Închide meniul

CM 2022 | Maroc a intrat în istoria fotbalului! Performanță unică după ce a eliminat Portugalia de la Cupa Mondială

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 10 decembrie 2022, 19:11

CM 2022 | Maroc a intrat în istoria fotbalului! Performanță unică după ce a eliminat Portugalia de la Cupa Mondială

Maroc, prima națională din Africa care ajunge în semifinalele Campionatului Mondial

Jucătorii Marocului, în timpul meciului cu Portugalia de la CM 2022 / Profimedia

Maroc a devenit prima națională din Africa care ajunge în semifinalele Campionatului Mondial! S-a întâmplat după victoria cu 1-0 în fața Portugaliei, în sfeturile turneului din Qatar 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Precedentele trei formații africane care au ajuns în sferturile Mondialului nu reușiseră să atingă semifinalele. Prima a fost Camerun, în 1990, eliminată de Anglia. În 2002, Senegalul era învinsă de Turcia. În 2010, Uruguayul a trimis-o acasă pe Ghana. În 2022, Maroc a spart gheața!

CM 2022 | Maroc, prima națională din Africa care ajunge în semifinalele Campionatului Mondial

La acest Mondial, Maroc a câștigat o grupă cu Belgia, Croația și Canada. În optimi, a eliminat Spania la penalty-uri. În sferturi, a trecut de Portugalia.

Golul victoriei cu Portugalia a fost înscris de atacantul Sevillei, Youssef En-Nesyri, cu o lovitură de cap la care i-a luat fața portarului advers.

Reclamă

În semifinale, Maroc va juca cu câștigătoarea duelului dintre Anglia și Franța. Pe cealaltă jumătate de tablou, Argentina va înfrunta Croația.

Înainte de turneul din Qatar, cea mai bună performanță a Marocului la Campionatul Mondial era accederea optimilor, în 1986.

Maroc, calificare uluitoare în fața Portugaliei

Echipa naţională a Marocului a învins sâmbătă naţionala Portugaliei, scor 1-0, şi a devenit prima echipă africană din istorie calificată în semifinalele Cupei Mondiale la fotbal.

Reclamă 4 / 0/3

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Youssef En Nesyri, în minutul 42, când a înscris cu o lovitură de cap, din centrarea lui Attiat-Allah. Cristiano Ronaldo a început meciul ca rezervă şi a fost introdus în teren în minutul 51. Maroc este neînvinsă cu Walid Regragui pe banca tehnică.

Naţionala marocană scrie istorie la Cupa Mondială, calificându-se în semifinale, unde va întâlni învingătoarea din ultimul sfert de finală, Anglia – Franţa.

Cristiano Ronaldo a fost rezervă

MAROC: Bounou – Hakimi, El Yamiq, Saiss (Dari 57), Attiat-Allah – Ounahi, Amrabat, Amallah (Cheddira 65) – Ziyech (Aboukhlal 82), En Nesyri (Benoun 65), Boufal (Jabrane 82). SELECŢIONER: Walid Regragui

PORTUGALIA: Diogo Costa – Dalot (Horta 79), Pepe, Ruben Dias, Rapahel Guerreiro (Joao Cancelo 51) – Bernardo Silva, Ruben Neves (Cristiano Ronaldo 51), Otavio (Vitinha 69) – Bruno Fernandes, G. Ramos (Rafael Leao 69), Joao Felix. SELECŢIONER: Fernando Santos

Arbitru: Facundo Tello – Ezequiel Brailovsky, Gabriel Chade (toţi din Argentina) – Ivan Arcides Barton Cisneros (El Salvador)

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:38 Jaqueline Cristian, calificare de senzaţie în turul 3 de la Madrid! Victorie în set decisiv cu Barbora Krejcikova 20:36 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” au deschis cu noroc scorul, dar au fost egalaţi imediat 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” Vezi toate știrile
Citește și