Închide meniul

Legendarul Pierluigi Collina s-a dus “glonț” în vestiar, după finala Cupei Mondiale: “Acum tu ești idolul meu!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 26 decembrie 2022, 15:52

Legendarul Pierluigi Collina s-a dus “glonț” în vestiar, după finala Cupei Mondiale: “Acum tu ești idolul meu!”

Pierluigi Collina l-a felicitat pe Szymon Marciniak

Pierluigi Collina l-a felicitat pe Szymon Marciniak / Profimedia

Legendarul Pierluigi Collina s-a dus “glonț” în vestiar, după finala Cupei Mondiale, câștigată dramatic de Argentina în fața Franței la loviturile de departajare, scor 3-3 (4-2 d.l.d.). Fostul mare arbitru a fost complet impresionat de modul în care Szymon Marciniak a condus meciul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Polonezul a fost arbitrul central al finalei magice din Qatar și a atras o mulțime de reacții, atât pozitive, cât și negative.

Legendarul Pierluigi Collina s-a dus “glonț” în vestiar, după finala Cupei Mondiale

Printre cei care au reacționat s-a numărat și Pierluigi Collina. După meci, italianul s-a dus direct în vestiarul arbitrilor și l-a felicitat personal pe Szymon Marciniak pentru prestația sa.

Centralul polonez a fost în al nouălea cer când a auzit ce i-a transmis Collina.

„După meci, a fost adusă mâncare în vestiar și niște șampanie. Recunosc că am fost atât de obosit din cauza meciului încât nu am mai avut putere pentru nimic. Erau niște mingi de semnat, niște poze de făcut.

Reclamă

Tomasz Listkiewicz (n.r – unul dintre asistenți) pusese deja muzică. Massimo Busacca și Pierluigi Collina au intrat în vestiar. Collina știa că a fost idolul meu. După această finală, el mi-a zis: ‘Acum tu ești idolul meu!’. A fost cel mai frumos lucru pe care l-am putut azi.

Nu avem niciun complex pentru că suntem din Polonia, însă, atunci când ne-am început cariera internațională, am pornit din urna a treia a arbitrilor. Dar iată că am ajuns cumva aici”, a declarat Szymon Marciniak, potrivit express.co.uk.

Szymon Marciniak și-a recunoscut greșeala comisă în finala Campionatului Mondial

Szymon Marciniak și-a recunoscut greșeala comisă în finala Campionatului Mondial din Qatar, câștigată de Argentina. Arbitrul polonez, în vârstă de 41 de ani, a explicat că presiunea din timpul meciului a fost uriașă, iar din acest motiv a ezitat să acționeze cum era recomandat, la o fază petrecută în prelungiri.

Reclamă 4 / 0/3

Privind în urmă, Marciniak spune că ar fi trebuit să lase jocul să continue la un fault comis de Marcos Acuna, la scorul de 2-2, în minutul 90+8.

Arbitrul central polonez a preferat să oprească jocul și să-l avertizeze cu cartonaș galben pe fundașul argentinian, în loc să lase legea avantajului în favoarea francezilor care puteau scăpa pe contraatac.

Szymon Marciniak a fost aspru criticat de suporterii francezi pentru deciziile luate în finala Campionatului Mondial. Aceștia chiar au lansat o petiție pentru ca meciul să se rejoace, fiind adunate peste 200.000 de semnături.

La o săptămână după finala din Qatar, Marciniak a dezvăluit marea greșeala pe care a făcut-o. Totuși, polonezul se declară mulțumit că n-au existat mai multe erori din partea sa.

„Desigur, au fost și greșeli în această finală. Am întrerupt contraatacul francezilor după un un tackling dur al lui Marcos Acuna. Mă temeam că jucătorul faultat voia ca faza să fie întoarsă și am citit greșit jocul pentru că nu s-a întâmplat așa.

Puteam să las legea avantajului și apoi să revin cu cartonaș. Este greu. Într-un meci ca acesta, am făcut o greșeală în întuneric. Lucrul cel mai important este că nu au existat erori mari”, a spus Szymon Marciniak, potrivit sport.pl.

Reclamă
Recomandări
  • Legendarul Pierluigi Collina s-a dus “glonț” în vestiar, după finala Cupei Mondiale
  • “Acum tu ești idolul meu!”

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 17:15 „A fost stresant” Fernando Alonso, sincer după calificările pentru sprintul din MP al Chinei! Obiectivul spaniolului la Shanghai 17:05 FotoIon Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale 17:01 Suma „chilipir” pe care trebuie să o plătească Gigi Becali pentru Rafa Mujica, atacantul ce face senzaţie în Liga Portugal! 16:33 VIDEOScandal în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat pe gură o jurnalistă! Fiecare dintre ei e căsătorit cu o altă persoană! 16:28 Adi Mutu a primit o ofertă spectaculoasă! „Briliantul” cere un salariu fabulos pentru a semna 16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii 15:35 „E o mare porcărie!” Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României! 15:32 Gigi Becali şi Dan Şucu, luptă strânsă pentru Louis Munteanu! Ce sumă cere Fiorentina pentru atacantul român Vezi toate știrile
Citește și