Închide meniul

Federaţia elveţiană, anunţ de ultim moment despre selecţionerul Murat Yakin, înainte de tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024

Dan Roșu Publicat: 28 noiembrie 2023, 21:11

Reclamă
Federaţia elveţiană, anunţ de ultim moment despre selecţionerul Murat Yakin, înainte de tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024

Federaţia elveţiană, anunţ de ultim moment despre selecţionerul Murat Yakin

Murat Yakin, într-o conferinţă de presă - Profimedia Images

Federaţia elveţiană a făcut un anunţ de ultim moment despre selecţionerul Murat Yakin, chiar înainte de tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024, ce va avea loc sâmbătă, la Hamburg, de la ora 19:00, LIVE TEXT pe as.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Murat Yakin va rămâne în funcţia de selecţioner pentru Campionatul European de anul viitor, a anunţat marţi Federaţia Elveţiană de Fotbal, în ciuda campaniei dificile de calificare a ţării sale, relatează Reuters.

Federaţia elveţiană, anunţ de ultim moment despre selecţionerul Murat Yakin

Numit în 2021, Yakin a ajutat Elveţia să ajungă la Cupa Mondială din 2022 şi la următorul Euro, dar s-a confruntat cu critici legate de prestaţii. El rămâne sub contract până la jumătatea anului 2024.

„Chiar dacă am avut patru remize şi am pierdut o dată în ultimele meciuri de calificare, Murat Yakin are toată încrederea noastră”, a declarat preşedintele Federaţiei Elveţiene de Fotbal, Dominique Blanc, într-un comunicat.

„El are sprijinul nostru în toate aspectele pentru a participa la Euro din Germania cu cea mai bună echipă şi cel mai bun staff posibil”.

Reclamă

Elveţia, calificată la EURO 2024

Elveţia s-a calificat săptămâna trecută la Euro 2024, terminând pe locul al doilea în Grupa I, după România, cu 17 puncte, la două puncte de Israel, ocupanta locului al treilea.

Elveţienii au câştigat patru meciuri, au remizat în cinci şi au pierdut unul, pe cel din ultima etapă a grupelor, chiar cu România, scor 0-1.

Elveţia a trecut de grupe la patru din ultimele cinci turnee finale ale Cupe Mondiale – în 2006, 2014, 2018 şi 2022 – dar a fost eliminată în faza grupelor în 2010.

Reclamă 4 / 0/3

Sub conducerea lui Yakin, elveţienii au fost învinşi cu 6-1 de Portugalia în optimile de finală ale Cupei Mondiale de anul trecut.

Euro 2024 va avea loc între 14 iunie şi 14 iulie, în 10 oraşe germane. Tragerea la sorţi a turneului va avea loc sâmbătă, la Hamburg. România şi Elveţia sunt calificate la competiţia de anul viitor.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 LIVE VIDEOUngaria – România se dispută ACUM, în AntenaPLAY. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1 12:27 LIVE VIDEOCremonese – Pisa, ACUM, şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” Vezi toate știrile
Citește și