Închide meniul

Tricoul lui Diego Maradona din meciul în care a marcat cu „Mâna lui Dumnezeu” s-a vândut pentru o sumă astronomică

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 4 mai 2022, 20:10

Tricoul lui Diego Maradona din meciul în care a marcat cu „Mâna lui Dumnezeu s-a vândut pentru o sumă astronomică

Diego Maradona a decedat în noiembrie 2020

Profimedia

Tricoul purtat de Diego Maradona în meciul în care a marcat cu “Mâna lui Dumnezeu” a fost vândut în schimbul unei sume decord de 7.142.500 de lire sterline (9.284.536 dolari).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

“Tricoul purtat de Diego Maradona pentru “Mâna lui Dumnezeu” şi “Golul Secolului” la Cupa Mondială din 1986 tocmai ce a fost vândut online în schimbul sumei de 7.142.500 de lire sterline / 8.460.148 de euro, ceea ce reprezintă un nou record la licitaţie pentru orice obiect legat de sport, conform news.ro.

Tricoul lui Diego Maradona s-a vândut cu peste 8 milioane de euro

Precedentul record, de 4,6 milioane de euro, a fost stabilit în 2019 la vânzarea unui tricou purtat de legenda baseballului Babe Ruth în anii 1920.

Tricoul lui Maradona a fost scos la licitaţie în data de 20 aprilie. Până miercuri, se înregistrase o singură ofertă, de aproximativ 4 milioane de euro. Însă în ultimele minute ale licitaţiei situaţia s-a schimbat şi au apărut mai multe oferte, până s-a ajuns la suma de 8,4 milioane de dolari.

Identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită.

Reclamă

Tricoul i-a aparţinut fostului mijlocaş al Angliei Steve Hodge, care l-a primit la schimb cu al său, după meci, de la Maradona, după victoria Argentinei, cu scorul de 2-0. Hodge este jucătorul care a respins greşit mingea, înălţând-o, la faza în care Maradona a marcat cu mâna.

Acuzații de omucidere pentru medicii care l-au îngrijit pe Diego Maradona

La un an şi jumătate de la moartea lui Diego Maradona, procurorii însărcinaţi cu ancheta privind decesul fostului mare fotbalist au cerut ca personalul medical să fie urmărit penal pentru „omucidere din neglijenţă”.

Solicitarea a fost făcută, miercuri, de procuratură, care consideră că „omisiunile” şi manevrele defectuoase ale celor opt cadre medicale însărcinate cu îngrijirea lui Diego Maradona l-au pus pe acesta într-o „situaţie de neputinţă”, lăsându-l „în voia sorţii”, în timpul unei spitalizări la domiciliu „scandaloase”, potrivit dosarului judiciar citat de agenţia oficială Telam.

Reclamă 4 / 0/3

Inculpaţii „au fost protagoniştii unei spitalizări la domiciliu fără precedent, total deficitare şi imprudente” şi au comis, de asemenea, „o serie de improvizaţii, erori de management şi omisiuni”.

Neurochirurgul şi medicul de familie Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Díaz, coordonatorul medical Nancy Forlini, coordonatorul de asistenţă medicală Mariano Perroni, asistenţii medicali Ricardo Almirón şi Dahiana Madrid, precum şi medicul Pedro Pablo Di Spagna sunt acuzaţi de „omor simplu cu posibilă intenţie”, o infracţiune produsă atunci când o persoană comite neglijenţe ştiind că acestea pot duce la moartea cuiva.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și