Închide meniul

Andorra – România LIVE VIDEO | Ionuț Radu vrea la EURO 2024 cu orice preț: „A venit momentul nostru!”. Cum a fost întâmpinat de Edi Iordănescu la reunire

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 21 martie 2023, 17:01

Andorra – România LIVE VIDEO | Ionuț Radu vrea la EURO 2024 cu orice preț: „A venit momentul nostru!. Cum a fost întâmpinat de Edi Iordănescu la reunire

Ionuț Radu vrea la EURO 2024

Ionuț Radu vrea la EURO 2024 / Profimedia

Andorra – România LIVE VIDEO | Ionuț Radu vrea la EURO 2024 cu orice preț. Portarul de 25 de ani spune că el și colegii săi de la echipa națională sunt pregătiți să înceapă cursa pentru calificarea la turneul final. „A venit momentul nostru!”, a fost mesajul de mobilizare transmis de Radu înaintea meciului de debut cu Andorra, transmis în direct și în exclusivitate la Antena 1 și în AntenaPLAY, sâmbătă, de la ora 21:45.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ionuț Radu vrea să retrăiască emoțiile unui turneu final, așa a făcut la Campionatul European de tineret din 2019. Goalkeeper-ul legitimat la Auxerre susține că nu contează câte goluri marchează România contra Andorrei, ci important este ca trupa lui Edi Iordănescu să obțină cele 3 puncte.

Andorra – România LIVE VIDEO | Ionuț Radu vrea la EURO 2024 cu orice preț: „A venit momentul nostru!”

Ionuț Radu a dezvăluit că a întârziat la reunirea lotului naționalei României. Radu a ajuns în cantonamentul de la Mogoșoaia cu un sfert de oră întârziere și a intrat în vestiar fix când Edi Iordănescu ținea un discurs intens.

„Să vă povestesc cum a fost toată faza. Am ajuns la aeroport și trebuia să fiu la 5 la Mogoșoaia, dar au fost în întârziere bagajele și practic am ajuns la 5 și un sfert și am intrat direct în ședință unde vorbea domnul Edi.

Am intrat într-un discurs foarte aprins, foarte motivațional, vedeam pe toată lumea foarte concentrată. Mă gândesc că e o atmosferă foarte bună. E prima zi, dar deja am simțit motivația necesară pentru a ne califica.

Reclamă

Sincer, eu văd grupa foarte foarte accesibilă. Acum nu trebuie să ne uităm pe cine avem în față, trebuie să ne concentrăm numai pe munca pe care o depunem zi de zi și să ne găsească ziua meciului pregătiți. Și, normal, dacă noi vom fi pregătiți și motivați, sută la sută vom obține rezultatele dorite.

Eu sunt mulțumit și cu un 1-0, important e să luăm cele 3 puncte. Cu cât mai multe goluri, cu atât mai bine, dar cel mai important e să luăm cele 3 puncte și toată lumea e fericită”, a spus Ionuț Radu, pentru frf.ro.

Superstiția lui Ionuț Radu, în drumul către EURO 2024: „O să pun în telefon meciul de deschidere”

Ionuț Radu a precizat că și-a setat în telefon un memento (alertă) cu ziua și ora meciului de deschidere de la EURO 2024. Portarul naționalei României își dorește enorm ca „tricolorii” să fie prezenți la turneul final din Germania.

Reclamă 4 / 0/3

Radu a vorbit și despre concurența de la echipa națională, pentru postul de portar. Pentru „dubla” cu Andorra (25 martie, 21:45) și Belarus (28 martie, 21:45), Edi Iordănescu i-a convocat pe Florin Niță (Pardubice | Cehia, 19/0), Ionuț Radu (Auxerre | Franța, 2/0) și Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 1/0).

„Din punctul meu de vedere, e un nou început. Trebuie să fie un nou început pentru toată lumea, să uităm toate eșecurile pe care le-am avut în trecut, să uităm toate presiunile trecutului și să trăim în prezent. Să ne punem un obiectiv în cap și să facem tot ce putem ca să-l atingem.

Calificarea asta e totul sau nimic. Pentru că nu ne-am calificat de foarte mult timp și să începem cu dreptul ar fi ceva extraordinar pentru noi. Pentru asta ne-am adunat. Sunt mulțumit că sunt aici și pregătit în momentul de față, ca restul colegilor, să ajutăm echipa.

Sunt sută la sută convins că a venit momentul nostru, trebuie să-l facem să fie momentul nostru. Românii asta așteaptă, trebuie să le dăm puțină speranță, cum a fost și la EURO 2019, iar pentru asta trebuie să ne mobilizăm și să dăm tot ce avem mai bun.

Nu am un memento scris (n.r. – în telefon), dar acum o să pun meciul de deschidere de la Campionatul European, pentru că îmi doresc să fim acolo.

Ce a spus Ionuț Radu despre concurența pentru postul de portar de la naționala României

Din punctul meu de vedere, concurența pentru un portar este foarte importantă. Dar important este să fie o concurență constructivă pentru că asta te motiveză să te antrenezi mult mai bine pentru a-ți câștiga locul de titular.

Avem nevoie de un obiectiv comun, să ne dorim toți același lucru, să ne punem toți toate forțele într-un singur lucru, acela de a obține cele 6 puncte. Sunt sută la sută convins că vor veni, pentru că ceea ce îți dorești, atragi”, a mai declarat Ionuț Radu.

Reclamă

Ionuț Radu a vorbit și despre situația actuală de la echipa de club. El a fost împrumutat de Inter Milano în Franța, la Auxerre, iar portarul român s-a adaptat foarte repede.

„M-am acomodat foarte repede (n.r. – la Auxerre), sunt bucuros de ultimele rezultate pe care le-am avut cu echipa de club și personale și sper să o țin tot așa pentru că mă antrenez foarte bine și asta e tot ce contează pe plan profesional”, a mai spus Radu.

Lotul României pentru meciurile cu Andorra și Belarus

Recomandări
  • Andorra – România LIVE VIDEO | Ionuț Radu vrea la EURO 2024 cu orice preț

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! Vezi toate știrile
Citește și