Închide meniul
VIDEO

CM 2022 | Nebunie în Australia după calificarea în optimile Cupei Mondiale! Fanii au declanșat fiesta la 3 dimineața

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 1 decembrie 2022, 12:16

CM 2022 | Nebunie în Australia după calificarea în optimile Cupei Mondiale! Fanii au declanșat fiesta la 3 dimineața

Nebunie în Australia după calificarea în optimile Cupei Mondiale

Fanii Australiei celebrează calificarea în optimile Cupei Mondiale 2022 din Qatar / Profimedia

A fost nebunie în Australia după calificarea în optimile Cupei Mondiale din Qatar 2022. Fanii au declanșat fiesta la Melbourne la primele ore ale dimineții.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Australia a trecut de faza grupelor la Mondialul din Qatar după victoria cu 1-0 cu Danemarca din ultima rundă, 1-0, terminând pe poziția secundă într-o grupă din care au mai făcut parte Franța și Tunisia.

CM 2022 | Nebunie în Australia după calificarea în optimile Cupei Mondiale

Fanii n-au mai așteptat răsăritul și au început petrecerea la trei dimineața. Melbourne a fost „incendiat” de torțe, artificii și fumigene!

Reclamă

Victoria Australiei cu Danemarca a fost prima din ultimii 12 ani pentru naționala „cangurilor” la Cupa Mondială. E doar a doua oară când Australia trece de faza grupelor la un Mondial. Precedenta performanță a fost în 2006, la turneul din Germania.

Australia, victorie dramatică cu Danemarca

Selecţionata Australiei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Danemarcei cu scorul de 1-0, miercuri, pe Al Janoub Stadium din Al Wakrah, în Grupa D. Echipa de la antipozi s-a impus la limită, prin golul lui Mathew Leckie, obţinând a doua sa calificare în optimile Cupei Mondiale după cea din 2006.

Reclamă 4 / 0/3

Danemarca este una dintre dezamăgirile acestei ediţii, vicecampioana europeană de anul trecut nereuşind să obţină nicio victorie în grupă. Danezii au controlat jocul în majoritatea timpului, însă au făcut-o steril, fără ocazii clare de gol, având mai puţine şuturi pe poartă decât australienii (3-4), în ciuda unei posesii net superioare (60%-27%, 13% in contest).

În prima repriză, echipa antrenată de Kasper Hjulmand a avut şanse de gol prin Jensen (11), al cărui şut din unghi a fost respins de Ryan, Olsen (14), care a tras peste poartă, şi în min. 19, când Ryan a respins din faţa lui Braithwaite mingea trimisă de Maehle în careul mic.

Socceroos au trimis două şuturi din afara careului, fără emoţii pentru Schmeichel, prin McGree (22) şi Duke (41). În partea secundă, fosta campioană a Oceaniei şi Asiei a avut o şansă notabilă, prin Irvine (48), care a reluat peste poartă din careu.

Australia va juca cu Argentina în optimi

În min. 60, McGree l-a lansat pe Leckie, iar acesta a făcut o cursă formidabilă, încheiată cu un şut la colţul lung, marcând golul victoriei. Danemarca, obligată să câştige pentru a putea spera la calificare, nu a reuşit să îşi creeze o ocazie decentă, Bah (88) şi Cornelius (90+5) nereuşind să nimerească poarta din careu.

Cele două echipe s-au întâlnit în grupe şi la ediţia trecută, în Rusia (2018), atunci scorul fiind egal, 1-1. Danemarca a terminat pe locul al doilea şi s-a calificat în optimi, iar Australia s-a clasat pe ultimul loc.

În optimile de finală, Australia va juca pe 3 decembrie ((Ahmad Bin Ali Stadium – Ar-Rayyan, 21:00) împotriva Argentinei.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 22:00 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Aris – Olympiacos s-a încheiat 1-1 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-1. Covăsnenii au reuşit să egaleze, după ce Florinel Coman a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni 21:17 Învins de fosta echipă, Marian Aioani a repetat obsesiv patru cuvinte! Explicaţii pentru forma dezastruoasă a Rapidului 21:16 Louis Munteanu a recunoscut că vrea să plece de la Farul! Mesaj savuros pentru Aioani: „E clientul meu!” 20:55 VideoVisul mondial al României! Tibor Selymeş a învins Argentina lui Diego Maradona şi a avut un sfat preţios pentru tricolori Vezi toate știrile
Citește și