Închide meniul

Cum arată lotul Olandei pentru Cupa Mondială din Qatar! Van Dijk, la primul său Mondial + Surpriza lui Louis Van Gaal

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 11 noiembrie 2022, 15:47

Cum arată lotul Olandei pentru Cupa Mondială din Qatar! Van Dijk, la primul său Mondial + Surpriza lui Louis Van Gaal

Louis Van Gaal a anunțat lotul Olandei pentru Campionatul Mondial din Qatar

Louis Van Gaal a anunțat lotul Olandei pentru Campionatul Mondial din Qatar / Profimedia

A fost anunțat lotul Olandei pentru Cupa Mondială din Qatar. Virgil Van Dijk, „stâlpul” din apărarea „Portocalei Mecanice”, va juca la primul său Mondial din carieră. Xavi Simons, puștiul de 19 ani de la PSV, a fost chemat în premieră la națională de către Louis Van Gaal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olanda se află în grup A, alături de Ecuador, Senegal și țara gazdă, Qatar. Primul meci al batavilor va fi cu Senegal, pe 21 noiembrie, LIVE TEXT pe AS.ro.

Cum arată lotul Olandei pentru Cupa Mondială din Qatar!

Louis Van Gaal a anunțat astăzi lotul de 26 jucători convocați pentru Mondialul din această iarnă. Selecționerul Olandei a avut parte de o prezentare spectaculoasă. Van Gaal și-a făcut apariția pe un scaun de regizor și a citit numele jucătorilor dintr-un caiet mare.

 

Reclamă

Virgil Van Dijk, Frenkie De Jong și Memphis Depay se numără printre starurile incluse în lot de Louis Van Gaal. Tehnicianul de 71 de ani a pregătit și o surpriză, convocându-l pe puștiul Xavi Simons, care n-a avut vreo selecție la naționala Olandei până acum.

Mijlocașul de 19 ani a avut un sezon de vis până acum, la PSV Eindhoven, reușind să înscrie 10 goluri și să ofere 4 assist-uri.

Reclamă 4 / 0/3

Va fi primul Campionat Mondial la care va juca Van Dijk, fundașul de 31 de ani de la Liverpool. De amintit că Olanda nu s-a calificat la ultimul Mondial, din 2018.

Cum arată lotul Olandei pentru Cupa Mondială din Qatar

Portari:

Justin Bijlow (Feyenoord)
Andries Noppert (Heerenveen)
Remko Pasveer (Ajax)

Fundași:

Virgil Van Dijk (Liverpool)
Nathan Ake (Manchester City)
Daley Blind (Ajax)
Jurrien Timber (Ajax)
Denzel Dumfries (Inter)
Stefan De Vrij (Inter)
Tyrell Malacia (Manchester United)
Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen)

Mijlocași:

Reclamă

Frenkie De Jong (Manchester United)
Steven Berghuis (Ajax)
Davy Klaassen (Ajax)
Teun Koopmeiners (Atalanta)
Marten De Roon (Atalanta)
Kenneth Taylor (Ajax)
Noa Lang (Club Brugge)
Xavi Simons (PSV)

Atacanți:

Cody Gakpo (PSV)
Memphis Depay (Barcelona)
Wout Weghorst (Besiktas)
Vincent Janssen (Antwerp)
Steven Bergwijn (Ajax)
Luuk De Jong (PSV)

Spania a anunțat lotul pentru Cupa Mondială din Qatar

Spania a anunțat lotul pentru Cupa Mondială din Qatar! Sergio Ramos este marele absent din lotul convocat de Luis Enrique. Selecționerul ibericilor a inclus pe lista finală doi jucători de la Real Madrid, pe Marco Asensio și Dani Carvajal, și 6 de la Barcelona: Eric Garcia, Jordi Alba, Sergio Busquets, Pedri, Ferran Torres și Ansu Fati.

Spania se află în grupa E la Campionatul Mondial, alături de Germania, Costa Rica și Japonia. Toate meciurile de la turneul final din Qatar vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Sergio Ramos, fundașul lui PSG, este cel mai sonor nume „uitat” de Luis Enrique în afara lotului. Ramos n-a fost prezent nici la Euro 2020, ultimul turneu final, din cauza problemelor medicale. Fundașul de 36 de ani a jucat ultima oară pentru naționala Spaniei în martie 2021.

În presa din Spania se zvonea că Sergio Ramos ar putea fi convocat de Luis Enrique pentru Mondialul din Qatar, dar în cele din urmă selecționerul iberic a decis să mizeze pe alți fundași.

Nici David De Gea, portarul lui Manchester United, și Thiago Alcantara, mijlocașul lui Liverpool, n-au fost incluși în lotul Spaniei.

La scurt timp după ce a fost anunțat lotul Spaniei, Achraf Hakimi, colegul lui Sergio Ramos de la PSG, a postat un mesaj de încurajare pentru fostul căpitan al Realului.

„Sergio Ramos, cel mai bun fundaș din lume”, a scris Hakimi, pe Twitter.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial 11:36 Boris Becker a scăpat de faliment 11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana 10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și