Închide meniul

EURO 2020 | Revoltă la turneul final! Georginio Wijnaldum cere suspendarea meciurilor unde sunt acte de rasism: „UEFA trebuie să o facă!”

Dragoș Vasile Publicat: 24 iunie 2021, 17:59

Reclamă
EURO 2020 | Revoltă la turneul final! Georginio Wijnaldum cere suspendarea meciurilor unde sunt acte de rasism: „UEFA trebuie să o facă!

Profimedia

Olanda, bucurie gol

Georginio Wijnaldum pune piciorul în prag. Sătul de episoadele de rasism, care nu au lipsit nici de la Campionatul European, starul olandez a cerut celor de la UEFA suspendarea meciurilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Revoltă la EURO 2020! Georginio Wijnaldum cere suspendarea meciurilor unde sunt acte de rasism

Fotbalistul lui PSG este de părere că forul european trebuie să ia atitudine când astfel de momente au loc în timpul meciurilor. Ultimele acuzaţii de rasism de la EURO vin de la Budapesta, unde ultraşii maghiari au fost arătaţi cu degetul.

„UEFA trebuie să fie acolo pentru a proteja jucătorii. Ar trebui să ia decizii în favoarea lor. Ei ar trebui să fie cei care să spună că un meci e suspendat.

Nu am experimentat acest sentiment şi sper să nu o fac. Nu ştiu cum aş reacţiona. La început am crezut că nu o să mai vin pe teren, dar acum gândesc diferent. Toată lumea cred că este de acord că UEFA trebuie să protejeze jucătorii”, a răbufnit Wijnaldum în cadrul unei conferinţe de presă, citat de Marca.

Acuzaţii de rasism după Ungaria – Franţa! Ce au putut face ultraşii maghiari

Acuzaţii de rasism după Ungaria – Franţa! Mai multe persoane spun că au auzit, sâmbătă, strigăte de maimuţă venite din sectorul ocupat de ultrasii maghiari, informează lequipe.fr.

Reclamă

Incidentul s-a repetat de mai multe ori, în prima repriză, în special când jucătorii francezi N’Golo Kanté şi Paul Pogba atingeau mingea.

Aceste sunete au fost imperceptibile pentru mulţi spectatori, având în vedere zgomotul asurzitor al celor 56.000 de fani prezenţi pe Puskas Arena, dar mai multe persoane, inclusiv fotografi, au raportat aceste incidente.

Imediat după, UEFA a luat atitudine. Forul european a desemnat „un inspector de etică şi disciplină” pentru a investiga „potenţiale incidente discriminatorii pe Puskas Arena din Budapesta” în timpul acestor două întâlniri din Grupa F a EURO 2020, se arată într-un comunicat.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:28 Rapid „forţează” aducerea lui Mircea Lucescu: „Şucu îl dorește și insistă” 16:13 Ungaria – România, LIVE VIDEO, 13:30. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, în AntenaPLAY 15:58 Cristi Chivu, dorit insistent la Ajax! Anunţul uriaş venit din Italia. Planul „lăncierilor” 15:46 VIDEOSlovenia – România 6-1 a fost în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 15:40 NEWS ALERTDan Petrescu a semnat cu CFR. Clip de prezentare spectaculos: „Gata cu vorba!” 15:29 „Să fii cu soția lângă tine și să fii amăgit” Marius Şumudică îl compătimeşte pe Dan Şucu, după Rapid – Universitatea Craiova 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” Vezi toate știrile
Citește și