Închide meniul

Dan Petrescu, fascinat de finala Campionatului Mondial: „Cea mai bună din istorie”

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 19 decembrie 2022, 19:04

Dan Petrescu, fascinat de finala Campionatului Mondial: Cea mai bună din istorie”

Dan Petrescu, mesaj clar înainte de CFR Cluj - FC Argeş

Dan Petrscu, într-o conferinţă de presă

Dan Petrescu a fost fascinat de finala Campionatului Mondial. Antrenorul CFR-ului e de părere că meciul dintre Argentina și Franța a avut toate ingredientele pentru a fi considerat cea mai frumoasă finala din istoria Cupelor Mondiale.i Mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dan Petrescu, fascinat de finala Campionatului Mondial: „Cea mai bună din istorie”

Antrenorul clujenilor și-a exprimat admirația față de atitudinea fotbaliștilor argentinieni, care, în viziunea sa, și-au dorit mai mult să iasă învingători la finalul meciului.

„Cred că e cea mai bună finală care a fost vreodată la un Campionat Mondial. Exact cum îi place publicului: cu goluri, cu răsturnări de situații, cu ocazii în ultimul minut, cu penalty-uri ratate, cu penalty-uri marcate și cu Messi învingător, ceea ce cred că este perfect.

Messi este un exemplu despre cum trebuie să tratezi fotbalul. Mereu a jucat, nu s-a accidentat, nu s-a băgat în scandaluri, doar și-a văzut de fotbal. E un talent imens și, în opinia mea, cel mai mare jucător din istoria fotbalului. Merita să fie campion mondial.

Mbappe a câștigat deja un Campionat Mondial, el poate însă castiga mai multe. Dar Mbappe e un alt fel de jucător. De exemplu, timp de
80 de minute nu l-am văzut pe teren, cum n-am văzut întreaga naționala a Franței de altfel”

Reclamă

Argentina și-a dorit mai mult încă din primul minut. Ar fi fost o nedreptate incredibilă să caștige Franța, dar nu se putea întâmpla asta pentru că
Argentina era mai motivată”, a declarat Dan Petrescu la conferința de presă premergătoare meciului cu Hermannstadt, întâlnire care va avea loc marți, 20 decembrie, ora 20:00.

Argentina a învins-o la lovituri de departajare pe Franţa

Argentina – Franța 3-3 (4-2 d.l.d). Argentina este câştigătoarea Campionatului Mondial din 2022. Lionel Messi a câştigat singurul trofeu care îi mai lipsea după ce a reuşit o “dublă” de senzaţie în finala cu Franţa, decisă la lovituri de departajare.

Angel Di Maria a impresionat în startul finalei. Fotbalistul lui Juventus a fost de neoprit de fundaşii lui Didier Deschamps. În minutul 22, Angel “Di Magia” a scos un penalty, după ce a fost faultat de Dembele. Lionel Messi a executat de la 11 metri şi a deschis scorul pe Lusail Iconic Stadium.

Reclamă 4 / 0/3

Di Maria nu s-a oprit şi a reuşit să îşi treacă şi el numele pe tabelă, până la pauză. A finalizat un contraatac “fulger” al Argentinei. Servit ideal de Mac Allister, extrema stânga nu i-a dat nicio şansă lui Lloris.

Când fanii Franţei îşi pierduseră orice speranţă s-a făcut remarcat Kylian Mbappe. Kolo Muani a fost faultat în careu de Otamendi, iar starul lui PSG a redus din diferenţă, în minutul 80. La faza imediat următoare, Mbappe a restabilit egalitatea. Kylian a înscris superb, în minutul 81, şi a trimis meciul în prelungiri.

În minutul 109, Messi a dus-o din nou pe Argentina în avantaj. Golul a fost validat cu VAR şi s-a declanşat sărbătoarea în rândul fanilor “pumelor”. Mbappe nu a fost de acord şi a reuşit hat-trick-ul în minutul 117.

Meciul fabulos s-a decis, în cele din urmă, la lovituri de departajare. Messi şi Mbappe au marcat de la 11 metri. Coman şi Tchouameni au ratat şi au făcut-o pe Argentina campioană mondială.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:22 Mohamed Salah şi Jurgen Klopp, conflict aprins în timpul meciului! Liverpool, OUT din cursa pentru titlu 17:15 LIVE VIDEOPalermo – Reggiana se joacă ACUM în AntenaPLAY. Ionuț Nedelcearu e titular și luptă pentru promovare 16:39 LIVE SCOREFCU Craiova – U Cluj se joacă ACUM. Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 16:37 „E cel mai bun din campionat” Elias Charalambous îi ia apărarea lui Ștefan Târnovanu! Ce a spus despre gafa din meciul cu Sepsi 16:16 VIDEOValentin Mihăilă, gol superb pentru Parma! Echipa românului, tot mai aproape de revenirea în Serie A 15:59 LIVE VIDEOBlackburn – Coventry se joacă ACUM, în AntenaPLAY! Hull City – Ipswich (22:00)! Spectacol în Championship 15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal Vezi toate știrile
Citește și