Închide meniul

O navă a fost atacată în largul Omanului, pentru a „perturba” organizarea Campionatului Mondial din Qatar!

Reclamă

Antena Sport Publicat: 16 noiembrie 2022, 17:01

O navă a fost atacată în largul Omanului, pentru a „perturba organizarea Campionatului Mondial din Qatar!

O navă a fost atacată în largul Omanului, cu câteva zile înainte de startul Campionatului Mondial din Qatar

Nava care a fost atacată în apele Omanului / news.ro

O navă a fost atacată în largul Omanului, cu doar câteva zile înainte de startul Campionatului Mondial din Qatar!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un atac a vizat o navă care transporta motorină în largul coastelor Omanului, o ”provocare” a Iranului, inamicul jurat al Israelului, acuză miercuri, sub protecţia anonimatului, un oficial israelian, relatează AFP. Acest oficial declară pentru AFP că incidentul are scopul ”să perturbe” organizarea Cupei Mondiale de Fotbal care începe duminică în Qatar, conform news.ro. 

O navă a fost atacată în largul Omanului, cu câteva zile înainte de startul Campionatului Mondial din Qatar

Nu este vorba despre o ”victorie iraniană” împotriva Israelului, subliniază el, precizând că nava atacată aparine unui om de afaceri israelian, Idan Ofer. Oficialul citat nu oferă alte detalii despre circumstanţele acestui incident.

El a declarat AFP că acest atac a fost comis cu ”drone”, ”aceleaşi ca cele pe care iranienii le vând Rusiei pentru ale folosi în Ucraina”.

Nava-cisternă Pacific Zircon, aparţinând transportatorului Eastern Pacific Shipping, ”a fost atinsă de un proiectil, la aproximativ 150 de mile (241 de kilometri) de coasta Omanului, către ora (locală) 15.30 (17.30, ora României), la 15 noiembrie (marţi)”, anunţă într-un cominicat compania, cu sediul în Singapore.

Reclamă

Niciun membru al echipajului nu a fost rănit şi nu a avut loc nicio scurgere de carburant în mare, precizează compania.

Coca navei a suferit ”avarii minore”, potrivit Eastern Pacific Shipping. Flota a V-a a Statelor Unite, cu sediul în bahrain, a declarat AFP că este ”la curent cu incidentul”.

Reporteri danezi, martorii la scene șocante înainte de Campionatul Mondial din Qatar

Au apărut primele tensiuni cu doar câteva zile înainte de debutul Mondialului. Reporterii de la postul danez TV2 au fost întrerupți în timpul unei transmisiuni în direct de agenți de securitate.

Reclamă 4 / 0/3

Oficialii locali au apărut într-o mașinuță de golf și i-au amenințat pe danezi că le vor distruge camera. A fost momentul în care danezii s-au enervat: „Ați invitat lumea întreagă aici. De ce nu putem filma? E un loc public”

Reporterii danezi le-au arătat agenților de securitate acreditarea de presă, dar fără niciun rezultat. Gazdele locului nu au rămas înduplecate: „Dacă nu vă opriți, vă distrugem camera”.

În acel moment, unul dintre reporterii danezi i-a transmis în engleză agentului de securitate: „Poți sparge camera. Vrei să o spargi? Dă-i drumul! Ne ameninți că ne distrugi camera”. Danezii au menționat ulterior că au primit scuze din partea Centrului internațional de Presă și de la Comitetul de Organizare Qatarez.

Recomandări
  • O navă a fost atacată în largul Omanului
  • S-a întâmplat cu câteva zile înainte de startul Campionatului Mondial din Qatar

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii 15:35 „E o mare porcărie!” Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României! 15:32 Gigi Becali şi Dan Şucu, luptă strânsă pentru Louis Munteanu! Ce sumă cere Fiorentina pentru atacantul român 15:17 Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” 14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial 14:44 „Jucătorii sunt înfometaţi!” Ce a observat Elias Charalambous la antrenamentul FCSB-ului, înaintea derby-ului cu Rapid 14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât fără vină…” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” 13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar Vezi toate știrile
Citește și