Închide meniul

CM 2022 | Louis van Gaal, amenințare pentru Lionel Messi înainte de Olanda – Argentina: „Putem fi campioni mondiali!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 4 decembrie 2022, 9:44

CM 2022 | Louis van Gaal, amenințare pentru Lionel Messi înainte de Olanda – Argentina: „Putem fi campioni mondiali!

Louis van Gaal, amenințare pentru Lionel Messi

Louis van Gaal, într-un meci la CM 2022 / Profimedia

Selecționerul Olandei, Louis van Gaal, a avut o „amenințare” la adresa lui Lionel Messi și a Argentinei înaintea duelului din sferturile Campionatului Mondial din Qatar 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Louis van Gaal, a declarat, după victoria echipei sale în faţa reprezentativei SUA cu 3-1, în primul meci din optimile de finală şi calificarea în sferturile CM 2022 din Qatar, că jucătorii săi pot deveni campioni mondiali.

CM 2022 | Louis van Gaal, amenințare pentru Lionel Messi

„La pauză am fost foarte critic cu jucătorii. Am condus cu 2-0, dar am suferit în prima repriză, nu am avut posesia aşa cum ar fi trebuit, nu este acceptabil aşa ceva la Cupa Mondială. Dacă jucam aşa împotriva celor mai bune echipe, nu aveam nicio şansă… În a doua repriză însp ne-am revenit formidabil, am avut o posesie incredibilă a balonului, am dominat clar. Am oferit o performanţă fără a arăta slăbiciune, chiar dacă am luat un gol stupid (…) O spun de un an: putem fi campioni mondiali. Nu spun că vom fi, dar putem fi”, a spus van Gaal, citat de agerpres.ro. 

Echipa antrenată de Louis van Gaal a făcut un joc tactic foarte bun împotriva SUA şi s-a impus prin golurile marcate de Memphis Depay (10), Daley Blind (45+1) şi Denzel Dumfries (81), în timp ce pentru americani a punctat Haji Wright (76).

Olanda, vicecampioană mondială în 1974, 1978 şi 2010, a ajuns la 19 meciuri consecutive fără înfrângere, 14 victorii şi 5 egaluri.

Reclamă

În sferturi, Olanda va înfrunta, pe 9 decembrie, Argentina (Ahmad Bin Ali Stadium – Ar-Rayyan, 21:00).

Discursul lui Lionel Messi, după ce s-a calificat cu Argentina în sferturile de finală de la Cupa Mondială

Messi a reuşit să marcheze un gol în Argentina – Australia 2-1 şi a fost desemnat jucătorul meciului. La finalul partidei, Lionel Messi a spus că a fost un meci dificil şi că programul a fost unul infernal.

Nu vom petrece pentru că a fost un meci dificil, a fost o zi grea. Suntem fericiţi pentru această victorie. Am spus că e greu să jucăm din 3 în 3 zile, este o nebunie, dar am vrut să fim aici, să simţim această energie pe care ne-a dau suporterii noştri. Trebuie să fim uniţi.

Reclamă 4 / 0/3

Cred că am controlat meciul. L-am fi închis de tot dacă mai marcam un gol. În afară de ultima ocazie pe care Emi și Lisandro Martinez au salvat-o, nu am suferit prea mult. A fost un meci fizic. Sunt foarte fericit pentru această victorie și pentru am mai trecut peste un etapă„, a spus Lionel Messi, la finalul partidei.

Lionel Messi a reuşit să marcheze golul cu numărul 9 pentru naţionala Argentinei la un Campionat Mondial şi l-a depăşit pe Diego Maradona. Messi a jucat meciul cu numărul 1000 şi a ajuns la cota 789 de goluri marcate.

Argentina – Olanda, primul sfert de finală de la Campionatul Mondial

Argentina – Olanda este primul sfert de finală de la Campionatul Mondial. Olandezii au trecut cu 3-1 de SUA, în timp ce Argentina a învins-o pe Australia la limită.

Prima repriză din Argentina – Australia a fost una cu sud-americanii în control, însă fără ocazii de gol la vreuna din porţi. Singura a fost în min. 35, când Mac Allister i-a pasat în careu lui Otamendi, acesta i-a aşezat mingea lui Messi şi căpitanul echipei Argentinei a înscris cu un şut la colţul lung, golul cu numărul 789 din carieră, la meciul 1000.

Messi a devenit cu acest prilej cel mai vârstnic jucător care marchează pentru Argentina în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale, la 35 de ani şi 162 de zile. Argentina a fost mai bună şi după pauză, când Scaloni a schimbat sistemul, trecut la cel cu trei fundaşi.

Messi (50) a şutat de la 18 metri, dezechilibrat, iar portarul a reuşit să reţină. În min. 57, argentinienii au făcut presing la portar, Ryan l-a evitat pe De Paul, dar Alvarez i-a furat mingea şi a înscris.

Australia a redus din diferenţă cu şansă şi finalul meciului a devenit unui încins: Goodwin a prins un şut din afara careului (77), care nu se ducea pe spaţiul porţii, dar Enzo Fernandez a avut o intervenţie nefericită şi Emiliano Martinez nu a mai avut ce face.

Reclamă

Argentinienii au avut câteva şanse de a închide conturile, dar Lautaro Martinez a fost dezamăgitor în trei rânduri (89, 90+3, 90+5), iar Messi a tras pe lângă vinclu (90+3). De partea cealaltă, tânărul Kuol a avut egalarea în vârful bocancului (90+7), dar Emilio Martinez a fost providenţial.

Recomandări
  • Olanda – Argentina, duel în sferturile CM 2022
  • Louis van Gaal, amenințare pentru Lionel Messi

 

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:59 Sorana Cîrstea a coborât în clasamentul WTA! Ascensiune impresionantă pentru Gabriela Ruse! Pe ce locuri se află Simona Halep 8:37 Xavi a dat de pământ cu La Liga după El Clasico! Antrenorul Barcelonei, un car de nervi: „E o ruşine! Nu vreau să tac” 8:28 Un jucător important de la FCSB e pe picior de plecare! Gigi Becali: „Îl las liber” 21
apr.
23:57
Imaginile care au stârnit controverse uriaşe în Real Madrid – Barcelona. Lamine Yamal şi „golul fantomă” care nu s-a validat
21
apr.
23:50
VIDEOSporting – Guimaraes 3-0 a fost exclusiv în AntenaPLAY. Gyokeres, dublă de senzaţie. Porto, victorie muncită la Casa Pia
21
apr.
23:45
Răzvan Lucescu, scandal uriaş după ce PAOK a pierdut derby-ul cu Olympiacos: „Un arbitraj jenant! A venit să ajute o echipă”
21
apr.
23:30
Real Madrid – FC Barcelona 3-2. Jude Bellingham, eroul „galacticilor” în minutul 90+1! Un nou gol uriaş înscris în El Clasico
21
apr.
23:13
EXCLUSIV„Greu de înţeles!” Decizia luată de Florinel Coman l-a bulversat pe Ciprian Marica: „Ne-am distrus valorile”
21
apr.
22:27
VIDEOAntonio Rudiger a încercat să sperie un poliţist înainte de Real Madrid – Barcelona. Reacţia virală a omului legii
21
apr.
21:57
„Este ultimul tău sezon în Liga 1?” Marius Ştefănescu, reacţie total neaşteptată: „Îmi spui după!”
Vezi toate știrile
Citește și