Închide meniul

CM 2022 | „Tata” Martino, OUT de la naționala Mexicului după ce a ratat calificarea în optimile Cupei Mondiale

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 1 decembrie 2022, 8:52

CM 2022 | „Tata Martino, OUT de la naționala Mexicului după ce a ratat calificarea în optimile Cupei Mondiale

Gerardo "Tata" Martino nu va mai fi selecționerul Mexicului

Gerardo "Tata" Martino, în timpul meciului Arabia Saudită - Mexic, de la Campionatul Mondial din Qatar 2022 / Profimedia

Gerardo „Tata” Martino nu va mai fi selecționerul Mexicului, după ce naționala sa a ratat calificarea în optimile Cupei Mondiale 2022, dintr-o grupă cu Argentina, Polonia și Arabia Saudită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La finalul ultimului meci din grupă, 2-1 cu Arabia Saudită, „Tata” Martino a confirmat că nu va mai ocupa postul de selecționer al Mexicului.

CM 2022 | Gerardo „Tata” Martino nu va mai fi selecționerul Mexicului

„Sunt principalul responsabil pentru durerea pe care o împărtășim astăzi cu toții. Ne asumăm răspunderea pentru eșecul de la această Cupă Mondială. Contractul meu s-a încheiat când arbitrul a fluierat finalul meciului. Nu mai este nimic de făcut!”, a spus Gerardo Martino la conferința de presă de la final, citat de marca.com.

Mexic nu a mai fost eliminată încă din faza grupelor la Cupa Mondială din 1978. Mexicanii aveau șapte prezențe consecutive în optimile Mondialului, serie care a început la turneul din SUA 1994.

Jurnaliștii ESPN anunță că „Tata” Martino și-a luat deja adio de la întreg stafful echipei naționale și nu se va mai întoarce în Mexic după plecarea din Qatar. Federația Mexicană și-ar dori un selecționer autohton după eșecul argentinianului Martino.

Reclamă

Mexic e calificată automat la următoarea Cupă Mondială, din 2026, pe care o va organiza alături de SUA și Canada.

Mexic, eliminată de la Cupa Mondială din Qatar 2022

Selecţionata Mexicului a învins echipa Arabiei Saudite cu scorul de 2-1, miercuri seara, pe Lusail Stadium din Al Daayen, în Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, dar în optimi s-a calificat formaţia Poloniei.

Mexicanii s-au impus prin golurile marcate de Henry Martin (48), Luis Chavez (52), respectiv Salem Aldawsari (90+5), fiind pentru prima dată din 1978 când ”El Tri” nu trece de faza grupelor la o Cupă Mondială.

Reclamă 4 / 0/3

Echipa antrenată de Gerardo Martino a dominat copios Arabia Saudită a marcat de două ori şi a ratat alte numeroase ocazii de gol, raportul şuturilor pe poartă fiind de 10-2.

Prima oportunitate a nord-americanilor s-a consemnat în min. 3, când Alowais a respins şutul lui Vega. Portarul saudit a fost la post şi la mingile trimise de Chavez (23) şi Pineda (25).

”Şoimii verzi” au avut şi ei câteva şanse de gol, dar Kanno (13) a trimis peste poartă din lovitură liberă de la 20 de metri, iar Alhassan (45+6) a reluat pe lângă poartă din poziţie excelentă.

Mexicanii au început foarte bine repriza secundă, marcând în min. 48, când Henry Martin a reluat din 3 metri mingea deviată de Montes la cornerul executat de Chavez.

”El Tri” şi-a dublat avantajul la scurt timp, prin Chavez, care a executat perfect o lovitură liberă de la 25 de metri (52).

Mexic, OUT la golaveraj în fața Poloniei

Jocul curgea în favoarea echipei mexicane, dar jucătorii lui ”Tata” Martino nu au mai reuşit să înscrie. Şutul lui Lozano (66) a fost agăţat in extremis de Alowais, Martin a reluat peste poartă din voleu (70), din poziţie excelentă, portarul saudit a respins şutul din lovitură liberă al lui Chavez (73), Pineda a fost imprecis (76), iar Alowais s-a opus din nou golului la lovitura liberă executată de Lozano (90+2). Mexicanii au avut şi două goluri anulate, la Lozano (56) şi Antuna (87), ambele pentru ofsaid.

Jucătorii antrenaţi de Herve Renard, care s-a confruntat cu mari probleme de lot, au reuşit să înscrie golul de onoare într-un moment în care mexicanii erau mai preocupaţi de ofensivă decât de apărare, iar Salem Aldawsari (90+5) a punctat după o combinaţie cu Bahbri.

Reclamă

Finalul a fost dramatic: la 2-0, Mexicul pierdea calificarea în faţa Poloniei la punctele fair play, dar la 3-1 s-ar fi calificat în optimi, graţie numărului de goluri mai mare marcat.

Mexicanii veneau după patru meciuri consecutive fără gol marcat la Cupa Mondială, ultimele două în 2018 şi primele două în Qatar.

Arabia Saudită nu a reuşit să egaleze cea mai bună performanţă a sa, calificarea în optimi, din 1994.

Recomandări
  • Gerardo „Tata” Martino nu va mai fi selecționerul Mexicului
  • A ratat calificarea în optimile Cupei Mondiale

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și