului sud-american, care se află la ultima participare la un turneu final mondial. Cupa Mondială este singurul trofeu care îi lipseşte sud-americanului dintr-un palmares incredibil.

Reclamă 4 / 0/3

Lionel Messi, plecăciune în fața lui Diego Maradona, după Polonia – Argentina 0-2

Lionel Messi a avut un mesaj superb pentru Diego Maradona după meciul Polonia – Argentina 0-2 de la Campionatul Mondial din Qatar 2022, în urma căruia sud-americanii s-au calificat în optimile turneului.

Messi a devenit fotbalistul argentinian cu cele mai multe meciuri disputate la Cupa Mondială (22), depăşindu-l pe idolul său Diego Maradona, după succesul în faţa Poloniei.

„Am aflat acest lucru de curând, nu ştiam. Este o bucurie pentru mine să pot continua să obţin astfel de recorduri. Cred că Diego ar fi foarte fericit pentru mine, pentru că mereu mi-a arătat multă afecţiune, a fost mereu fericit când lucrurile au mers bine pentru mine”, a declarat Messi la finalul meciului de miercuri, citat de agerpres.ro.

Căpitanul Argentinei, care a ratat un penalty chiar înainte de pauză, s-a declarat mulţumit de prestaţia echipei sale în faţa polonezilor.

„Ne-am atins primul obiectiv, care a fost să ieşim din această grupă, după ce am început aşa cum am făcut-o (înfrângere în faţa Arabiei Saudite, scor 1-2 – n.red). Am fost foarte frustrat că am ratat penalty-ul, pentru că ştiam că un gol poate schimba tot jocul, că pe poate face să joci altfel. Dar cred că după penalty-ul pe care l-am ratat echipa a ieşit mai puternică”, a mai spus starul argentinian.

„Cei de pe bancă m-au încurajat şi cred că am făcut un meci grozav, un joc frumos. După primul gol, totul a mers aşa cum ne-am dorit. Am reînceput să facem ceea ce am făcut de atâta timp şi ceea ce am încercat să facem de la începutul Cupei Mondiale, dar nu am putut din diverse motive. Însă faptul că am reuşit să o facem astăzi ne dă încredere pentru viitor”, a asigurat Messi.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! Vezi toate știrile
Citește și