Închide meniul

Programul Campionatului Mondial din Qatar, modificat. Competiţia va debuta mai devreme, după decizia luată de FIFA

Viviana Moraru Publicat: 10 august 2022, 15:33

Reclamă
Programul Campionatului Mondial din Qatar, modificat. Competiţia va debuta mai devreme, după decizia luată de FIFA

Campionatul Mondial din Qatar se va desfăsura în perioada noiembrie - decembrie 2022

Campionatul Mondial din Qatar / Getty Images

Programul Cupei Mondiale din Qatar a fost modificat, după decizia FIFA. Turneul urma să se desfăşoare în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie, însă forul mondial a luat decizia ca primul meci să aibă loc cu o zi mai devreme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Organizatorii turneului final programat în Qatar, la sfârşitul acestui an, au luat decizia ca meciul de deschidere să fie între ţara gazdă şi Ecuador.

Programul Cupei Mondiale din Qatar, modificat după decizia FIFA

Iniţial, partida de deschidere a Campionatului Mondial din Qatar urma să fie cea dintre Senegal şi Olanda. Ulterior, organizatorii turneului şi-au exprimat dorinţa ca ţara gazdă să deschidă turneul, aşa cum s-a întâmplat şi în ediţiile precedente.

Astfel, aceştia au înaintat o scrisoare către FIFA, care ulterior a acceptat ca ţara care găzduieşte Mondialul să deschidă şi turneul.

Primul meci va avea loc astfel, pe 20 noiembrie, cu o zi mai devreme decât programarea iniţială, anunţă lequipe.fr. Partida va avea loc pe stadionul Al-Bayt din Al-Khor, ce se află la 50 de kilometri de capitala Doha.

Reclamă

Programul Cupei Mondiale nu va fi afectat de decizia FIFA. În a doua zi de competiţie se vor desfăşura trei partide, în loc de patru, cea dintre Qatar şi Ecuador mutându-se cu o zi mai devreme.

FIFA, decizie radicală pentru Campionatul Mondial din Qatar

FIFA a luat o decizie radicală pentru Campionatul Mondial din Qatar. Forul suprem al fotbalului a anunţat, joi, că echipele calificate la Cupa Mondială 2022 vor putea convoca până la 26 de jucători în Qatar, faţă de 23 până acum.

Biroul Consiliului FIFA îşi justifică decizia făcând referire la „necesitatea de a păstra o flexibilitate suplimentară datorită programului unic al Cupei Mondiale 2022 în calendarul global, precum şi contextului mai larg al efectelor perturbatoare cauzate de pandemia de coronavirus. COVID-19 la echipe înainte şi în timpul turneelor”.

Reclamă 4 / 0/3

Preselecţia care va trebui transmisă de federaţiile naţionale vizate de Cupa Mondială poate include până la 55 de nume, faţă de 35 până acum.

În plus, norocoşii câştigători care vor face parte din lista finală de 23 până la 26 de jucători trebuie să fie eliberaţi cel târziu pe 13 noiembrie de clubul lor.

Nu în ultimul rând, Biroul arată că nu pot fi mai mult de 26 de persoane pe banca echipei în timpul meciurilor de la Cupa Mondială, inclusiv maximum 15 rezerve şi 11 oficiali, inclusiv un medic.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:30 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” Vezi toate știrile
Citește și