Închide meniul

CM 2022 | Schimb de replici tensionat între Lionel Messi și Robert Lewandowski! Ce s-a întâmplat la Polonia – Argentina

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 1 decembrie 2022, 8:24

CM 2022 | Schimb de replici tensionat între Lionel Messi și Robert Lewandowski! Ce s-a întâmplat la Polonia – Argentina

Schimb de replici tensionat între Lionel Messi și Robert Lewandowski

Lionel Messi și Robert Lewandowski, în timpul meciului Polonia - Argentina, de la Campionatul Mondial 2022 din Qatar / Profimedia

Lionel Messi și Robert Lewandowski au fost protagoniștii unui schimb de replici tensionat, la meciul Polonia – Argentina 0-2, din ultima etapă a grupei C de la Cupa Mondială din Qatar 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În minutele de prelungire ale partidei, Lewandowski l-a faultat pe Messi la mijlocul terenului și i-a întins mâna starului argentinian, însă Leo a refuzat scuzele lui Lewa, ba chiar a evitat să-l privească în ochi.

CM 2022 | Schimb de replici tensionat între Lionel Messi și Robert Lewandowski

Cei doi s-au mai întâlnit o dată după fluierul final, dar spiritele nu au fost calme nici de această dată. Messi i-ar fi reproșat lui Lewandowski niște declarații din trecut de după gala Balonului de Aur 2021, când polonezul a pierdut la limită trofeul în fața argentinianului, conform as.com. 

Întrebat la finalul duelului despre tensiunea dintre el și Lewandowski, Lionel Messi a refuzat să clarifice lucrurile: „Nu vreau să vorbesc despre asta! Ce s-a întâmplat în privat rămâne în privat!”.

Dincolo de conflictele individuale, a fost o seară de bucurie atât pentru Messi, cât și pentru Lewandowski. Argentina și Polonia au mers împreună în optimile Cupei Mondiale, după ce polonezii au profitat de golaverajul inferior al Mexicului, cu care au terminat la egalitate de puncte.

Reclamă

Ce s-a întâmplat între Lewandowski și Messi după gala Balonului de Aur

După ce l-a învins pe Lewandowski în cursa pentru Balonul de Aur 2021, Lionel Messi a avut un mesaj clar: Lewa ar fi trebuit să primească premiul pentru 2020. Polonezul s-a arătat dezamăgit când Messi nu l-a votat pentru premiu și nu s-a ferit să-și exprime nemulțumirea.

”Aș vrea să fie o declarație sinceră, nu doar vorbe goale. Am fost atât de aproape, am concurat cu Messi pentru trofeu… Cu siguranță că îl respect pentru felul în care joacă și pentru că a câștigat premiul. Faptul că i-am făcut concurență arată la ce nivel pot ajunge.

Am fost foarte trist și a fost un lucru bun că nu am avut meci la mijlocul săptămânii, după gală. Nu pot spune că sunt mulțumit de decizia France Football. Dimpotrivă. Mă simt neîmplinit”, a spus Lewandowski, în decembrie 2021, citat de polonezii de la Moc Futbolu.

Reclamă 4 / 0/3

În 2020, France Football a decis să nu organizeze gala decernării Balonului de Aur, din cauza pandemiei de COVID-19. Astfel, Robert Lewandowski, cel care era considerat de toată lumea fotbalului principalul favorit, a ratat șansa carierei de a pune mâna pe trofeu.

Argentina – Mexic 2-0. „Pumele” s-au calificat în optimile Cupei Mondiale din Qatar

Selecţionata Argentinei a câştigat Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins formaţia Poloniei cu scorul de 2-0 (0-0), miercuri seara, pe Stadium 974 din Doha.

Argentina a obţinut o calificare meritată, prin golurile marcate de Alexis Mac Allister (47) şi Julian Alvarez (68), mai ştergând din impresia lăsată la meciul de pomină cu Arabia Saudită (1-2)

Selecţionata Albiceleste a făcut un meci foarte bun, chiar şi cu un Messi mai şters, care a ratat un penalty, statistica arătând o dominare cvasitotală a sud-americanilor, cu o posesie de 64%-25% (11% in contest), 24-3 şuturi la poartă şi 13-0 la cele pe poartă.

Polonia a fost salvată doar de evoluţia saudiţilor, care au rezistat eroic în faţa Mexicului. Messi a fost cel c are a finalista primele acţiuni ale dublei campioane mondiale, dar Szczesny a respins şuturile sale (7, 10). Acuna a trimis puţin pe lângă poartă (17, 28), Fernandez (35) a fost şi el imprecis. Szczecny a fost de departe cel mai bun om al Poloniei, respingând cornerul executat cu efect de Di Maria (33) şi şuturile lui Alvarez (36, 43) sau Di Maria (44).

În min. 37, Szczesny a avut o ieşire mai puţin inspirată şi l-a lovit pe Messi la un duel aerian, astfel că Argentina a primit penalty, după consultarea arbitrajului video. Însă Messi a executat slab, la semiînălţime, iar Szczesny a apărat (39). A fost al doilea penalty apărat de goalkeeper-ul lui Juventus la Mondialul din Qatar, după cel din meciul cu Arabia Saudită (Salem Aldawsari).

Final dramatic în grupa C de la Campionatul Mondial

Campioana Americii de Sud a început excelent repriza secundă, iar Mac Allister a înscris cu un şut din centrul careului, la centrarea lui Molina (47).

Reclamă

Acelaşi Mac Allister a fost aproape de dublă (61), dar şutul său din careu a fost prins de Szczesny. Julian Alvarez a dublat avantajul echipei antrenate de Lionel Scaloni (68), cu un şut la colţul lung, după o pasă primită de la Enzo Fernandez.

Argentina a mai avut ocazii prin Messi (71), a cărui reluare din mijlocul careului a fost respinsă de portar, Alvarez (73), şut în plasa laterală, dar mai ales prin Lautaro Martinez (86), care a trimis pe lângă poartă singur cu Szczesny, şi Tagliafico (90+2), cu lob peste portar, dar Kiwior a salvat Polonia de la eliminare, respingând din faţa porţii goale.

Polonia a ajuns rareori în jumătatea adversă, singura sa ocazie fiind o lovitură de cap a lui Glik (50), care a trecut pe lângă poartă.

Polonia, care nu primise gol de trei meciuri la Cupa Mondială, va juca în optimile de finală contra campioanei mondiale Franţa, câştigătoarea Grupa D, pe 4 decembrie (Al Thumama Stadium – Doha, 17:00). Argentina va înfrunta a doua clasată din Grupa D, Australia, pe 3 decembrie (Ahmad Bin Ali Stadium – Ar-Rayyan, 21:00).

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial 11:36 Boris Becker a scăpat de faliment 11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana 10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit Vezi toate știrile
Citește și