Închide meniul

Discursul motivaţional pe care l-a avut Edi Iordănescu în vestiar pentru „tricolori”, înainte de meciul decisiv cu Israel!

Bogdan Stănescu Publicat: 9 ianuarie 2024, 18:49

Reclamă
Discursul motivaţional pe care l-a avut Edi Iordănescu în vestiar pentru „tricolori, înainte de meciul decisiv cu Israel!

Discursul motivaţional pe care l-a avut Edi Iordănescu în vestiar pentru "tricolori"

Edi Iordănescu, alături de "tricolori", sărbătorind calificarea la EURO 2024 / Profimedia Images

S-a aflat ce discurs le-a ţinut Edi Iordănescu „tricolorilor” înainte de meciul retur cu Israel, care a decis calificarea României la EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Israel – România s-a încheiat 1-2, după ce Eran Zahavi a deschis scorul, în minutul 2. „Tricolorii” au întors soarta partidei prin golurile marcate de George Puşcaş (min. 10) şi Ianis Hagi (min. 63).

Discursul motivaţional pe care l-a avut Edi Iordănescu în vestiar pentru „tricolori”, înainte de meciul decisiv cu Israel!

România avea să câştige şi ultimul meci din preliminariile pentru EURO 2024, cel împotriva Elveţiei, cu 1-0, transmis LIVE în AntenaPLAY. „Tricolorii” aveau nevoie de un egal cu Elveţia pentru a încheia grupa de calificare la EURO 2024 pe primul loc, dar au reuşit să obţină chiar victoria. Singurul gol al întâlnirii a fost marcat de Denis Alibec în minutul 50.

„Știu ce este acolo, grupul este foarte unit în momentul de față. Se sfătuiesc între ei și vezi lideri, oameni care spun ‘trebuie să facem asta’. Îmi aduc aminte, tot în Budapesta, cu Belarus, cu Ianis Hagi, Răzvan Marin și Alibec. Făcusem egal și îmi spune Ianis «chef, stai liniștit că ne calificăm de pe primul loc».

Mi-am dat seama că este ce trebuie. Înaintea meciului cu Israel de la Budapesta, când ne-am și calificat, speech-ul lui Mister începe cu mine, în vestiar. Zice: «Băieți, azi nu mai jucați pentru voi, azi jucați și pentru Chef, uitați-vă la el și pentru frații, surorile, familiile voastre. Și dacă trebuie să curgă sânge, să curgă sânge».

Reclamă

Știi cum am ieșit? Am mâncat ușa aia. O chestie care mi-a plăcut foarte mult, am simțit că sunt român, m-am simțit mândru și am devorat ușa aia. Drept dovadă am luat golul ăla aiurea în minutul 2 și s-a văzut în timpul jocului cât de montați au fost”, a spus Andrei Voica, Chef-ul naţionalei, la „Făcui podcast”.

Răzvan Burleanu, mesaj special pentru români. Ce a spus despre Edi Iordănescu și care e obiectivul României la EURO 2024

Răzvan Burleanu a avut un mesaj special pentru români în ultima zi din an. Președintele Federației Române de Fotbal este încântat de calificarea la EURO 2024 și a dezvăluit ce obiectiv va avea Edi Iordănescu la turneul final din Germania.

Naționala României a reușit să termine pe primul loc grupa din preliminarii. Tricolorii vor juca la EURO împotriva Belgiei, Slovaciei și a unei echipe care vine din play-off. Burleanu anunță că așteaptă o calificare în fazele eliminatorii.

Reclamă 4 / 0/3

În ultimul său interviu din 2023, președintele FRF a ținut să îl felicite pe Edi Iordănescu. A precizat că selecționerul României „a jucat un rol decisiv de a crea o cultură a performanţei”. Burleanu a avut și o promisiune pentru fanii naționalei.

În acest moment doresc să împărtăşesc bucuria cu suporterii români, bucuria de a reveni la un turneu final. Calificarea naţionalei de seniori la EURO 2024 reprezintă o performanţă dorită de toţi.

A fost o călătorie presărată cu provocări şi eforturi susţinute, iar rezultatul nu doar confirmă ci şi marchează viziunea FRF. Această performanţă nu ar fi fost posibilă fără încrederea acordată selecţionerului Edi Iordănescu şi fără eforturile colective ale echipei sale.

„Această calificare este o consecinţă a unei strategii bine conturate”

Această calificare este o consecinţă a unei stragerii bine conturate la nivelul fotbalului românesc şi a unei foarte bune implementări a acesteia.

Din cei 43 de tricolori, eroi chiar şi nu doar pentru mine, 29 au fost prezenţi la ultimele trei turnee finale ale U21, iar alături de jucători mai experimenţaţi precum Stanciu, Burcă, Alibec sau Bancu, configurând astfel o echipă unde coeziunea a fost elementul primordial.

Edi Iordănescu a jucat un rol decisiv de a crea o cultură a performanţei. Acest lucru ne inspiră pentru a continua EURO 2024 ne dorim să marcheze o etapă nouă în construirea celei mai importante generaţii din ultimii 20 de ani.

Obiectivul intermediar este ieşirea din grupe. Ne pregătim intens pentru a face din acest vis un realitate. Va fi o luptă constantă cu noi înşine de a ne autodepăşi şi pentru a creşte dincolo de limitele noastre interioare.

Reclamă

Sărbătoriţi cu bucurie şi încredere în viitorul nostru comun în 2024. Vom munci ca anul viitor să ne aducă noi realizări, victorii şi împliniri, atât pe terenul de fotbal, cât şi în viaţa fiecăruia dintre noi”, a spus Răzvan Burleanu pentru pagina de Facebook a FRF.

 

 

 

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:54 „Ce mesaj ați primit de la Gigi Becali?” Reacția lui Elias Charalambous. Dezvăluiri de la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului 13:48 „Lipsă totală de respect!” Galeria lui Rapid boicotează meciul cu CFR Cluj! Anunțul de ultim moment 13:40 LIVE VIDEORomânia – Japonia se joacă ACUM în AntenaPLAY. Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 13:17 Cursa de sprint de la Marele Premiu din Miami, 19:00, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 13:07 „Îmbătrânește urât! El e tatăl Cooperativei” Atac total la adresa lui Mircea Lucescu, după acuzațiile incredibile de blat 12:56 Noi detalii despre starea lui George Pușcaș, după operație! Veste importantă pentru Edi Iordănescu, înainte de EURO 12:10 „E fratele meu mai mic!” Dennis Man, mesaj superb despre relația cu Valentin Mihăilă! A vorbit și despre echipa națională 11:34 „E numărul 1 de departe” Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO! Mesaj direct pentru Edi Iordănescu 11:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 11:03 „Instanța spune că e primul titlu al FCSB-ului!” Ce a spus Adi Popa despre șansele ca echipa lui Gigi Becali să revină în Ghencea Vezi toate știrile
Citește și