Închide meniul

România – Elveţia 1-0, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. Denis Alibec a adus victoria! Sărbătoare pe Arena Naţională

Valentin Pîrcălabu Publicat: 21 noiembrie 2023, 23:35 / Actualizat: 4 decembrie 2023, 17:54

Reclamă
România – Elveţia 1-0, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. Denis Alibec a adus victoria! Sărbătoare pe Arena Naţională

România - Elveţia 1-0 LIVE VIDEO

Florinel Coman si Denis Alibec, după golul marcat pe Arena Naţională / Profimediaimages

România – Elveţia 1-0 a fost LIVE VIDEO pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. Tricolorii lui Edi Iordănescu au obţinut o victorie uriaşă pe Arena Naţională, în faţa a 55.000 de fani.  România va fi în urna a doua la tragerea la sorţi a grupelor pentru EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Elveţia a avut prima ocazie a meciului de pe Arena Naţională, la şutul lui Okafor, respins de Horaţiu Moldovan. Tricolorii au replicat prin lovitura liberă a lui Nicolae Stanciu, trimisă puţin peste poartă în minutul 34. Elevii lui Edward Iordănescu au deschis scorul în minutul 50, Stanciu a centrat în careu, Moruţan a recentrat şi Alibec a înscris.

După numai trei minute, Xhaka a trimis în plasa porţii noastre, dar arbitrul a anulat golul pentru că jucătorul elveţian îl faultase pe Marius Marin. Bancu a şutat puţin pe lângă poartă, în minutul 58, iar după un minut a fost imitat de Okafor. Acelaşi Okafor a şutat periculos în minutul 61, dar Horaţiu Moldovan a intervenit extraordinar aşa cum a făcut-o şi în minutul 90+6. Până la final nu s-a mai înscris şi România a învins Elveţia cu 1-0, clasându-se pe primul loc în grupa I a calificărilor pentru EURO 2024.

Cum arată urnele pentru tragerea la sorți a grupelor de la turneul final:

Urna 1

Reclamă

Urna 2

Urna 3

Urna 4

Reclamă 4 / 0/3
  • Italia, Serbia, Elveţia, 3 echipe din play-off-ul Nations League

România – Elveţia 1-0 LIVE VIDEO pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

Min. 90+5: România – Elveţia 1-0! VICTORIE! Tricolorii au obţinut un succes uriaş şi termină neînvinşi preliminariile EURO 2024.

Min. 88: Nicuşor Bancu a făcut eforturi uriaşe pentru a opri un atac al Elveţiei.

Min. 82: O nouă paradă pentru Horaţiu Moldovan! Portarul naţionalei României nu poate fi învins.

Update 23.15: S-a aflat care este asistenţa de pe Arena Naţională! 50.224 de spectatori sunt la meciul România – Elveţia.

Min. 64: Ianis Hagi şi Răzvan Marin au intrat în locul lui Olimpiu Moruţan, respectiv Alexandru Cicâldău!

Min. 62: O nouă intervenţie miraculoasă a lui Horaţiu Moldovan! Elveţienii au avut o şansă uriaşă.

Min. 60: Paradă a lui Horaţiu Moldovan! Okafor a fost încurcat de Raţiu în momentul şutului, iar portarul tricolorilor a intervenit providenţial.

Reclamă

Min. 58: Dublă ratare a României! Denis Alibec şi Nicuşor Bancu au avut ocazii uriaşe de a marca, dar portarul Elveţiei a făcut minuni între buturi.

Min. 55: Florinel Coman a căzut în careu şi s-a cerut penalty pentru România. Arbitrul a lăsat jocul să continue!

Update 22.55: Anghel Iordănescu s-a bucurat la maximum după golul marcat de Alibec! Imagini exclusive!

Min. 50: România – Elveţia 1-0! Denis Alibec a deschis scorul! Stanciu i-a pasat lui Moruţan, care a recentrat în faţa porţii. Alibec a fost pe fază şi a declanşat nebunia pe Arena Naţională.

Min. 46: A început repriza secundă.

Min. 45: Pauză pe Arena Naţională! La acest scor, rămânem pe primul loc în grupă şi vom fi în urna a 2-a la tragerea la sorţi a grupelor pentru EURO 2024.

Min. 40: Stanciu a căzut în careu şi a cerut penalty. Mingea a ajuns în cele din urmă la Cicâldău, care a încercat un şut de la distanţă. Mingea a fost prinsă de portarul Elveţiei.

Min. 38: Denis Alibec a plecat pe contraatac, dar a fost faultat de Elvedi.

Min. 34: Ocazie pentru România! Nicolae Stanciu a executat o lovitură liberă, a încercat să trimită spre vinclu, dar nu a prins spaţiul porţii.

Min. 33: O nouă ocazie pentru elveţieni! Ndoye a trecut de Bancu, a centrat în careu, dar Florinel Coman s-a redresat la timp şi a degajat!

Min. 26: Shaqiri a trecut de Bancu, a intrat în careu şi a centrat în faţa porţii! Mingea a trecut prin tot careul şi nu a ajuns la niciun coechipier al starului Elveţiei.

Update 22.12: Ianis Hagi a ieşit la încălzire, iar suporterii au avut imediat o reacţie. „Hagi, Hagi!„, s-a auzit scandându-se din tribună. Gică Hagi urmăreşte meciul, de la tribuna oficială, alături de Mircea Lucescu.

Update 22.10: Mesaj emoţionant afişat de fanii naţionalei României, în peluzele Arenei Naţionale: „Dragi spectatori, stadionul trebuie umplut indiferent de adversare. Nu doar la meciuri de gală şi când e de sărbătorit vreo calificare!

Min. 17: Olimpiu Moruţan a primit o centrare perfectă de la Florinel Coman şi a încercat să marcheze din foarfecă! Execuţie spectaculoasă, dar nu a reuşit să înscrie. Imediat după, Horaţiu Moldovan are o paradă spectaculoasă la şutul lui Okafor!

Min. 4: Olimpiu Moruţan a avut prima ocazie, dar a fost blocat de defensiva Elveţiei.

Min. 1: A început meciul de pe Arena Naţională!

Update 21.45: Fanii au aprins torţe şi sărbătoresc alături de tricolori calificarea la EURO 2024.

Update 21.40: Imnul României a răsunat pe cel mai mare stadion al României.

România: Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – Cicâldău, M. Marin, Stanciu – Moruțan, Alibec, Fl. Coman

Rezerve: Niță, I.Radu, Racovițan, Screciu, Pușcaș, Artean, Hagi, R. Marin, Drăguș, Olaru, Mogoș, Fl. Tănase

Selecționer: Edward Iordănescu

Elveția: Mvogo – Garcia, Akanji, Elvedi, Rodriguez – Aebischer, Xhaka – Ndoye, Shaqiri, Vargas – Okafor

Rezerve: Sommer, Raciopii, Ugrinic, Benito, Zakaria, Amdouni, Freuler, Steffen, Zeqiri, Comert, Zesiger, Schar

Selecționer: Murat Yakin

Update 21.30: Ultimele pregătiri înainte de startul partidei.

Update 21.00: Fanii se grăbesc să intre pe Arena Naţională. Va fi o atmosferă de sărbătoare la ultimul meci al tricolorilor din preliminariile EURO 2024.

Update 20.20: Avem echipa de start a României. Edi Iordănescu a ales o echipă ofensivă pe Arena Naţională, împotriva Elveţiei!

Update 17:11: Presa din Elveția l-a analizat pe Edi Iordănescu! Vezi AICI ce s-a scris despre selecționerul echipei naționale.

Update 16:49: Ciprian Marica îi motivează pe „tricolorii” lui Edi Iordănescu! Vezi AICI mesajul fostului atacant.

Update 16:30: Jandarmii au început deja să verifice bannerele pe care îşi doresc ultraşii să le afişeze în timpul meciului.

Update 15:21: Cei 43 de jucători la care Edi Iordănescu a apelat în preliminariile EURO 2024 şi care au contribuit la calificarea României la turneul final din Germania.

Update 14:44: Mircea Lucescu l-a felicitat pe Răzvan Burleanu, după calificarea României la EURO 2024, dar a avut şi un avertismen. Detalii AICI.

Update 13:41: Câţi fani elveţieni vor fi prezenţi pe Arena Naţională. Detalii AICI.

Update 12:29: Echipa probabilă a României pentru meciul cu Elveţia.

Update 12:20: Ce schimbări a pregătit Edi Iordănescu pentru meciul România – Elveţia. Detalii AICI.

Update 10:42: Edi Iordănescu a anunţat lotul de 23 de jucători pentru meciul cu Elveţia. Detalii AICI.

Update 09:06: Gică Hagi a dezvăluit cine este „tricolorul” care i-a adus aminte de marele Nicolae Dobrin. Detalii AICI.

Update 08:36: Mircea Lucescu a dezvăluit cum trebuie să abordeze România partida cu Elveţia. Detalii AICI.

Update 23:40: Edi Iordănescu promite ca naţionala României să joace la turaţie maximă cu Elveţia pentru a se menţine pe primul loc în clasament.  „Avem o datorie morală faţă de publicul care va fi pe Arena Naţională. Este important pentru că este extraordinar să terminăm neînvinşi campania”, a spus Edi Iordănescu în exclusivitate pentru AntenaSport.

Update 23:30: Florinel Coman a făcut o promisiune uriaşă înainte bătăliei finale pentru primul loc în grupă! „Mbappe” anunţă că România va juca la victorie în partida cu Elveţia, pentru a-i bucura pe cei 50 de mii de români care vor fi pe Arena Naţională. „Vom juca pentru ei, va fi o atmosferă incendiară, aşa că este clar că plecăm doar să luăm 3 puncte”, a spus Florinel Coman în exclusivitate la AntenaSport.

Update 23:00: „Tricolorii” au fost vizitaţi în cantonament de premierul Marcel Ciolacu. Detalii AICI.

Update 22:00: Mircea Lucescu a spus că naţionala României era „obligată” să se califice, având în vedere grupa din care a făcut parte.

Update 21:00: Plecare de ultimă oră din cantonamentul României. Anunţul FRF: „A fost nevoit să se întoarcă, la solicitarea clubului!” Detalii AICI.

Update 20:30: Cosmin Contra a lăudat naţionala României după calificarea la EURO şi a dezvăluit ce dialog a avut cu Nicolae Stanciu. „Merita o calificare după atâta suferință„, a spus Contra.

Update 20:00: Murat Yakin nu a uitat finalul de coşmar din meciul tur, înainte de România – Elveţia: „Am primit două goluri enervante”. Detalii AICI.

Update 19:30: FRF, anunţ direct despre viitorul lui Edi Iordănescu. „Asta o știe numai el, dacă vrea să rămână. Noi vrem. Probabil cu mult înainte de EURO o să luăm o hotărâre”, a spus Mihai Stoichiţă.

Update 19:00: Totul despre biletele la meciurile României la EURO 2024! Care sunt preţurile şi când le va pune FRF la vânzare

Update 18:00: Murat Yakin a venit la Bucure;ti cu toate vedetele. Detalii AICI.

Update 17:15: Florinel Coman se gândeşte doar la victorie în partida cu Elveţia. Detalii AICI

Update 17:00: Edi Iordănescu a dezvăluit principala sa calitate, înaintea meciului România – Elveţia. „Am muncit sincer, am muncit devotat, am muncit 100%. Nu ştiu câte calităţi am, dar una este capacitatea mare de a munci”, a spus Edi Iordănescu în exclusivitate pentru AntenaSport.

România – Elveţia se va juca în faţa a 50.000 de români, care vor împinge naţionala lui Edi Iordănescu de la spate în încercarea de a termina grupa pe primul loc şi fără înfrângere. De altfel, atât Edi Iordănescu cât şi jucătorii sunt decişi să termine această campanie de calificare pe primul loc.

„Am îndeplinit obiectivul, dar acum avem altă țintă. Am șansă să terminăm pe locul 1 și e datoria noastră să rămânem neînvinși. Nu va fi deloc ușor, dar trebuie să dăm totul pentru asta. Dacă vom termina pe locul 1 vom avea mai multe avantaje. Cu Elveția va fi confruntare pe viață și pe moarte. Și să nu fim foarte triști dacă nu vom reuși”, a spus Edi Iordănescu.

România – Elveţia LIVE VIDEO. Florinel Coman se gândeşte doar la victorie

Ca şi selecţionerul României, Florinel Coman nu ia în calcul decât victoria în partida cu Elveţia. Cei 50 de mii de fani care vor fi în tribună reprezintă o motivaţie în plus.

„Înseamnă enorm, este un vis devenit realitate. De mic mă gândeam să ajung la un turneu final cu naţionala. Mă bucur că sunt aici, mă bucur că am pus umărul la această calificare şi sper ca la Campionatul European să facem o performanţă bună.

Ne gândim la victorie, este normal, mai ales că vin românii să ne susţină. Vom juca pentru ei, va fi o atmosferă incendiară, aşa că este clar că plecăm doar să luăm 3 puncte. Ar însemna foarte mult, vă daţi seama. De la început, nu toată lumea a avut încredere în noi, dar noi am rămas pe poziţii. Am crezut în noi, am crezut în visul nostru. Am crezut în acest grup că poate să învingă şi iată că s-a întâmplat„, a spus Florinel Coman în exclusivitate pentru AntenaSport.

Edi Iordănescu a dezvăluit principala sa calitate, înaintea meciului România – Elveţia

Edi Iordănescu nu a vrut să le răspundă contestatarilor, după ce a reuşit să ducă naţionala României la turneul final organizat de Germania vara viitoare. Selecţionerul a declarat că nu are poliţe de plătit şi a dezvăluit că una dintre calităţile sale este capacitatea mare de a munci

„Nu există orgolii la mijloc când e vorba de naţională, nu am poliţe de plătit. Am muncit sincer, am muncit devotat, am muncit 100%. Nu ştiu câte calităţi am, dar una este capacitatea mare de a munci. În rest sunt într-o continuă competiţie cu mine, muncesc să fiu mai bun”, a declarat Edi Iordănescu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Modificări în urnele pentru tragerea la sorţi a grupelor de la EURO 2024

Au apărut modificări în urnele pentru tragerea la sorţi a grupelor de la EURO 2024, ce va avea loc pe 2 decembrie, la Hamburg. România are nevoie de un rezultat pozitiv în meciul cu Elveţia, ce se va desfăşura marţi, de la 21:45, live pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Modificarea cea mai importantă este venirea Belgiei în prima urnă în locul Austriei, ceea ce reprezintă o veste proastă pentru România, care nu va mai avea parte de varianta unei grupe accesibile la EURO 2024.

În acest moment, România e în urna 2 şi va rămâne acolo în cazul în care nu va pierde meciul de pe Arena Naţională cu Elveţia. În cazul unui eşec, vom ajunge în urna 4 şi vom putea avea parte de o grupă teribilă. În acest moment, când România e în urna 2, am putea avea parte de o „grupă a morţii”, alături de Franţa, Olanda şi Elveţia.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și