Închide meniul

Tricoul lui Diego Maradona din meciul împotriva Angliei din 1986, expus la Muzeul Sportului din Qatar în timpul CM

Dan Roșu Publicat: 1 octombrie 2022, 12:27

Tricoul lui Diego Maradona din meciul împotriva Angliei din 1986, expus la Muzeul Sportului din Qatar în timpul CM

Tricoul lui Diego Maradona din meciul împotriva Angliei din 1986, expus la Muzeul Sportului din Qatar

Tricoul lui Diego Armando Maradona / Profimedia Images

  • Tricoul lui Diego Maradona, expus la Muzeul Sportului din Qatar
  • A fost vândut la licitaţie pentru 9,3 milioane de dolari

Tricoul lui Diego Maradona din meciul împotriva Angliei din 1986 va fi expus la Muzeul Sportului din Qatar în timpul CM, la şase luni după ce a fost vândut la licitaţie pentru 9,3 milioane de dolari, informează lequipe.fr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tricoul, cumpărat pe 4 mai de un cumpărător anonim pentru o sumă record la o licitaţie organizată de Sotheby’s, a fost împrumutat Muzeului Sportului din Qatar, unde va fi expus de duminică până la 1 aprilie.

Tricoul lui Diego Maradona din meciul împotriva Angliei din 1986, expus la Muzeul Sportului din Qatar

Sheikha Al Mayassa bint Hamad bin Khalifa Al Thani, şefa muzeelor ​​din Qatar şi membră a familiei domnitoare, s-a declarat „fericită” că a obţinut acest împrumut în cadrul unei expoziţii dedicate istoriei fotbalului şi a Cupei Mondiale.

Reclamă

În timpul acestui legendar sfert de finală împotriva Angliei pe stadionul Azteca din Mexico City, Maradona, care a murit în noiembrie 2020 la vârsta de 60 de ani, a marcat cele două goluri ale victoriei (2-1). Numărul 10 a împins mingea pe lângă portarul Angliei Peter Shilton, susţinând ulterior că primul gol a venit „un pic din capul lui Maradona, puţin din mâna lui Dumnezeu”.

Patru minute mai târziu, el a driblat cinci jucători Angliei şi l-a învins pe Shilton pentru a marca „golul secolului”, conform unui sondaj FIFA din 2002. Argentina a câştigat Cupa Mondială.

Reclamă

Maradona a făcut schimb de tricouri cu Steve Hodge

Maradona a făcut schimb de tricouri cu fundaşul Steve Hodge, iar acesta a împrumutat tricoul unui muzeu din Manchester timp de douăzeci de ani înainte de a-l scoate la licitaţie, unde a fost cumpărat la mai mult de dublul preţului anunţat de Sotheby’s. Cumpărătorul anonim a câştigat înaintea altor şase ofertanţi, inclusiv Federaţia Argentina de Fotbal.

Tricoul lui Maradona va fi expus alături de o minge din prima finală a Cupei Mondiale din 1930, primul document cu regulile fotbalului, o statuetă de bronz reprezentând piciorul drept al emblematicului jucător brazilian Pelé şi alte tricouri purtate de marii sportivi.

„Multe dintre exponatele de la Muzeul Sportului sunt simboluri ale pasiunii umane cu poveşti lungi şi emoţionante”, a comentat Sheikha Al Mayassa.

Reclamă 4 / 0/3

Muzeul a fost deschis la sfârşitul lunii martie în incinta Stadionului Internaţional Khalifa, una dintre cele opt arene pentru Cupa Mondială din 2022.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 VIDEOBernadette Szocs – Adriana Diaz 3-0. Bernie, victorie uriaşă şi calificare în sferturile WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Gică Hagi susţine că a fost un jucător mai bun decât Maradona
Fotbal • 14 dec., 18:43
Gică Hagi s-a comparat cu Diego Maradona: „Mi se spunea Maradona din Carpaţi, dar am fost mai bun ca el”
Isra Cano a marcat golul finalului de an, în stilul lui Maradona
Fotbal extern • 7 dec., 11:47
A marcat golul finalului de an, în stilul lui Maradona! Putea produce marea surpriză din Cupa Spaniei
Moştenitorii lui Maradona au câştigat, în instantă, dreptul de a folosi numele fostului fotbalist
Extra • 8 nov., 9:23
Moştenitorii lui Maradona au câştigat, în instantă, dreptul de a folosi numele fostului fotbalist
Întrebat pe cine alege dintre Diego Maradona şi Lionel Messi, Papa Francisc a dat un răspuns la care nu se aştepta nimeni!
Fotbal • 3 nov., 15:03
Întrebat pe cine alege dintre Diego Maradona şi Lionel Messi, Papa Francisc a dat un răspuns la care nu se aştepta nimeni!
Lionel Messi nu l-a uitat pe Diego Maradona
Fotbal extern • 31 oct., 0:15
Lionel Messi nu l-a uitat pe Diego Maradona, după ce a câştigat Balonul de Aur! „El Pibe d’Oro” ar fi împlinit 63 de ani