Închide meniul
UPDATE

Luis Enrique, OUT de la naționala Spaniei! Ibericii au anunțat noul selecționer

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 8 decembrie 2022, 15:10

Luis Enrique, OUT de la naționala Spaniei! Ibericii au anunțat noul selecționer

Luis Enrique, OUT de la naționala Spaniei

Luis Enrique, la revenirea în Spania, după Campionatul Mondial / Profimedia Images

Luis Enrique e OUT de la naționala Spaniei, după dezastrul de la Campionatul Mondial din Qatar. Furia Roja a fost eliminată încă din faza optimilor, la penalty-uri, de Maroc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Conform El Larguero, în următoarele 48 de ore, Luis Enrique își va da demisia. Asta chiar dacă anunțase că va oferi vești despre viitorul său abia săptămâna viitoare. Eliminarea Spaniei nu poate rămâne fără urmări.

Luis Enrique, OUT de la naționala Spaniei

UPDATE / Luis de la Fuente este noul selecționer al Spaniei! Tehnicianul de 61 de ani este urmașul lui Luis Enrique la cârma primei reprezentative iberice. Ultima oară, De la Fuente a ocupat postul de selecționer al naționalei U21 a Spaniei.

De-a lungul carierei, el a mai pregătit selecționatele U18 și U19 ale Spaniei, precum și echipele de club Athletic Bilbao și Alaves.

Luis de la Fuente se poate lăuda cu două trofee în palmares, ca antrenor: un Campionat European la categoria U21 și altul la categoria U19.

Reclamă

Știrea inițială

Reclamă 4 / 0/3

Sursa citată susține și că Federația Spaniolă s-a mișcat repede și i-a găsit deja înlocuitor lui Luis Enrique. Selecționerul U21, Luis De La Fuente este primul pe lista spaniolilor.

Imediat după meciul cu Maroc, Enrique și-a asumat întreaga vină pentru eliminarea prematură. În privința viitorului său pe banca ibericilor, selecționerul Spaniei a declarat că va lua o decizie în următoarea perioadă, după ce șocul eliminării va trece.

Declarațiile lui Luis Enrique după eliminarea Spaniei

”Cred că fotbalul este un sport minunat, dar o echipă poate câștiga doar dacă atacă. Cred cp am dominat meciul, am fi vrut să o facem și mai mult. Ne-a costat, am avut 11 șuturi spre poartă, și doar unul singur pe poartă. Penalty-urile ne-au costat, dar sunt mândru de echipa mea, și îmi pare rău pentru cei care nu au putut juca.

Penalty-urile sunt responsabilitatea mea pentru că eu i-am ales pe primii trei, restul au fost aleși de jucători. Dar nici măcar nu am ajuns la al patrulea. Bono este un portar grozav la penalty-uri și astăzi a fost de vis.

Din păcate, noi am dat 100% dar felicităm echipa adversă care a câștigat, îmi pare rău pentru fani pentru că știu cât ne-au susținut.

(n.r. despre viitorul său) Nu este un moment bun să vorbim despre asta, am mai multe plecări decât metroul. Acum mă gândesc să plec acasă, și cred că de săptămâna viitoare vom vorbi despre viitorul meu”, a declarat Luis Enrique, citat de Marca.

Reclamă
Recomandări
  • Luis Enrique își va da demisia de la naționala Spaniei
  • Luis De La Fuente este primul pe lista spaniolilor

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor Vezi toate știrile
Citește și