Închide meniul

CM 2022 | Un fotbalist se revoltă înaintea Campionatului Mondial: „Nu puteam să duc povara celor 6.500 de morți!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 19 noiembrie 2022, 9:28

CM 2022 | Un fotbalist se revoltă înaintea Campionatului Mondial: „Nu puteam să duc povara celor 6.500 de morți!

Hector Bellerin a criticat Campionatul Mondial din Qatar

Stadionul Lusail, cel care va găzdui finala turneului / Profimedia

Fundașul Barcelonei Hector Bellerin a criticat Campionatul Mondial 2022 din cauza persoanelor care și-au pierdut viața pe șantierele stadioanelor din Qatar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bellerin nu a fost convocat la naționala Spaniei pentru competiția din Qatar. Fundașul e însă împăcat cu gândul că a rămas acasă. Din contră, fotbalistul de 27 de ani e mâhnit pe maniera în care a fost organizată această Cupă Mondială.

Hector Bellerin a criticat Campionatul Mondial din Qatar

Am sentimente împărțite. Este un lucru care mă întristează să ratez șansa să reprezint Spania la Campionatul Mondial. Pe de altă parte, sunt fericit. Nu știu dacă puteam să duc povara celor 6.500 de morți, oameni care au contribuit la pregătirea Cupei Mondiale.

Au murit oameni din Pakistan și Bangladesh, majoritatea fiind bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, care voiau să aibă o viață demnă, pentru ei și pentru familiile lor.

Până la urmă, fotbalul ajunge să fie reflexia societății în care trăim. O societate a lăcomiei, a egoismului și a altor lucruri care generează neînțeleri. Singura șansă a noastră este să căutăm umanitate, empatia”, a spus Hector Bellerin, conform sport.es.

Reclamă

Victime uriașe pe șantierele din Qatar

The Guardian a anunțat în februarie 2021 că 6.500 de muncitori imigranți au murit pe șantierele din Qatar. Au fost menționate condițiile de lucru inumane – temperaturi care se apropie de 50 de grade și fără pauze de la muncă.

Cupa Mondială din 2022, atribuită Qatarului, este prima organizată într-o ţară din Orientul Mijlociu, iar turneul final se va desfăşura într-o perioadă inedită, noiembrie-decembrie, pentru a se evita temperaturile extrem de ridicate din timpul verii.

Conform unor calcule ale specialiştilor, Qatarul va cheltui pentru acest turneu final aproximativ 200 de miliarde de dolari, cea mai mare sumă din istoria turneelor sportive.

Reclamă 4 / 0/3

Acuzaţii halucinante la meciul de deschidere

Mai mulţi oficiali din Qatar ar fi mituit mai mulţi jucători din Ecuador pentru a câştiga primul meci. Acuzaţiile au fost lansate de un jurnalist britanic de origine arabă.

Qatar – Ecuador este meciul de deschidere de la Campionatul Mondial. Un jurnalist britanic a lansat mai multe acuzaţii de corupţie. Mai exact, acesta susţine că mai mulţi oficiali din Qatar ar fi oferit suma 7,4 milioane de dolari pentru 8 jucători ecuadorieni pentru a pierde primul meci.

Jurnalistul Amjad Taha, un britanic cu origini în Bahrein, a spus că s-ar fi stabilit şi scorul final. 1-0 pentru Qatar, cu gol marcat în repriza a doua.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:50 Dinamo – FC Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! Echipele de start 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” Vezi toate știrile
Citește și