Închide meniul

Scrisoarea lui Pele de pe patul de spital! Mesaj pentru brazilieni, înaintea finalei Campionatului Mondial: „Vreau ca dragostea pentru sport să fie veşnică!”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 18 decembrie 2022, 9:45

Scrisoarea lui Pele de pe patul de spital! Mesaj pentru brazilieni, înaintea finalei Campionatului Mondial: „Vreau ca dragostea pentru sport să fie veşnică!

Scrisoarea lui Pele de pe patul de spital

Pele, în timpul unui interviu / Profimedia

Scrisoarea lui Pele de pe patul de spital a cuprins un mesaj pentru toti brazilieni, înaintea finalei Campionatului Mondial. Fosta legendă a Selecao îşi îndeamnă ţara să fie unită, şi să-şi amintească faptul că a cucerit, de-a lungul istorie, cinci trofee finale mondiale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pele se află internat într-un spital din Sao Paolo, confruntându-se cu o infecţie respiratorie. Deşi a traversat o perioadă delicată, legenda Braziliei se simte mai bine, după cum au dat asigurări medicii în urmă cu o săptămână.

Scrisoarea lui Pele de pe patul de spital

De pe patul de spital, Pele nu a uitat de fanii brazilieni, care nu au avut şansa de a-şi vedea echipa naţională în finala Campionatului Mondial. Fostul atacant îi îndeamnă pe brazilieni să fie uniţi, şi să nu-şi piardă dragostea pentru fotbal.

Brazilia a fost eliminată de la Campionatul Mondial din Qatar, însă din sferturi. Deşi era cotată cu prima şansă la câştigarea trofeului, naţionala Selecao a fost învinsă de Croaţia, într-un meci dramatic, decis la loviturile de departajare.

Scrisoare deschisă despre visul meu

Reclamă

Viața înseamnă oportunitate. Ce facem cu ea depinde de fiecare dintre noi. Uneori facem bine, alteori greșim. După victorie, sărbătorim. După înfrângere, învățăm. Viața este mereu generoasă și oferă noi începuturi. Cu fiecare zi care trece, începem un nou drum. Și în acest ciclu ne hrănim visele care nu mor niciodată, indiferent de dificultățile care se ivesc în cale.

Când visul tău este să devii un fotbalist, oportunitățile sunt mai rare, iar visurile sunt mai îndepărtate. Dificultățile nu sunt mai puțin dureroase decât ale oricui. Totuși, fotbaliștii sunt judecați de foarte mulți oameni, nu-i așa? Și sincer, victoriile sunt celebrate foarte mult.

În ciuda durerii pe care o resimțim după eliminarea de la Cupa Mondială, le cer brazilienilor să-și amintească drumul către cele cinci stele pe care le avem pe tricou. Dragostea este cea care ne motivează.

Reclamă 4 / 0/3

Nu știu ce ne face atât de nebuni în legătură cu fotbalul. Dacă este dragostea pentru prietenia și unitatea în jurul sportului, dragostea pentru gol sau faptul că uiți de problemele pe care le ai, pentru 90 de minute. Poate că este vorba despre dorința de a învinge sărăcia, foametea, drogurile, poate că asta ne face o țară atât de grandioasă.

Nu contează motivul. Contează că fanii ne-au adus împreună, într-un moment în care avem mare nevoie de unitate. Și visul meu este că acest sentiment între fotbaliști și țară nu este unul trecător. Acest obiectiv poate părea imposibil. Totuși, când eram mic copil, am avut un vis care părea imposibil: să câștig Cupa Mondială pentru tatăl meu.

Vorbind despre visuri, nu crede că visurile fotbaliștilor nostri s-au încheiat. Știu că visează să adauge cea de-a șasea stea. Misiunea s-a amânat.

Către prietenii mei fotbaliști și către staff-ul tehnic al echipei naționale, vreau să transmit solidaritate, admirație și iubire. Pentru toți brazilienii, vreau ca dragostea și unitatea în sport să fie veșnică. Visul aparține fiecăruia dintre noi. Dragoste, dragoste și dragoste”, a transmis Pele, pe contul oficial de Instagram.

Pele, reacție emoționantă după ce Neymar i-a egalat recordul fabulos

Pele a avut o reacție emoționantă după ce Neymar i-a egalat recordul fabulos. Atacantul de 30 de ani a înscris golul cu numărul 77 pentru naționala Braziliei și l-a egalat pe legendarul Pele în topul celor mai buni marcatori din istoria Selecao.

“Te-am văzut crescând, te-am susţinut în fiecare zi şi, în sfârşit, te pot felicita pentru că mi-ai egalat numărul de goluri pentru naţionala Braziliei. Amândoi ştim că acesta este mult mai mult decât un număr.

Din păcate, nu este un moment fericit pentru noi, dar vei fi mereu sursa de inspiraţie la care mulţi aspiră să devină. Am învăţat că, cu cât trece timpul, cu atât moştenirea noastră creşte.

Reclamă

Recordul meu a fost stabilit acum aproape 50 de ani şi nimeni nu s-a putut apropia de el până acum. Tu ai reuşit. Cu toate acestea, ştii, ca şi mine, că niciun număr nu este mai important decât bucuria de a ne reprezenta ţara. Am 82 de ani şi sper că te-am inspirat într-un fel să ajungi până aici”, a scris Pele, pe contul de Instagram.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 10:19 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
Vezi toate știrile
Citește și