Închide meniul

Istvan Kovacs rupe tăcerea după ce n-a arbitrat niciun meci la Cupa Mondială: „Ne-am pregătit exemplar când am ajuns în Qatar”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 19 decembrie 2022, 13:36

Istvan Kovacs rupe tăcerea după ce n-a arbitrat niciun meci la Cupa Mondială: „Ne-am pregătit exemplar când am ajuns în Qatar

Istvan Kovacs, arbitru de rezervă la Manchester City - Real Madrid

Istvan Kovacs rupe tăcerea după ce n-a arbitrat niciun meci la Cupa Mondială. Centralul nostru a fost rezervă la opt partide. „Respectăm decizia lor”, susţine arbitrul român.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Ne-am pregătit exemplar când am ajuns în Qatar, atât eu și colegii mei, cât și ceilalți arbitri selectați în lotul pentru Mondial. Pur și simplu a fost o decizie a celor din Comisia de Arbitri FIFA, pe care noi am respectat-o.

Istvan Kovacs rupe tăcerea după ce n-a arbitrat niciun meci la Cupa Mondială

Pentru noi, faptul că am putut participa a fost o onoare. Oricine își dorește la centru, dar am căpătat experiență care ne va ajuta la următoarele turnee finale”, a spus Istvan Kovacs, pentru frf.ro.

Chiar dacă n-a condus nicio partidă la centru, Kovacs pleacă din Qatar cu buzunarele pline. FIFA a anunțat lista arbitrilor care vor părăsi Campionatul Mondial din Qatar începând din faza sferturilor, iar Istvan Kovacs se numără printre cei incluși.

Forul suprem le-a oferit 70.000 de euro tuturor arbitrilor din Qatar, doar pentru simpla lor prezență. Ulterior, Kovacs a mai încasat câte 2.500 de euro pentru fiecare partidă la care a fost delegat, ajungând la un total de 20.000 de euro.

Reclamă

Adrian Porumboiu, şocat că Istvan Kovacs a rămas singurul arbitru european care nu a arbitrat niciun meci la Mondial

Adrian Porumboiu s-a arătat şocat că Istvan Kovacs a rămas singurul arbitru european care nu a arbitrat niciun meci la Campionatul Mondial din Qatar.

Istvan Kovacs a fost doar arbitru de rezervă la această Cupă Mondială. În total, Kovacs a primit 8 delegări la Campionatul Mondial.

„În momentul în care sunt delegați și cei doi asistenți ai lui nu stă în picioare varianta că a fost chemat acolo doar ca arbitru suport. Mi se pare neverosimil la nivelul UEFA și FIFA… Trebuia să-l delege și pe el. Astfel de greșeli mi se par de neacceptat.

Reclamă 4 / 0/3

Depinde și de pregatirea pe care a avut-o în timpul competiției, dar Kovacs este printre primii trei-patru care sunt acolo. A fost preferatul meu Kovacs.

Dacă a fost selecționat, trebuia să arbitreze. Mi-e greu să cred că va conduce un meci din fazele superioare, dacă el n-a fost delegat la vreun meci din grupe”, a spus Adrian Porumboiu, pentru sport.ro.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! Vezi toate știrile
Citește și