Închide meniul

Euro 2020 | Austria – Macedonia de Nord 3-1. Meci nebun pe Arena Naţională! Cele mai multe goluri de la Campionatul European s-au marcat la Bucureşti

Alexandru Ivan Publicat: 13 iunie 2021, 20:45

Euro 2020 | Austria – Macedonia de Nord 3-1. Meci nebun pe Arena Naţională! Cele mai multe goluri de la Campionatul European s-au marcat la Bucureşti

Profimedia

Austria, bucurie gol

  • Austria – Macedonia de Nord 3-1
  • Meciul nebun pe Arena Națională

S-a scris istorie pe Arena Naţională. România a găzduit pentru prima oară în istorie un meci la un Campionat European. Şi ce meci! Austria a câştigat la scor confruntarea cu Macedonia de Nord, 3-1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În prima repriză, Stefan Lainer a deschis scorul în minutul 18, din pasa lui Marcel Sabitzer. Acesta a fost primul gol marcat pe Arena Naţională la Euro 2020.

După doar 10 minute, oaspeţii au punctat şi ei. Goran Pandev a intrat în istoria Macedoniei de Nord, după o gafă în defensiva Austriei. Veteranul a înscris primul gol al ţării sale la un turneu final.

Reclamă

În a doua jumătate a meciului, Michael Gregoritsch, din pasa superbă a lui Alaba, i-a adus pe austrieci în avantaj. Acesta a marcat golul cu numărul 700 din istoria Euro. În ultimele minute, Marko Arnautovic şi-a trecut numele pe lista marcatorilor şi a închis tabela.

În urma acestui rezultat, România a găzduit meciul cu cele mai multe goluri înscrise până acum la Euro 2020. Turcia – Italia 3-0 şi Belgia – Rusia 3-0 se află pe poziţia secundă.

Reclamă

Austria – Macedonia de Nord 3-1

Min. 90: GOOOL Austria! Marko Arnautovic a dus scorul la 3-1, iar Austria este aproape de o victorie de zile mari pe Arena Naţională! După reuşita sa, atacantul şi-a ieşit din minţi şi a avut un schimb de replici chiar pe teren. Colegii l-au „pălmuit” pentru a-şi reveni.

Min. 78: GOOOL Austria! Gazdele revin în avantaj, după reuşita lui Michael Gregoritsch. David Alaba a oferit o pasă decisivă superbă.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 46: A început repriza secundă!

Min. 45: Pauză pe Arena Naţională, scor 1-1.

Min. 28: GOOOL Macedonia de Nord! Goran Pandev a restabilit egalitatea, după o gafă în defensiva Austriei. Veteranul a înscris primul gol al naţionalei sale la un turneu final.

Min. 18: GOOOL Austria! Lainer a deschis scorul pe Arena Naţională. Fundaşul lui Monchengladbach a înscris primul gol din istorie la un turneu final găzduit de România.

Reclamă

Fotbalistul i-a dedicat reuşita lui Christian Eriksen, care a trecut ieri prin cel mai greu moment al vieţii. „Eriksen, rămâi puternic”, i-a transmis jucătorul. Starul danez s-a prăbuşit pe teren şi a fost resuscitat. În acest moment, acesta se află în stare stabilă.

Min. 5: Imagini superbe de pe Arena Naţională! România găzduieşte primul meci din istorie la un turneu final. Atmosferă de senzaţie pe cel mai mare stadion al ţării. Detalii, AICI.

Min. 1: A început meciul!

Austria: Bachmann – Lainer, Dragovic, Hinteregger, Ulmer – Baumgartner, Laimer, X. Schlager, Alaba – Sabitzer, Kalajdzic

Macedonia de Nord: Dimitrievski – Nikolov, Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski – Bardi, Ademi, Elmas – Pandev, Trajkovski

Update: Arena Naţională este pregătită pentru confruntarea dintre Austria şi Macedonia de Nord.

AS.ro

Austria – Macedonia de Nord va intra în istoria fotbalului… românesc. Este prima dată când țara noastră găzduiește meciuri la un turneu final de mare anvergură. 4 partide de la Euro 2020 se vor juca pe Arena Națională, începând cu duelul dintre austrieci și macedoneni.

Austria – Macedonia de Nord, pe Arena Națională

Austria este la a doua prezență consecutivă la Euro, după ce a luat parte și la ediția din Franța, în 2016. Macedonia de Nord este însă în premieră la un turneu final.

Deși Austria pare favorită potrivit calculelor hărtiei, Macedonia de Nord este capabilă să producă surpriză. Orice echipă care bate Germania la ea acasă trebuie să inspire frică în adversari.

Cele două selecționate s-au întâlnit și în preliminariile pentru acest Campionat European. Atunci, austriecii au câștigat atât în tur (4-1), cât și în retur (2-1). Macedonia de Nord s-a clasat abia pe locul al 3-lea în grupa de calificări, dar și-a obținut obținut biletele pentru Euro prin culoarul Ligii Națiunilor.

Echipele probabile

Austria: Bachmann; Lainer, Dragović, Hinteregger, Ulmer; Laimer, X. Schlager; Sabitzer, Baumgartner, Alaba; Arnautović.
Selecționer: Franco Foda

Macedonia de Nord: Dimitrievski; Ristovski, Musliu, Velkovski, Alioski; Ademi, Nikolov, Bardi; Elmas, Pandev, Trajkovski.
Selecționer: Igor Angelovski

Arena Naţională a fost inundată de potopul din Bucureşti

Cu 24 de ore înaintea meciului, cel mai mare stadion al ţării a fost inundat de potopul din Bucureşti, iar Austria şi-a anulat antrenamentul.

Austria trebuia să se pregătească pentru confruntarea cu Macedonia de Nord, însă ploaia torenţială din Capitală le-a anulat planurile vedetelor lui Franco Foda. Fotbaliştii nu s-au supărat după ce antrenamentul s-a anulat. Aceştia au făcut haz de necaz.

Euro 2020 | Programul partidelor de la Euro de pe Arena Naţională

România, gazdă a EURO 2020. Patru meciuri se vor disputa la Bucureşti

Bucureștiul este printre cele 11 orașe care vor găzdui meciuri la Campionatul European. Pe Arena Națională se vor juca trei partide din faza grupelor și una din optimile de finală.

Pe cel mai mai mare stadion din România se vor duela echipele din Grupa C.

Reprezentativele Austriei, Macedoniei de Nord şi Ucrainei vin să joace la noi în ţară. Cele trei meciuri din faza grupelor, care se dispută la Bucureşti, sunt:

Austria – Macedonia de Nord, 13 iunie, Arena Naţională
Ucraina – Macedonia de Nord, 17 iunie, Arena Naţională
Ucraina – Austria, 21 iunie, Arena Naţională
Pe 28 iunie este programată şi confruntarea din „optimi”. În România vine câştigătoarea grupei F. O va avea adversară pe ocupanta locului 3 din grupele A, B sau C.

 

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Ionel Ganea, criticat dur de Ioan Andone pentru scandalul cu poliţiştii: "Atât de urât!"
Extra • 23 mart., 10:54
„Chiar în halul ăsta? Opreşte!” Ionel Ganea, criticat dur de Ioan Andone pentru scandalul cu poliţiştii: „Atât de urât!”
România - Irlanda de Nord 1-1
Echipa naţională • 22 mart., 23:41
România – Irlanda de Nord 1-1! „Tricolori” au început drumul spre EURO 2024 cu o remiză pe Arena Naţională
Gică Hagi, Ilie Dumitrescu, Miodrag Belodedici şi Anghel Iordănescu, printre legendele omagiate pe Arena Naţională!
Echipa naţională • 22 mart., 22:18
FOTO
Gică Hagi, Ilie Dumitrescu, Miodrag Belodedici şi Anghel Iordănescu, printre legendele omagiate pe Arena Naţională!
Scandal la meciul FCSB - Sepsi! Ce s-a întâmplat în parcare!
Liga 1 • 17 mart., 22:21
Scandal la meciul FCSB – Sepsi! Ce s-a întâmplat în parcare! Gigi Becali a fost acuzat direct: „A trecut la următorul nivel”
Suma uriaşă încasată de Dan Şucu, după ce derby-ul Rapid - FCSB s-a disputat pe Arena Naţională
Liga 1 • 12 mart., 22:18
Suma uriaşă încasată de Dan Şucu, după ce derby-ul Rapid – FCSB s-a disputat pe Arena Naţională! Fanii vor să repete „isprava”