Închide meniul
EXCLUSIV

CM 2022 | Takayuki Seto, în extaz după Germania – Japonia 1-2: „E o bucurie mare pentru noi!”

Alexandru Ivan Publicat: 23 noiembrie 2022, 17:36

Reclamă
CM 2022 | Takayuki Seto, în extaz după Germania – Japonia 1-2: „E o bucurie mare pentru noi!

Takayuki Seto, reacție după Germania - Japonia 1-2

Takayuki Seto, într-un meci pentru Petrolul / Profimedia

Japonezul care evoluează la Petrolul, Takayuki Seto, a oferit o reacție plină de bucurie după meciul Germania – Japonia 1-2, din grupa E de la Campionatul Mondial din Qatar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Takayuki Seto, care a ajuns prima dată în România în urmă cu peste 15 ani, a lăudat finalul incredibil reușit de japonezi în fața Germaniei, când au întors rezultatul. Fotbalistul Petrolului visează ca naționala sa să depășească faza grupelor la Mondialul din Qatar.

CM 2022 | Takayuki Seto, reacție după Germania – Japonia 1-2

„Este o bucurie mare pentru noi! Au dominat prima repriză și a doua, dar am schimbat sistemul și a ieșit bine. Este o grupă grea, sper să câștigăm cu Costa Rica și să ieșim din grupe!”, a spus Takayuki Seto, în exclusivitate pentru as.ro.

Ilkay Gundogan (33 – penalty) a deschis scorul pentru echipa antrenată de Hansi Flick, dar niponii au întors rezultatul în ultimul sfert de oră prin reuşitele a două rezerve, Ritsu Doan (75), Takuma Asano (83).

Deşi japonezii au marcat în min. 8, prin Maeda, gol anulat pentru ofsaid, Germania a făcut legea în prima repriză, în care Japonia nu a trimis niciun şut pe poartă. Gonda a fost solicitat cu şuturi din afara careului de Kimmich (20) şi Gundogan (28), dar a respins. Gundogan (29) a fost blocat de Yoshida în careu, dar în min. 31, Gonda l-a faultat pe Raum, găsit excelent de Kimmich în careu, iar Gundogan a transformat penalty-ul acordat (33).

Reclamă
Reclamă 4

Mannschaft-ul a avut o şansă şi în finalul primei reprize, când Gonda a respins şutul lui Kimmich (45+4), apoi Gnabry a recentrat pentru Havertz, aflat în ofsaid, care a marcat, însă reuşita sa a fost anulată.

Ultima fază a primei părţi a consemnat o lovitură de cap pe lângă poartă a lui Maeda (45+6), la centrarea lui Nagatomo.

Nemții s-au întrecut în ratări

În repriza secundă, Germania s-a întrecut în ratări: Gnabry (47 ) a tras pe lângă poartă din careu, acţiunea personală a lui Musiala s-a încheiată cu un şut peste poartă din careu (51), Gundogan a nimerit bara de la 15 metri (60). Gonda a fost providenţial la şuturile lui Hofman şi Gnabry (70), iar apoi a mai respins două mingi trimise de Gnabry (71).

Reclamă

Schimbările ofensive făcute de selecţionerul nipon şi scoaterea lui Gundogan au făcut ca raidurile asiaticilor să fie tot mai periculoase. Neuer (73) a salvat golul la şutul lui Ito, iar apoi Sakai a reluat peste poartă din poziţie excelentă.

Japonia a restabilit egalitatea în min. 75, când Doan, jucător la Freiburg, a reluat în plasă mingea respinsă de Neuer la şutul lui Minamino, la singura fază la care Rudiger nu a reuşit să îşi blocheze adversarul. Echipa lui Hajime Moriyasu a dat lovitura în min. 83, când Itakura l-a lansat pe Asano pe contraatac, iar acesta, talonat insuficient de serios de Schlotterbeck, a marcat cu un şut la colţul scurt.

Germania a asediat poarta lui Gonda până la final, dar nu a mai avut decât o şansă clară, prin Goretzka (90+5), şut fără preluare din marginea careului, deşi a fost prezentă şi cu Neuer în careul advers în ultimele minute.

Germania a încheiat cu o posesie de 65%, faţă de 24% cât a avut Japonia (11% in contest), raportul şuturilor la poartă fiind de 25-11 pentru echipa lui Flick (8-3 pe poartă).

Germania, în pericol să fie eliminată de la Campionatul Mondial din Qatar

După acest debut nefericit, cvadrupla campioană mondială riscă să părăsească turneul final după faza grupelor, cum a făcut-o şi în urmă cu patru ani, în Rusia, când s-a clasat pe ultimul loc după înfrângeri cu Mexic şi Coreea de Sud.

Japonia a învins Germania în premieră, după ce au disputat anterior două meciuri amicale, primul câştigat de Germania, în 2004, la Yokohama (3-0), iar al doilea s-a încheiat la egalitate (2-2), înaintea CM 2006, la Leverkusen.

Miercuri are loc şi celălalt meci al grupei, Spania – Costa Rica (Al Thumama Stadium – Doha, 18:00). Partidele din runda a doua se vor juca duminică 27 noiembrie, Japonia – Costa Rica (Ahmad Bin Ali Stadium – Ar-Rayyan, 12:00) şi Spania – Germania (Al Bayt Stadium – Al Khor, 21:00).

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:29 6 iul.

Thomas Muller şi-a anunţat retragerea din naţională, după ce Germania a fost eliminată de la EURO 2024! Mesajul ferm transmis

0:18 6 iul.

Kylian Mbappe a ieşit de pe teren înainte de a se încheia meciul cu Portugalia! Starul francez, înlocuit cu Barcola

23:55

Adrian Mititelu, discurs incendiar de 30 de minute! Îndemn războinic pentru Becali şi Rotaru: „Fraţilor, cereţi ce vreţi!”

23:50

Franţa a învins Portugalia la loviturile de departajare şi s-a calificat în semifinalele EURO 2024! Ronaldo a părăsit competiţia!

23:43

Jannik Sinner, calificare de senzaţie în optimile de la Wimbledon după o oră şi jumătate de joc! Emma Răducanu e şi ea în optimi

23:41

„Dureros!” Julian Nagelsmann, la pământ după ce Germania a fost eliminată de la EURO 2024! Concluziile după meciul cu Spania

1 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 2 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş 3 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 4 România – Olanda 0-3, în optimi la EURO 2024. Naţionala României, OUT de la EURO 2024. „Tricolorii” au luptat admirabil 5 FotoReacţia imediată a iubitei lui Valentin Mihăilă, după ce internaţionalul român şi-a decis viitorul. Ami îi e alături la EURO 2024 6 VIDEOGabriel Bortoleto a câştigat cursa de Formula 2 din Austria, LIVE în AntenaPLAY! Victorie uriaşă pentru brazilian
Citește și