Închide meniul

CM 2022 | Presa internațională, la picioarele lui Lionel Messi, după victoria cu Mexic: „Scoate Argentina din comă!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 26 noiembrie 2022, 23:25

CM 2022 | Presa internațională, la picioarele lui Lionel Messi, după victoria cu Mexic: „Scoate Argentina din comă!

Presa internațională îl laudă pe Lionel Messi, după Argentina - Mexic 2-0

Lionel Messi celebrează victoria cu Mexic, de la Campionatul Mondial din Qatar 2022 / Profimedia

Presa internațională îl laudă pe Lionel Messi după Argentina – Mexic 2-0, victorie care menține naționala sud-americană în cursa pentru calificarea în optimile Campionatului Mondial din Qatar 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După umilința cu Arabia Saudită, Argentina avea nevoie de victorie cu Mexic ca să mai spere cu adevărat la fazele eliminatorii. Meciul se îndrepta spre o remiză albă când Lionel Messi, de nicăieri, a trimis un șut de la 20 de metri care s-a oprit în plasa laterală. Enzo Fernandez a închis tabela, cu o execuție superbă.

CM 2022 | Presa internațională îl laudă pe Lionel Messi, după Argentina – Mexic 2-0

Cele mai tari publicații din întreaga lume scriu că Argentina a rămas în viață la Mondial grație lui Lionel Messi.

„Un triumf plin de viață și goluri mărețe: Argentina a reacționat”, a scris ziarul argentinian Ole.

„Messi a resuscitat-o pe Argentina!”, a titrat publicația spaniolă MARCA. „Messi scoate Argentina din comă!”, au notat și jurnaliștii de la AS. „Argentina continută în viață!„, notează Mundo Deportivo.

Reclamă

„Argentina și-a revenit împotriva Mexicului grație unui Lionel Messi în formă!”, scriu francezii de la L’Equipe.

„Messi sparge Mexicul: Argentina are „finala” împotriva Poloniei!„, scriu germanii de la Kicker.

Situație complicată în grupa Argentinei

Campioana Americii de Sud păstrează şanse de a trece de grupă, însă situaţia în grupă este una complicată, toate cele patru echipe având şanse de a merge mai departe.

Reclamă 4 / 0/3

Echipa antrenată de Lionel Scaloni a făcut o primă repriză foarte slabă, nereuşind să găsească drumul spre poarta ”veteranului” Ochoa, în faţa unei formaţii arţăgoase care s-a apărat pe trei linii, cu marcaj strâns.

Prima oportunitate a sud-americanilor a venit abia în min. 34, când Messi a executat o lovitură liberă de partea dreaptă, dar Ochoa a boxat de sub transversală. În min. 41, Lautaro Martinez a trimis cu capul peste poartă.

Mexicanii, antrenaţi de argentinianul Gerardo Martino, fost selecţioner al echipei Albiceleste, au avut o ocazie mai bună, însă Emiliano Martinez a reţinut mingea trimisă de Vega din lovitură liberă de la 24 de metri (45).

Dubla campioană mondială (1978, 1986) avea la pauză o posesie net superioară faţă de Mexic (56%-28% şi 16% in contest), însă fără ocazii. După pauză, Messi a primit o nouă şansă, o lovitură liberă de la 20 de metri, dar a trimis peste (51).

A fost nevoie de o pasă inspirată a lui Angel Di Maria, care l-a găsit, cumva, liber pe Messi în centru, la 20 de metri, iar decarul lui PSG a avut timp să penduleze şi să trimită cu stângul la colţ, fără speranţe pentru Ochoa (64).

Enzo Fernadez a reușit golul meciului

Golul Argentinei a schimbat complet desfăşurarea jocului, ”El Tri” fiind nevoită să iasă la atac. Mexicanii nu au reuşit să îşi creeze ocazii de gol până la final, dar jucătorii lui Scaloni au putut încerca unele contre. În min. 70, Molina a şutat fără preluare de la 16 metri, peste poartă.

În min. 87, după un corner, Messi l-a găsit pe Enzo Fernandez în careu, acesta a trecut de Gutierrez şi a şutat la păianjen, fără şanse pentru Ochoa.

Reclamă

Mexicul, care a remizat cu Polonia în prima partidă din Qatar, nu a marcat în ultimele sale patru meciuri de la Cupa Mondială.

Argentina are acum 17 victorii şi 14 egaluri cu Mexicul, care s-a impus doar de cinci ori (ultima oară în 2004).

Cele două echipe calificate din această grupă se vor decide miercuri 30 noiembrie, când se vor juca ultimele partide, Polonia – Argentina (Stadium 974 – Doha, 21:00) şi Arabia Saudită – Mexic (Lusail Stadium – Al Daayen, 21:00).

Recomandări
  • Presa internațională, la picioarele lui Lionel Messi
  • Argentina – Mexic 2-0

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii 15:35 „E o mare porcărie!” Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României! 15:32 Gigi Becali şi Dan Şucu, luptă strânsă pentru Louis Munteanu! Ce sumă cere Fiorentina pentru atacantul român 15:17 Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” 14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial 14:44 „Jucătorii sunt înfometaţi!” Ce a observat Elias Charalambous la antrenamentul FCSB-ului, înaintea derby-ului cu Rapid 14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât fără vină…” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” 13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar Vezi toate știrile
Citește și