Închide meniul
Foto

CM 2022 | Reacţia presei din Germania după eşecul uluitor suferit de starurile lui Hansi Flick în faţa Japoniei: „Început dezastruos” / „Au făcut o prostie”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 23 noiembrie 2022, 17:32

CM 2022 | Reacţia presei din Germania după eşecul uluitor suferit de starurile lui Hansi Flick în faţa Japoniei: „Început dezastruos” / „Au făcut o prostie”

Reacţia presei din Germania după eşecul uluitor suferit de starurile lui Hansi Flick în faţa Japoniei

Germania, învinsă de Japonia la CM 2022 / Colaj Profimediaimages

Germania – Japonia 1-2 este şocul zilei de la Campionatul Mondial 2022. Nemţii au pierdut surprinzător şi şi-au complicat serios calculele de a obţine calificarea din Grupa E. Reacţia presei din Germania a fost una imediată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ilkay Gundogan (33 – penalty) a deschis scorul pentru echipa antrenată de Hansi Flick, dar niponii au întors rezultatul în ultimul sfert de oră prin reuşitele a două rezerve, Ritsu Doan (75), Takuma Asano (83).

Reacţia presei din Germania, după eşecul cu Japonia de la Campionatul Mondial 2022

Început dezastruos pentru Germania„, au titrat jurnaliştii de la Bild.

Germania a eşuat din nou în startul Cupei Mondiale: înfrângere cu 1-2 împotriva Japoniei„, a fost titlul ştirii din Kicker.

Chiar dacă a condus, Germania a făcut o prostie în startul Cupei Mondiale„, au scris şi cei de la sport.de.

Reclamă

Toată presa internaţională a reacţionat după rezultatul de necrezut din prima etapă a grupelor Campionatului Mondial 2022.

Harakiri pentru Germania. Japonia a a reveni după ce a fost condusă şi a câştigat cu 2-1„, au titrat italienii de la Gazzetta dello Sport.

JAPANDEMONIUM! Germania Japonia 1-2. Încă un şoc uriaş la Campionatul Mondial. Japonezii au avut o evoluţie fabuloasă şi a învins-o pe pe favorită într-o revenire memorabilă„, au scris şi englezii de la The Sun.

Reclamă 4 / 0/3

Germania – Japonia 1-2

Deşi japonezii au marcat în min. 8, prin Maeda, gol anulat pentru ofsaid, Germania a făcut legea în prima repriză, în care Japonia nu a trimis niciun şut pe poartă. Gonda a fost solicitat cu şuturi din afara careului de Kimmich (20) şi Gundogan (28), dar a respins. Gundogan (29) a fost blocat de Yoshida în careu, dar în min. 31, Gonda l-a faultat pe Raum, găsit excelent de Kimmich în careu, iar Gundogan a transformat penalty-ul acordat (33).

Mannschaft-ul a avut o şansă şi în finalul primei reprize, când Gonda a respins şutul lui Kimmich (45+4), apoi Gnabry a recentrat pentru Havertz, aflat în ofsaid, care a marcat, însă reuşita sa a fost anulată.

Ultima fază a primei părţi a consemnat o lovitură de cap pe lângă poartă a lui Maeda (45+6), la centrarea lui Nagatomo.

În repriza secundă, Germania s-a întrecut în ratări: Gnabry (47 ) a tras pe lângă poartă din careu, acţiunea personală a lui Musiala s-a încheiată cu un şut peste poartă din careu (51), Gundogan a nimerit bara de la 15 metri (60). Gonda a fost providenţial la şuturile lui Hofman şi Gnabry (70), iar apoi a mai respins două mingi trimise de Gnabry (71).

Schimbările ofensive făcute de selecţionerul nipon şi scoaterea lui Gundogan au făcut ca raidurile asiaticilor să fie tot mai periculoase. Neuer (73) a salvat golul la şutul lui Ito, iar apoi Sakai a reluat peste poartă din poziţie excelentă.

Japonia a restabilit egalitatea în min. 75, când Doan, jucător la Freiburg, a reluat în plasă mingea respinsă de Neuer la şutul lui Minamino, la singura fază la care Rudiger nu a reuşit să îşi blocheze adversarul. Echipa lui Hajime Moriyasu a dat lovitura în min. 83, când Itakura l-a lansat pe Asano pe contraatac, iar acesta, talonat insuficient de serios de Schlotterbeck, a marcat cu un şut la colţul scurt.

Niponii au învins în premieră Germania

Germania a asediat poarta lui Gonda până la final, dar nu a mai avut decât o şansă clară, prin Goretzka (90+5), şut fără preluare din marginea careului, deşi a fost prezentă şi cu Neuer în careul advers în ultimele minute.

Reclamă

Germania a încheiat cu o posesie de 65%, faţă de 24% cât a avut Japonia (11% in contest), raportul şuturilor la poartă fiind de 25-11 pentru echipa lui Flick (8-3 pe poartă), anunţă news.ro.

După acest debut nefericit, cvadrupla campioană mondială riscă să părăsească turneul final după faza grupelor, cum a făcut-o şi în urmă cu patru ani, în Rusia, când s-a clasat pe ultimul loc după înfrângeri cu Mexic şi Coreea de Sud.

Japonia a învins Germania în premieră, după ce au disputat anterior două meciuri amicale, primul câştigat de Germania, în 2004, la Yokohama (3-0), iar al doilea s-a încheiat la egalitate (2-2), înaintea CM 2006, la Leverkusen.

Miercuri are loc şi celălalt meci al grupei, Spania – Costa Rica (Al Thumama Stadium – Doha, 18:00). Partidele din runda a doua se vor juca duminică 27 noiembrie, Japonia – Costa Rica (Ahmad Bin Ali Stadium – Ar-Rayyan, 12:00) şi Spania – Germania (Al Bayt Stadium – Al Khor, 21:00).

Recomandări
  • Germania – Japonia 1-2
  • Reacţia presei internaţionale după şocul de la CM 2022

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 12:00 LIVE VIDEOFIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele sunt ACUM în AntenaPLAY 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat Vezi toate știrile
Citește și