Închide meniul

Culoar ideal pentru România! Scenariul de vis prin care „tricolorii” ar putea ajunge până în semifinalele EURO 2024

Viviana Moraru Publicat: 26 iunie 2024, 12:57

Reclamă
Culoar ideal pentru România! Scenariul de vis prin care tricolorii” ar putea ajunge până în semifinalele EURO 2024

Culoar ideal pentru România, la EURO 2024

Jucătorii României, după meciul cu Ucraina/ Profimedia

Culoar ideal pentru România, la EURO 2024. „Tricolorii” ar putea avea o șansă „de aur” să se califice chiar în semifinalele turneului final din Germania, însă pentru acest fapt au nevoie să câștige Grupa E.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România va disputa ultimul meci din grupele EURO 2024 contra Slovaciei. Partida se va juca astăzi, de la ora 19:00, și va fi în format live text, pe AS.ro.

Culoar ideal pentru România, la EURO 2024

România poate da peste o adversară facilă, Slovenia, în optimile EURO 2024, dacă va reuși să câștige grupa. Pentru a termina primii, „tricolorii” au nevoie de victorie în duelul cu Slovacia, iar Belgia să nu învingă Ucraina. Totodată, și un rezultat de egalitate i-ar fi de ajuns naționalei, în ambele meciuri din grupă, dar cu un număr egal sau mai mare de goluri față de meciul Ucraina – Belgia.

Totodată, pentru a se duela cu Slovenia în optimi, „tricolorii” nu au nevoie doar să câștige grupa. Mai este nevoie și ca Turcia și Portugalia să nu fie învinse de Cehia, respectiv Georgia, în ultimele două meciuri din Grupa F.

În acest caz, România se va duela cu Slovenia. Dacă Cehia sau Georgia vor câștiga, „tricolorii” ar urma să aibă parte de un duel „de foc” cu Olanda în optimi. Cu eventuale victorii ale Georgiei și Cehiei, Ungaria va fi eliminată.

Reclamă
Reclamă 4

În situația în care Turcia și Portugalia ar câștiga partidele, atunci echipele care vor merge în optimi de pe locul al treilea ar fi Ungaria, Slovenia, Olanda și o echipă din grupa României.

„Profeția” lui Gică Hagi s-ar putea îndeplini

Dacă s-ar respecta calculele, și România ar câștiga grupa și s-ar duela cu Slovenia în optimi, „tricolorii” ar avea o șansă uriașă să ajungă chiar în semifinalele competiției, dat fiind faptul că Slovenia este cea mai slab cotată națională calificată până acum în optimi. Într-un eventual sfert de finală de la EURO, România ar urma să dea peste peste învingătoarea dintre Austria și Turcia, cel mai probabil.

La începutul turneului final, Gică Hagi a prezis faptul că România va ajunge în semifinalele Campionatului European din Germania.

Reclamă

„Am încredere că vom trece de grupă și vom ajunge până… ce au făcut la U21 (n.r – semifinale, la EURO 2019). Eu cam așa cred că se va întâmpla. Eu cred că primele două meciuri o să câștige”, spunea Gică Hagi, înaintea meciului cu Ucraina, conform fanatik.ro.

Trei „tricolori” pot rata meciul României din optimile EURO 2024

Trei „tricolori” pot rata meciul României din optimile EURO 2024. În cazul în care vor primi cartonaș galben în duelul decisiv cu Slovacia, cei trei jucători nu vor evolua în faza următoare a turneului final, în cazul în care naționala va reuși să se califice.

Răzvan Marin, Marius Marin și Andrei Burcă sunt jucătorii naționalei care riscă să rateze duelul din optimi al României. Răzvan Marin a încasat un cartonaș galben în victoria cu Ucraina, meci în care a reușit să și marcheze.

De cealaltă parte, Andrei Burcă și Marius Marin au fost avertizați în înfrângerea României cu Belgia, din a doua etapă a grupelor. Cei trei jucători au fost titulari în ambele partide ale naționalei.

Cartonașele galbene nu se anulează după faza grupelor, astfel dacă cei trei vor fi avertizați în duelul cu Slovacia, vor rata meciul României din optimi, în cazul în care naționala va reuși să se califice.

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:36 28 iun.

„S-au calificat cu stil!” UEFA a analizat „la sânge” naţionala lui Edi Iordănescu! Care a fost momentul „culminant” de la EURO

23:12 28 iun.

Adrian Mutu cere o schimbare majoră în echipa naţională, înaintea meciului cu Olanda: „Putem să facem asta!”

23:06 28 iun.

Cursa de sprint din Marele Premiu al Austriei va fi în direct pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 13:00)

22:49 28 iun.

„Aproape îmi spune ‘tată'” Pepe, mesaj savuros despre un coleg de la naţională! Ce a spus despre Cristiano Ronaldo

22:34 28 iun.

Giovanni Becali a numit jucătorul care va fi titular de bază la echipa națională! Numele rostit de impresar

22:08 28 iun.

Neil Lennon, prima înfrângere pe banca Rapidului! Giuleștenii au pierdut amicalul cu Celje, campioana din Slovenia

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024
Citește și