Închide meniul
Video

Ronwen Williams a dezvăluit cum a reușit să îl „copieze” pe Helmut Duckadam și să apere patru penalty-uri: „Am telefonul plin!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 februarie 2024, 9:43 / Actualizat: 4 februarie 2024, 10:50

Ronwen Williams a dezvăluit cum a reușit să în "copieze" pe Helmut Duckadam

Ronwen Williams, felicitat de coechipieri / Profimediaimages

Ronwen Williams a dezvăluit cum a reușit să îl „copieze” pe Helmut Duckadam și să apere patru penalty-uri în meciul Capul Verde – Africa de Sud 0-0 (1-2 d.l.d), care a fost LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Goalkeeperul de 32 de ani a fost eroul naționalei sale, pe care a calificat-o în semifinalele Cupei Africii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătorul celor de la Melodi Sundowns a făcut meciul carierei! A scos execuțiile lui Bebe, Willy Semedo, Laros Duarte și Patrick Andrade. Este fără gol primit, în timpul regulamentar, în ultimele patru partide de la Cupa Africii.

Ronwen Williams a dezvăluit cum a reușit să îl „copieze” pe Helmut Duckadam

Williams a anunțat, după victoria uluitoare cu Capul Verde, că meritul este al analiștilor video. Ei l-au ajutat să intervină salvator la loviturile de departajare.

Voi primi acest premiu (n.r. de jucătorul meciului) în numele întregii echipe, al staff-ului tehnic și al tuturor celor care ne-au susținut… analiștii, au făcut atâtea videoclipuri pentru a le putea studia. Este meritul analiștilor și al antrenorului de portari.

Ei (n.r. analiștii) mi-au trimis atât de multe clipuri, telefonul meu este plin de clipuri cu penalty-uri. Așadar, este meritul analiștilor pentru că nu este ușor să obții imagini cu acești jucători, care evoluează peste tot în lume. Ceea ce au reușit ei mi-a făcut munca mai ușoară, pentru că aveam o idee unde se îndreptau execuțiile pe care le-au avut majoritatea jucătorilor adverși.

Reclamă

Este, cu siguranță, cea mai bună noapte a carierei mele. Nu cred că va exista ceva care va depăși asta, dacă nu câștigăm competiția„, a declarat Williams, potrivit sowetanlive.co.za.

Și selecționerul Africii de Sud a pus performanța reușită de Williams pe seama muncii întregii echipe.

Când am ajuns la loviturile de departajare, a fost un lucru special pentru jucători, pentru că la antrenamente marcau. Când avem un portar care apără 4 lovituri de departajare, acesta nu este noroc, ci multă muncă grea.

Reclamă 4 / 0/3

Nu mulți oameni din Africa de Sud au crezut în această echipă, dar noi am crezut în ea, iar jucătorii au crezut și în ei înșiși. A ajunge în semifinale este în sine un lucru bun pentru fotbalul sud-african„, a spus Hugo Bruce.

Niciodată nu s-a mai întâmplat o situație similară la Cupa Africii. Ronwen Williams a egalat performanța obținută de Helmut Duckadam în 1986, când a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua după ce a apărat 4 lovituri de departajare.

Africa de Sud s-a calificat în semifinalele Cupei Africii

Naţionala Africii de Sud s-a calificat în semifinalele Cupei Africii pe Naţiuni, după ce a învins Capul Verde la loviturile de departajare, scor 2-1, în ultimul sfert de finală, sâmbătă seara, la Yamoussoukro.

Eroul meciului a fost portarul Bafana Bafana, Ronwen Williams, care a apărat patru lovituri de departajare. La finalul celor 90 de minute de joc şi a prelungirilor, scorul a fost egal, 0-0.

Tot în semifinale, şi tot după prelungiri, a ajuns şi Coasta de Fildeş, care a trecut, scor 2-1, de Mali.

În semifinala cu Nigeria, de miercuri, sud-africanii vor încerca, la Bouaké, să ajungă din nou în finala CAN, după ce au câştigat în 1996 şi au pierdut în 1998.

Reclamă

Coasta de Fildeş va juca în semifinale cu RD Congo.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” 8:14 John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet 7:37 VIDEOBogdan Lobonţ, lăsat cu mâna întinsă de Cristi Săpunaru. Moment ruşinos pentru antrenor, după Rapid – Craiova 1-2 0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
Vezi toate știrile
Citește și