Închide meniul

„FCSB e campioană”! Marius Şumudică e de părere că „roş-albaştrii” nu mai pot pierde titlul în play-off!

Bogdan Stănescu Publicat: 20 decembrie 2023, 9:58

Reclamă
„FCSB e campioană! Marius Şumudică e de părere că „roş-albaştrii nu mai pot pierde titlul în play-off!

"FCSB e campioană"! Marius Şumudică e de părere că "roş-albaştrii" nu mai pot pierde titlul în play-off

Marius Șumudică / Profimedia Images

Marius Şumudică a prevăzut ce s-ar putea întâmpla în play-off şi susţine că FCSB este, în mare parte, viitoarea campioană a României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FCSB a ajuns, momentan, la 11 puncte de CFR Cluj, în urma victoriei cu Poli Iaşi din deplasare. Pentru echipa antrenată de Andrea Mandorlini urmează derby-ul Clujului, cu U, un duel foarte dificil pentru formaţia patronată de Neluţu Varga.

„FCSB e campioană”! Marius Şumudică e de părere că „roş-albaştrii” nu mai pot pierde titlul în play-off!

“Egalul nu te ajută cu nimic în momentul de față. Echipele care plâng după puncte plâng degeaba. În momentul în care faci egal, dacă se rotunjește, nu te ajută cu nimic. Victoria te ajută, drept dovadă Sepsi: 3 victorii și a urcat pe locul 5. Unde era Sepsi?

În momentul în care faci egal, dacă se și rotunjește, nu te ajută cu nimic. (…) E foarte greu să mergi șnur în play-off și să câștigi campionatul. În momentul în care FCSB are 6 puncte, deci cu 12, sunt campioni.

Sunt campioni la nivelul care este la momentul actual. Este foarte greu ca oricare echipă să o depășească pe FCSB. Să piardă FCSB 7 puncte și celelalte să meargă ca un ceas. Celelalte echipe se anulează între ele. Este foarte greu matematic să mai pierzi titlul. Eu m-am lovit de asta timp de doi ani la rând la Astra.

Reclamă

Mie mi-a trebuit 8 etape la rând să câștig play-off-ul. Punctul nu te ajută cu nimic, este un eșec. Uite, drept dovadă, Sepsi. Sistemul acesta play-off, play-out…

Punctele din sezonul regulat sunt extrem de importante. Poți să faci egaluri câte vrei, nu te ajută cu nimic pentru că se înjumătățesc punctele. Acum victoria înseamnă 3 puncte; uite ce înseamnă 9 puncte pentru Sepsi și uite ce înseamnă eșecul pentru ceilalți”, a declarat Marius Șumudică pentru fanatik.ro.

Alexandru Băluţă, euforic după ce a marcat în Poli Iaşi – FCSB 1-3: „La vară vreau să mă bucur de medalia de campion!”

Alexandru Băluţă a fost euforic, după ce a marcat în partida dintre Poli Iaşi şi FCSB, încheiată cu scorul de 1-3. Mijlocaşul a declarat că roş-albaştrii vor merge în vacanţă cu capul sus, după ce s-au impus şi în duelul cu moldovenii lui Leo Grozavu.

Reclamă 4 / 0/3

FCSB s-a impus cu 3-1 pe terenul celor de Poli Iaşi. Florinel Coman, cu o „dublă”, şi Alexandru Băluţă au marcat pentru „roş-albaştri”, care şi-au mărit avansul la 11 puncte, faţă de ocupanta locului secund, CFR Cluj.

Alexandru Băluţă a fost foarte mulţumit de victoria obţinută de FCSB, în Copou. Mijlocaşul a declarat că moldovenii au reuşit să-i ia prin surprindere, prin golul marcat de Robert Ion, însă susţine că roş-albaştrii au avut o reacţie excelentă.

De asemenea, Băluţă şi-a setat obiectivele şi pentru anul viitor, mărturisind că îşi doreşte să se bucure în vară de o medalie de campion.

„Aşa cum am discutat, am reuşit să facem un pressing bun, să fim compacţi. Au reuşit să ne surprindă la acel gol. Mă bucur că am reuşit să ne mobilizăm, să marcăm şi golul al treilea. Au fost mulţi colegi indisponibili, au avut probleme cu răceala. Mergem în vacanţă cu capul sus. Suntem pe un drum bun, mai avem mult de muncă.

Ne aşteaptă o vacanţă, ne refacem alături de famiile noastre. (N.r. cum a fost 2023) Începutul a fost foarte greu, am avut parte de multe accidentări. Dumnezeu mi-a dat puterea să revin în forţă, am venit să dau tot ce am mai bun, să ajut tot timpul, am profitat de şansa care mi-a fost oferită. Trebuie să continui, să mă pregătesc în cantonament bine, la vară să mă bucur de medalia de campion. Sper să mă bucur alături de familia mea, care mă susţine mereu”, a declarat Alexandru Băluţă, conform digisport.ro.

FCSB, victorie clară cu Poli Iaşi

FCSB a învins, în deplasare, scor 3-1, formaţia Poli Iaşi, într-un meci al etapei a 21-a din Liga 1. Alexandru Băluţă a deschis scorul la Iaşi, pentru oaspeţi, în minutul 16, şi tot el a ratat două minute mai târziu majorarea diferenţei.

Gazdele au egalat în minutul 26, printr-un şut superb expediat de Robert Ion. În minutul 29 Samayoa l-a faultat în careu pe Florinel Coman şi arbitrul Iulian Călin a dictat penalti după consultarea VAR. Coman a transformat în minutul 31 şi FCSB a trecut, din nou, la conducere. Fundaşul sud-african Ngezana s-a accidentat după o ciocnire cu Sergiu Buş şi a fost înlocuit în minutul 41, fiind dus direct la spital.

Reclamă

Florinel Coman a trimis periculos, pe lângă poartă, în minutul 54, apoi zece minute mai târziu a ratat şi Alexandru Băluţă. Bucureştenii au mai primit un penalti, în minutul 83, după ce Samayoa l-a faultat în careu pe Olaru, iar Florinel Coman a înscris, stabilind scorul final, 3-1 pentru FCSB.

Coman a ajuns la 9 goluri marcate în acest campionat, iar FCSB este lider detaşat în Superligă, cu 44 de puncte, faţă de 33 ale rivalelor CFR Cluj şi Universitatea Craiova. Poli Iaşi este pe locul 14, cu 23 de puncte.

 

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:25 Dan Şucu s-a întâlnit cu Marius Şumudică, la o zi după „revoluţia” anunţată la Rapid! Concluzia patronului giuleştenilor 19:03 AS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta LIVE TEXT (22:00). Încep semifinalele Europa League şi Conference League 18:43 FotoLovitura uriaşă pe care a dat-o fiica cea mică a lui George Copos! Reacţia milionarului: „Este incredibil, e un fenomen!” 18:36 Alpine a anunţat o mutare importantă! Cine a fost adus pentru a salva sezonul francezilor 17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” 17:45 Cristina Neagu, discurs războinic înaintea returului infernal cu Metz: „E nevoie de un meci perfect” 17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” 16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor Vezi toate știrile
Citește și