Tricoul purtat de Diego Maradona în meciul în care a marcat cu “Mâna lui Dumnezeu” a fost vândut în schimbul unei sume decord de 7.142.500 de lire sterline (9.284.536 dolari).
“Tricoul purtat de Diego Maradona pentru “Mâna lui Dumnezeu” şi “Golul Secolului” la Cupa Mondială din 1986 tocmai ce a fost vândut online în schimbul sumei de 7.142.500 de lire sterline / 8.460.148 de euro, ceea ce reprezintă un nou record la licitaţie pentru orice obiect legat de sport, conform news.ro.
Tricoul lui Diego Maradona s-a vândut cu peste 8 milioane de euro
Precedentul record, de 4,6 milioane de euro, a fost stabilit în 2019 la vânzarea unui tricou purtat de legenda baseballului Babe Ruth în anii 1920.
Tricoul lui Maradona a fost scos la licitaţie în data de 20 aprilie. Până miercuri, se înregistrase o singură ofertă, de aproximativ 4 milioane de euro. Însă în ultimele minute ale licitaţiei situaţia s-a schimbat şi au apărut mai multe oferte, până s-a ajuns la suma de 8,4 milioane de dolari.
Identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită.
Tricoul i-a aparţinut fostului mijlocaş al Angliei Steve Hodge, care l-a primit la schimb cu al său, după meci, de la Maradona, după victoria Argentinei, cu scorul de 2-0. Hodge este jucătorul care a respins greşit mingea, înălţând-o, la faza în care Maradona a marcat cu mâna.
Acuzații de omucidere pentru medicii care l-au îngrijit pe Diego Maradona
La un an şi jumătate de la moartea lui Diego Maradona, procurorii însărcinaţi cu ancheta privind decesul fostului mare fotbalist au cerut ca personalul medical să fie urmărit penal pentru „omucidere din neglijenţă”.
Solicitarea a fost făcută, miercuri, de procuratură, care consideră că „omisiunile” şi manevrele defectuoase ale celor opt cadre medicale însărcinate cu îngrijirea lui Diego Maradona l-au pus pe acesta într-o „situaţie de neputinţă”, lăsându-l „în voia sorţii”, în timpul unei spitalizări la domiciliu „scandaloase”, potrivit dosarului judiciar citat de agenţia oficială Telam.
Inculpaţii „au fost protagoniştii unei spitalizări la domiciliu fără precedent, total deficitare şi imprudente” şi au comis, de asemenea, „o serie de improvizaţii, erori de management şi omisiuni”.
Neurochirurgul şi medicul de familie Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Díaz, coordonatorul medical Nancy Forlini, coordonatorul de asistenţă medicală Mariano Perroni, asistenţii medicali Ricardo Almirón şi Dahiana Madrid, precum şi medicul Pedro Pablo Di Spagna sunt acuzaţi de „omor simplu cu posibilă intenţie”, o infracţiune produsă atunci când o persoană comite neglijenţe ştiind că acestea pot duce la moartea cuiva.