Închide meniul
VIDEO

Coasta de Fildeş – Congo 1-0, în AntenaPLAY! Haller a înscris golul carierei. Nigeria – Coasta de Fildeş, finala Cupei Africii

Alex Masgras Publicat: 7 februarie 2024, 23:55

Reclamă
Coasta de Fildeş – Congo 1-0, în AntenaPLAY! Haller a înscris golul carierei. Nigeria – Coasta de Fildeş, finala Cupei Africii

Coasta de Fildeş - Congo 1-0, în AntenaPLAY! Haller a înscris golul carierei. Nigeria - Coasta de Fildeş, finala Cupei Africii

Sărbătoarea de după meciurile din semifinale / Colaj Profimediaimages

Coasta de Fildeş – Congo 1-0 şi Nigeria – Africa de Sud 1-1 (5-3 d.l.d), meciurile din semifinalele Cupei Africii, au fost LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Nigeria – Coasta de Fildeş este finala Cupei Africii. Meciul pentru trofeu se va disputa duminică, de la ora 22:00, în AntenaPLAY. Finala mică, Africa de Sud – Congo, va fi sâmbătă, de la ora 22:00, tot în format LIVE VIDEO în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sebastien Haller a înscris, în minutul 65 al semifinalei cu Congo, golul care o duce pe Coasta de Fildeş în marea finală. Atacantul Borussiei Dortmund a sărbătorit pe teren, alături de coechipierii de la echipa naţională.

Selecţionata de fotbal a Nigeriei s-a calificat în finala Cupei Africii pe Naţiuni din Cote d’Ivoire, după ce a învins formaţia Africii de Sud cu scorul de 4-2, la loviturile de departajare, miercuri seara, la Bouake, în prima semifinală a competiţiei, în care scorul a fost egal, 1-1, atât la finalul celor 90 de minute, cât şi la capătul prelungirilor.

„Super Vulturii” au deschis scorul prin William Troost-Ekong (67 – penalty), au avut apoi un gol anulat la Victor Osimhen, după care sud-africanii au egalat in extremis, prin Teboho Mokoena (89), din penalty, trimiţând meciul în prelungiri. Cele două echipe nu au reuşit să încline balanţa în prelungiri, deşi sud-africanii au avut un om eliminat, pe fundaşul Grant Kekana (115).

La loviturile de departajare portarul nigerian Stanley Nwabali, care apără la formaţia sud-africană Chippa United, a apărat şuturile trase de Mokoena şi Makgopa, în timp ce de la nigerieni a ratat Aina. Moffi, Omeruo, Troost-Ekong şi Iheanacho au transformat pentru echipa antrenată de portughezul Jose Peseiro (ex-Rapid Bucureşti), iar Mayambela şi Mvala au punctat pentru Bafana-Bafana. Nigeria a pierdut cinci din precedentele şase semifinale din Cupa Africii pe Naţiuni. „Super Vulturii”, care au trei titluri continental în palmares (1980, 1994, 2013), vor juca a opta finală în CAN.

Reclamă

Coasta de Fildeş – Congo 1-0

Min. 90+4: Coasta de Fildeş – Congo 1-0! Final de meci. Coasta de Fildeş s-a calificat în finala Cupei Africii.

Min. 65: Coasta de Fildeş – Congo 1-0! Sebastien Haller a deschis scorul. Coasta de Fildeş a preluat meritat conducerea în cea de a doua semifinală a Cupei Africii

Min. 42: Bară Coasta de Fildeş! Kessie a trimis mingea în bară!

Reclamă 4 / 0/3

Min. 41: Ratare uriaşă pentru Coasta de Fildeş! Haller a ratat dintr-o poziţie foarte bună!

Min. 30: Momente de panică în tabăra Coastei de Fildeş! Boly s-a ales cu arcada spartă, după ce a fost lovit de un coleg. Din fericire, el a putut continua partida după ce jocul a fost întrerupt o perioadă, iar el a primit îngrijiri medicale

Min. 1: A început partida!

Nigeria s-a calificat dramatic în finala Cupei Africii!

Nigeria câştigă la penalty-uri!

Min. 120+2: Se termină şi prelungirile! Vom avea lovituri de departajare

Se termină timpul regulamentar! Vom avea prelungiri

Min. 90: Nigeria – Africa de Sud 1-1! Mokoena a transformat penalty-ul

Reclamă

Min. 89: Penalty pentru Africa de Sud!

Min. 67: Nigeria – Africa de Sud 1-0! Troost-Ekong a deschis scorul dintr-un penalty scos de Osimhen.

Min. 1: A început partida!

Coasta de Fildeş – RD Congo (22:00) LIVE VIDEO în AntenaPLAY

De trei ori câştigătoare a competiţiei, Nigeria speră să ajungă în prima finală din 2013, an în care a câştigat şi Cupa Africii pe Naţiuni. În faza grupelor, Nigeria a terminat pe locul 2, cu 7 puncte, la egalitate cu Guineea Ecuatorială. În optimi a trecut de Camerun (2-0), în timp ce în sferturile de finală a învins Angola (1-0).

De partea cealaltă, Africa de Sud are în palmares un singur titlu, cucerit în 1996. În cazul în care se vor impune, sud-africanii vor juca pentru a treia oară în ultimul act al competiţiei. La ediţia din acest an, Africa de Sud a încheiat pe locul 2 Grupa E, cu 4 puncte. În fazele eliminatorii, sud-africanii au trecut de Maroc în optimi şi de Insulele Capului Verde în sferturile de finală.

Nigeria şi Africa de Sud s-au întâlnit ultima oară la ediţia din 2019 a Cupei Africii pe Naţiuni, în sferturile de finală. Nigeria s-a impus atunci cu 2-1.

A doua semifinală va începe la ora 22:00. Coasta de Fildeş, ţara gazdă, va întâlni RD Congo. Ivorienii au terminat pe locul 3 Grupa A şi s-au calificat cu emoţii, după care au trecut de Senegal şi Mali în fazele eliminatorii. De partea cealaltă, RD Congo a încheiat pe locul 2 Grupa F, după care a trecut de Egipt şi Guineea în optimi şi sferturi.

Totul despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților 13 canale LIVE, emisiuni TV în ediții integrale, conținut exclusiv și producții originale, zeci de filme românești premiate la cele mai importante festivaluri internaționale, competiții sportive, LIVE exclusiv, pentru toți iubitorii sportului, animații pentru cei mici și știri de ultima oră.

Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop. AntenaPLAY este singurul loc în care se pot urmãri edițiile integrale din emisiunile produse de Antena TV Group, din orice colţ al lumii şi de pe orice dispozitiv.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB Vezi toate știrile
Citește și