Închide meniul
VIDEO

„Dumnezeu mi-a dat trofeul!”. Lionel Messi şi-a îndeplinit visul, după câştigarea Campionatului Mondial. Ce le-a transmis fanilor Argentinei + Cum a petrecut în vestiar

Iulian Focșăneanu Publicat: 18 decembrie 2022, 23:40

„Dumnezeu mi-a dat trofeul!. Lionel Messi şi-a îndeplinit visul, după câştigarea Campionatului Mondial. Ce le-a transmis fanilor Argentinei + Cum a petrecut în vestiar

Lionel Messi şi-a îndeplinit visul după câştigarea Campionatului Mondial

Lionel Messi a câştigat Cupa Mondială / Profimediaimages

  • Argentina – Franța 3-3 (4-2 d.l.d)
  • Lionel Messi este campion mondial

Lionel Messi a recunoscut că şi-a îndeplinit visul din copilărie după câştigarea Campionatului Mondial 2022. Atacantul în vârstă de 35 de ani a reuşit o „dublă” spectaculoasă în finala Argentina – Franţa, decisă la lovituri de departajare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei şi al Cupei Mondiale din Qatar. Starul „pumelor” a înscris 7 goluri şi a oferit 3 pase decisive la acest turneu final.

Lionel Messi şi-a îndeplinit visul după câştigarea Campionatului Mondial. Duce trofeul în Argentina

Este visul copilăriei mele, am avut noroc că am obţinut totul. Ceea ce îmi lipsea, este deja aici. A fost o nebunie, ne-am dorit trofeul şi este cel mai bun lucru care ni se putea întâmpla. Este minunat! Atât de mult îmi doream (n.r. trofeul Cupei Mondiale), iar Dumnezeu mi l-a dat! Avem sentimentul că vom fi campioni, am suferit mult şi în cele din urmă am reuşit.

Reclamă

A trebuit să aşteptăm această Cupă, dar este cel mai frumos lucru. Abia aştept să mă întorc în Argentina şi să sărbătorim, să văd nebunia care este acolo. Am suferit mult. Ce am fi putut să cerem mai mult? Fotbalul este un sport nebun. Câştigarea Cupei Mondiale este visul oricărui copil. Dedicăm victoria poporului argentinian„, a declarat Lionel Messi, potrivit mundodeportivo.com.

A fost nebunie totală atât pe teren, cât şi în vestiarul Argentinei. Lionel Messi a cântat şi a sărbătorit cu trofeul în braţe.

Reclamă

La Buenos Aires fanii au umplut străzile. Sute de mii de oameni sunt pe străzi şi se anunţă noapte albă.

Reclamă 4 / 0/3

Messi a ajuns la 26 de goluri, pentru Argentina, în cele mai importante competiţii ale echipelor naţionale (13 goluri la Campionatul Mondial, 13 la Copa America). L-a depăşit pe brazilianul Ronaldo şi a devenit sud-americanul cu cele mai multe reuşite.

Mesajul lui Neymar pentru Messi, după Argentina – Franţa

Chiar dacă a plâns în hohote după eliminarea în sferturile de finală, Neymar nu a uitat de colegul și bunul său prieten. Asta chiar dacă cel învins a fost un alt coleg de la PSG, Kylian Mbappe.

Felicitări, fratele meu!”, a fost mesajul scurt al lui Neymar, care a postat pe Facebook o poză cu Lionel Messi cu mâna pe Cupa Mondială, în momentul în care primea premiul pentru cel mai bun jucător al turneului final.

Nu este prima oară când Neymar are o asemenea reacție. În 2021, când Argentina a câștigat Copa America în fața Braziliei, pe Maracana, Neymar și-a șters lacrimile și a mers printre argentinieni pentru a se îmbrățișa zeci de secunde cu prietenul său.

Kylian Mbappe i-a “suflat” lui Lionel Messi titlul de golgheter

Kylian Mbappe a pierdut finala Campionatului Mondial din Qatar, dar i-a “suflat” lui Lionel Messi titlul de golgheter. Argentina a cucerit cel mai râvnit trofeu din istoria fotbalului după ce a învins Franța, la loviturile de departajare.

Chiar dacă lumina reflectoarelor a căzut pe Lionel Messi după câștigarea Campionatului Mondial, Kylian Mbappe nu va pleca acasă cu mâna goală. Francezul a ieșit golgheterul turneului din Qatar și a fost premiat cu “Gheata de Aur” a turneului.

Reclamă

Kylian Mbappe a încheiat Campionatul Mondial din 2022 cu 8 goluri marcate, excluzând loviturile de departajare. 3 dintre ele au venit chiar în finala cu Argentina. Atacantul de 23 de ani a punctat în minutele 80, 81 și 118.

De cealaltă parte, Lionel Messi a înscris 7 goluri și a încheiat pe locul 2 în clasamentul marcatorilor de la Mondialul din Qatar. Căpitanul Argentinei și-a trecut în cont o “dublă” în finala cu Franța, în minutele 23 și 109.

Locul 3 din ierarhia golgheterilor a fost împărțit de Julian Alvarez și Olivier Giroud, cu câte 4 goluri.

Argentina a învins-o la lovituri de departajare pe Franţa

Argentina – Franța 3-3 (4-2 d.l.d). Argentina este câştigătoarea Campionatului Mondial din 2022. Lionel Messi a câştigat singurul trofeu care îi mai lipsea după ce a reuşit o “dublă” de senzaţie în finala cu Franţa, decisă la lovituri de departajare.

Angel Di Maria a impresionat în startul finalei. Fotbalistul lui Juventus a fost de neoprit de fundaşii lui Didier Deschamps. În minutul 22, Angel “Di Magia” a scos un penalty, după ce a fost faultat de Dembele. Lionel Messi a executat de la 11 metri şi a deschis scorul pe Lusail Iconic Stadium.

Di Maria nu s-a oprit şi a reuşit să îşi treacă şi el numele pe tabelă, până la pauză. A finalizat un contraatac “fulger” al Argentinei. Servit ideal de Mac Allister, extrema stânga nu i-a dat nicio şansă lui Lloris.

Când fanii Franţei îşi pierduseră orice speranţă s-a făcut remarcat Kylian Mbappe. Kolo Muani a fost faultat în careu de Otamendi, iar starul lui PSG a redus din diferenţă, în minutul 80. La faza imediat următoare, Mbappe a restabilit egalitatea. Kylian a înscris superb, în minutul 81, şi a trimis meciul în prelungiri.

În minutul 109, Messi a dus-o din nou pe Argentina în avantaj. Golul a fost validat cu VAR şi s-a declanşat sărbătoarea în rândul fanilor “pumelor”. Mbappe nu a fost de acord şi a reuşit hat-trick-ul în minutul 117.

Meciul fabulos s-a decis, în cele din urmă, la lovituri de departajare. Messi şi Mbappe au marcat de la 11 metri. Coman şi Tchouameni au ratat şi au făcut-o pe Argentina campioană mondială.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi Vezi toate știrile
Pe același subiect
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Fotbal extern • 27 mart., 14:42
FOTO
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Angel Di Maria a marcat o bijuterie de gol în Argentina - Costa Rica! Campioana mondială s-a impus fără Lionel Messi pe teren
Fotbal extern • 27 mart., 14:35
Angel Di Maria a marcat o bijuterie de gol în Argentina – Costa Rica! Campioana mondială s-a impus fără Lionel Messi pe teren
Manchester City, acord total pentru transferul "noului Lionel Messi"
Fotbal • 25 mart., 13:20
Manchester City, acord total pentru transferul „noului Lionel Messi”. Puştiul de 14 ani a mai fost dorit de Real Madrid şi Bayern
Kylian Mbappe a spus ce se întâmplă în prezent la PSG, după ce s-a aflat că merge la Real
La Liga • 24 mart., 15:47
„Voi ajunge la EURO cu mintea limpede” Kylian Mbappe a spus ce se întâmplă în prezent la PSG, după ce s-a aflat că merge la Real!
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS
Fotbal extern • 23 mart., 22:18
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS