Închide meniul

Scoția – Ucraina 1-3. Ucrainenii s-au calificat în finala barajului pentru Cupa Mondială, unde vor întâlni Țara Galilor

Antena Sport Publicat: 1 iunie 2022, 23:40

Scoția – Ucraina 1-3. Ucrainenii s-au calificat în finala barajului pentru Cupa Mondială, unde vor întâlni Țara Galilor

Ucraina s-a calificat în finala barajului pentru Cupa Mondială din Qatar

Ucraina, victorie uriașă pe terenul Scoției / Profimedia

  • Scoția – Ucraina 1-3. Ucrainenii s-au calificat în finala barajului pentru Cupa Mondială din Qatar
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Scoția – Ucraina 1-3. Ucrainenii s-au calificat în finala barajului pentru Cupa Mondială din Qatar. Naționala lui Oleksandr Petrakov va lupta cu Țara Galilor, la Cardiff, pentru un loc la turneul final din această iarnă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ucraina a obținut calificarea în finala barajului pentru Campionatul Mondial din 2022.

Scoția – Ucraina 1-3. Oaspeții s-au calificat în finala barajului pentru Cupa Mondială din Qatar

FINAL. Scoția – Ucraina 1-3. Ucrainenii s-au calificat în finala barajului pentru Cupa Mondială din Qatar. Andriy Yarmolenko, Roman Yaremchuk și Artem Dovbyk au adus o victorie uriașă pentru naționala pregătită de Oleksandr Petrakov. A fost primul meci oficial al Ucrainei după 6 luni. În finala barajului, ucrainenii vor da piept cu Țara Galilor, în deplasare, pe 5 iunie.

Reclamă

Min 90+5. Scoția – Ucraina 1-3! GOOOL Ucraina! Artem Dovbyk înscrie la ultima fază a meciului de la Glasgow.

VEZI AICI VIDEO

Reclamă

Min 80. Scoția – Ucraina 1-2! GOOOL Scoția! Callum McGregor a redus din diferență! Pyatov, goalkeeper-ul Ucrainei, a scăpat mingea în poartă, după șutul trimis de mijlocașul scoțian.

VEZI AICI VIDEO

Min 49. Scoția – Ucraina 0-2! GOOOL Ucraina! Roman Yaremchuk a dublat avantajul oaspeților, cu o lovitură de cap.

Reclamă 4 / 0/3

VEZI AICI VIDEO

Min 33: Scoția – Ucraina 0-1! GOOOL Ucraina! Andriy Yarmolenko a deschis scorul, cu un lob superb peste Gordon.

VEZI AICI VIDEO

Min 1: A început meciul de pe Hampden Park, într-o atmosferă fantastică.

Update 21.40: Momente emoționante la Glasgow! Cele două echipe și-au făcut apariția pe teren. Jucătorii ucraineni au ieșit de la vestiare purtând fiecare câte un drapel al țării lor, pe spate. Pe tabela de marcaj a fost afișat mesajul „Peace” (trad. – Pace).

Update 21.00: Echipele de start:

Scoția: Gordon – Hickey, Hanley, Cooper, Robertson – Gilmour, McTominay, McGregor – Adams, Dykes, McGinn

Reclamă

Ucraina: Bushchan – Karavaev, Zabarnyi, Matviienko, Mykolenko – Stepanenko – Yarmolenko, Malinovsky, Zinchenko, Tsygankov – Yaremchuk

Partida de la Glasgow trebuia să se dispute, inițial, pe 24 martie, dar a fost amânată din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina, la ordinul lui Vladimir Putin.

Câștigătoarea dintre Scoția și Ucraina va da piept cu Țara Galilor în finala barajului de calificare la Mondialul din Qatar.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori de-a lungul timpului. Ambele meciuri au avut loc în preliminariile Euro 2008. Ucraina a câștigat primul duel, scor 2-0, apoi Scoția și-a luat revanșa, un an mai târziu, scor 3-1.

Echipele probabile din meciul Scoția – Ucraina:

Scoția: Gordon – Hendry, Hanley, Cooper – O’Donnel, McTominay, McGregor, Robertson – McGinn, Dykes, Christie

Selecționer: Steve Clarke

Ucraina: Pyatov – Karavaev, Zabarnyi, Matvienko, Mykolenko – Malinovskyi, Stepanenko, Zinchenko – Yarmolenko, Yaremchuk, Tsygankov

Selecționer: Oleksandr Petrakov

Naționala Ucrainei, susținută de soldații care luptă cu armata lui Vladimir Putin: „Duceți-ne la Cupa Mondială!”

Ucrainenii sunt în continuare extrem de afectați de invazia lui Vladimir Putin, iar acest lucru se resimte inclusiv pe terenul de fotbal. Campionatul din Ucraina a fost întrerupt după războiul declanșat de ruși, în timp ce jucătorii naționalei au fost nevoiți să se antreneze în străinătate pentru a evita conflictul militar.

Chiar dacă sunt departe de casă, jucătorii naționalei ucrainene rămân cu gândul la oamenii chinuiți de bombardamente.

Serhiy Sydorchuk a vorbit despre acest subiect sensibil înaintea meciului cu Scoția. Mijlocașul lui Dinamo Kiev a avut o declarație emoționantă, dezvăluind că soldații ucraineni i-au rugat pe el și pe coechipierii săi să ducă țara la Campionatul Mondial.

„Simţim o mare responsabilitate faţă de suporterii din Ucraina. În ţara nostră, tinerii se luptă şi mor în tranşee. Nu trebuie să le mai spui nimic fotbaliştilor. Nu este doar un meci. Trebuie să jucăm cu inima şi sufletul.

Am primit mesaje de la soldaţi, care ne-au rugat un singur lucru: ‘Faceţi tot ce puteţi să ne duceţi la Cupa Mondială’. Este o şansă pentru noi să atenţionăm din nou ce se întâmplă la noi acasă. Trăim pentru meciul ăsta”, a declarat Serhiy Sydorchuk, citat de Marca.

Cum arată grupele de la Campionatul Mondial din Qatar

Cupa Mondială | Cristiano Ronaldo și Lionel Messi și-au aflat adversarii din grupe

Portugalia și Argentina, echipele lui Cristiano Ronaldo și Lionel Messi, și-au aflat adversarii. E ultima șansă pentru cei doi „coloși” să mai câștige cel mai prestigios trofeu din fotbal.

Portugalia e în grupa H, alături de Uruguay, Coreea de Sud și Ghana, în timp ce Argentina a fost repartizată în grupa C și se va duela cu Mexic, Polonia, și Arabia Saudită.

Cristiano Ronaldo n-a trecut niciodată de faza optimilor la un Campionat Mondial cu naționala Portugaliei. De cealaltă parte, Lionel Messi a jucat o finală, în 2014, pierdută însă în fața Germaniei.

Ajunși la 37 și, respectiv, 34 de ani, Ronaldo și Messi ar putea să fie amândoi la ultima Cupă Mondială. Ultima ediție care nu i-a avut în componența pe niciunul dintre ei a fost în urmă cu 20 de ani, la Mondialul din Japonia și Coreea de Sud din 2002, când campioană a fost Brazilia.

Campionatul Mondial din Qatar se va desfășura în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie. E prima Cupa Mondială din istorie care se desfășoară iarna și e organizată într-o țară din Orientul Mijlociu.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Lionel Messi şi soţia lui, Antonela Roccuzzo, după câştigarea CM 2022
Extra • 29 dec., 13:30
„Lionel Messi preşedinte?”. Ce s-ar întâmpla dacă starul lui PSG ar candida la alegerile prezidenţiale din Argentina, din 2023
Erling Haaland marchează pe bandă rulandă pentru Manchester City
Premier League • 29 dec., 10:47
Erling Haaland, avertisment pentru rivali după ce a văzut Cupa Mondială la televizor: „M-a iritat, sunt mai înfometat ca niciodată!”
Kylian Mbappe, răspuns după gestul făcut de Emiliano Martinez
Ligue 1 • 29 dec., 9:32
Kylian Mbappe, prima reacţie după ce a fost ironizat de Emiliano Martinez. Ce mesaj i-a trimis lui Lionel Messi
Ivana Knoll, în tribunele unui meci de la CM 2022
Campionatul Mondial 2022 • 5 dec., 11:00
FOTO
„Cea mai frumoasă femeie de la Cupa Mondială”, mesaj de tristă amintire pentru români! Ivana Knoll are un succes uriaş în Qatar
Cristiano Ronaldo a fost surprins râzând
Campionatul Mondial 2022 • 27 nov., 16:28
Ofertă „obscenă” primită de Cristiano Ronaldo. Contract pe 3 ani şi salariu astronomic!