Închide meniul

Reacţia presei internaţionale după ce Argentina a devenit campioană mondială: „Lion King” / „Messi, ca Maradona”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 18 decembrie 2022, 20:44

Reacţia presei internaţionale după ce Argentina a devenit campioană mondială: „Lion King / „Messi, ca Maradona

Reacţia presei internaţionale după ce Argentina a devenit campioană mondială. Messi a ridicat trofeul

Lionel Messi, campion mondial cu Argentina / Profimediaimages

Reacţia presei internaţionale după ce Argentina a învins-o pe Franţa şi a devenit campioană mondială. Finala a fost decisă la lovituri de departajare, iar Lionel Messi a câştigat singurul trofeu care îi lipsea la CM 2022 din Qatar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lionel Messi a reuşit o dublă în finala Argentina – Franţa 3-3 (4-2 d.l.d). Toate publicaţiile lumii l-au lăudat pe starul de 35 de ani. Francezii de la L’Equipe au amintit de performanţa atacantului de la PSG, dar au avut în deschidere o fotografie cu suferinţa lui Mbappe. Kylian a reuşit un hat-trick, dar a ratat trofeul.

Reacţia presei internaţionale după ce Argentina a devenit campioană mondială

Suntem campionii lumii„, a fost titlul primei ştiri de pe site-ul argentinienilor de la Ole.

Leo, ai câştigat Campionatul Mondial. Meriţi!„, a titrat Marca.

Messi şi Argentina au câştigat Campionatul Mondial„, a fost şi titlul de pe prima pagină a celor de la mundodeportivo.com

Reclamă

Lion King. Messi a câştigat Cupa Mondială, cu toate că Mbappe a reuşit un hat-trick. Martinez a apărat eroic„, a fost titlul ştirii de deschidere de pe The Sun.

Argentina, campioană mondială. Messi, ca Maradona. Franţa, eliminată la lovituri de departajare„, au scris cei de la Gazzetta dello Sport.

Arma fatală„, a fost titlul francezilor de la L’Equipe, care au ataşat o imagine cu Mbappe plângând.

Reclamă 4 / 0/3

Argentina a învins-o la lovituri de departajare pe Franţa

Argentina – Franța 3-3 (4-2 d.l.d). Argentina este câştigătoarea Campionatului Mondial din 2022. Lionel Messi a câştigat singurul trofeu care îi mai lipsea după ce a reuşit o “dublă” de senzaţie în finala cu Franţa, decisă la lovituri de departajare.

Angel Di Maria a impresionat în startul finalei. Fotbalistul lui Juventus a fost de neoprit de fundaşii lui Didier Deschamps. În minutul 22, Angel “Di Magia” a scos un penalty, după ce a fost faultat de Dembele. Lionel Messi a executat de la 11 metri şi a deschis scorul pe Lusail Iconic Stadium.

Di Maria nu s-a oprit şi a reuşit să îşi treacă şi el numele pe tabelă, până la pauză. A finalizat un contraatac “fulger” al Argentinei. Servit ideal de Mac Allister, extrema stânga nu i-a dat nicio şansă lui Lloris.

Când fanii Franţei îşi pierduseră orice speranţă s-a făcut remarcat Kylian Mbappe. Kolo Muani a fost faultat în careu de Otamendi, iar starul lui PSG a redus din diferenţă, în minutul 80. La faza imediat următoare, Mbappe a restabilit egalitatea. Kylian a înscris superb, în minutul 81, şi a trimis meciul în prelungiri.

În minutul 109, Messi a dus-o din nou pe Argentina în avantaj. Golul a fost validat cu VAR şi s-a declanşat sărbătoarea în rândul fanilor “pumelor”. Mbappe nu a fost de acord şi a reuşit hat-trick-ul în minutul 117.

Meciul fabulos s-a decis, în cele din urmă, la lovituri de departajare. Messi şi Mbappe au marcat de la 11 metri. Coman şi Tchouameni au ratat şi au făcut-o pe Argentina campioană mondială.

Lionel Messi, dublă fantastică în finala Campionatului Mondial

Lionel Messi a stabilit un record fabulos. Atacantul de 35 de ani a devenit primul jucător din istorie care înscrie în faza grupelor, în optimile de finală, sferturile de finală, semifinala și finala unei ediții de Campionat Mondial. Messi a marcat 6 goluri la Mondialul din Qatar.

Reclamă

Messi a ajuns la 97 de goluri marcate pentru naționala Argentinei, la cea de-a 172-a apariție în tricoul “Pumelor”. Dintre acestea, starul sud-american a marcat de 12 ori la turneele finale de la Campionatul Mondial.

Per total, la turneele majore alături de Argentina, Lionel Messi a înscris 25 de goluri. Căpitanul “Pumelor” l-a egalat pe Ronaldo Nazario.

După, Lionel Messi a făcut “dubla” în minutul 109 al finalei dintre Argentina și Franța. Căpitanul sud-americanilor a marcat cu un șut din interiorul careului, în a doua repriză a prelungirilor, la scorul de 2-2.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
28
apr.
0:05
Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!”
23:33 VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!” 23:18 „Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!” 23:16 Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant” 23:14 Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!” 23:00 Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!” 22:51 Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor 22:43 Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu 22:42 Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!” 22:31 FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României Vezi toate știrile
Citește și