Închide meniul
EXCLUSIV

Andorra – România LIVE VIDEO Motivele pentru care Andrei Ivan nu a fost convocat! Edi Iordănescu, deranjat de atitudinea atacantului

Reclamă

Antena Sport Publicat: 18 martie 2023, 15:35

Andorra – România LIVE VIDEO Motivele pentru care Andrei Ivan nu a fost convocat pentru debutul în preliminariile pentru EURO 2024 au legătură cu atitudinea fotbalistului de la Universitatea Craiova. Edi Iordănescu a anunțat, aseară, lotul pentru dubla cu Andorra și Belarus, iar atacantul nu face parte din el. Andorra – România e LIVE pe Antena 1 și în AntenaPLAY, pe 25 martie, de la ora 21:45.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Selecționerul României a convocat 26 de jucători pentru primele două meciuri din campania de calificare la EURO 2024. Având în vedere fotbaliștii pe care mizează, acesta a decis să meargă pe continuitate și a ales să cheme la prima reprezentativă jucătorii care l-au convins la ultimele actiuni din 2022. Pe lângă cei accidentați, sau care au reluat antrenamentele de puțin timp, cum este cazul lui Ianis Hagi, printre cei care nu se regăsesc pe lista antrenorului de 44 de ani se numără și Andrei Ivan.

Andorra – România LIVE VIDEO Motivele pentru care Andrei Ivan nu a fost convocat

Deși a arătat o formă bună în Liga 1, în ultima perioadă, Ivan nu a intrat în vederile lui Iordănescu. AS.ro vă prezintă cum a ajuns atacantul de la Universitatea Craiova din om de bază la echipa națională să nu mai prindă nici lotul de 26 de jucători.

Edi Iordănescu l-a convocat pe Ivan încă de la inceput, atacantul de 26 ani a fost unul dintre cei mai folosiți jucători în primele patru jocuri din mandatul său:

Ruptura s-a produs însă înainte de ultimele două jocuri din luna iunie, după ce naționala s-a întors în țară și pregătea meciurile de pe teren propriu cu Finlanda și cu Muntenegru. Sursele Antena Sport susțin că Iordănescu a fost deranjat de atitudinea pe care a avut-o jucătorul celor de la Universitatea Craiova la antrenamente. Ba, mai mult decât atât, la revenirea în țară, Ivan a susținut că are o problemă la picior, lucru neconfirmat de staff-ul medical. Ulterior, a spus că problema este la celălalt picior. A fost momentul în care Edi nu a mai cerut control medical și a decis să nu mizeze deloc pe el pentru meciul cu Finlanda. Ce este interesant este faptul că medicul echipei naționale este Claudiu Stămătescu, care este și doctorul celor de la Universitatea Craiova.

Reclamă

După victoria cu Finlanda, Edi a decis să nu îl ia în calcul nici pentru meciul cu Muntenegru, chiar dacă acesta își revenise complet. La acest meci s-a consumat al doilea episod în care selecționerul s-a simțit dezamăgit de Ivan. Atacantul a fost surprins de camerele de pe transmisiunea live, la 0-3 cu Muntenegru, când vorbea la telefon și râdea, în tribune, lucru semnalat de presă la acel moment. Mai mult decât atât, oamenii de fotbal care stăteau în zona respectiva i-au transmis lui Edi Iordănescu comportamentul lui Ivan din timpul jocului.

Andorra – România LIVE VIDEO Andrei Ivan nu a fost convocat

A fost momentul in care Iordănescu junior a decis că Ivan nu este conectat 100% când vine la echipa națională. Au urmat apoi două acțiuni, în septembrie și în noiembrie, când Ivan a fost accidentat, cu rezultate bune pentru prima reprezentativă. Conform surselor AS.ro, selecționerul nu a renunțat la el, nu i-a închis ușa, dar, în acest moment, consideră că e mai bine să mizeze pe jucătorii de la ultimele acțiuni, cu care a pregătit aceste preliminarii în toamna anului trecut.

Trebuie amintit faptul că Ivan a fost debutat la națională chiar de tatăl actualului selecționer, Anghel Iordănescu. Acest fapt l-a făcut pe Edi Iordănescu să meargă pe mâna lui Ivan și să aibă încredere în el la primele sale partide ca selecționer. Tehnicianul primei reprezentative a spus încă de când a venit că nu va tolera absolut nimic, atacantul de la Craiova lui Rotaru nu a mai fost chemat. „La națională trebuie să vii pe jos” și „Voi miza totul doar pe jucători care dau totul pentru România” au fost mesajele lui Iordănescu, iar acesta s-a ținut de cuvânt. Ivan nu este singurul care nu s-a ridicat la nivelul așteptat de selecționer.

Reclamă 4 / 0/3

Mirel Rădoi l-a exclus din lot pe Andrei Ivan

Iordănescu nu este singurul tehnician care a ales să îl excludă pe Ivan. Atacantul a fost trimis la echipa a doua și la Craiova. Mirel Rădoi a fost cel care a luat această decizie, din cauza atitudinii pe care o avea jucătorul. Ulterior, Rădoi a plecat de la echipă, iar atacantul a fost reprimit în lot.

Andrei Ivan este unul dintre produsele de export ale lui Mihai Rotaru, care crede foarte mult în jucător, iar acesta l-a atacat pe Edi Iordănescu pentru că nu l-a convocat la prima reprezentativă mai ales acum, când Ivan a apărut pe radarul unor formații din străinătate.

Lotul României pentru meciurile cu Andorra şi Belarus

PORTARI: Florin Niță (Pardubice | Cehia, 19/0), Ionuț Radu (Auxerre | Franța, 2/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 1/0);

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 10/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 20/2), Adrian Rus (Pisa | Italia, 17/1), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 24/2), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 3/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 15/0), Mario Camora (CFR Cluj, 9/0), Raul Opruț (Hermannstadt, 2/0);

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (FCSB, 9/0), Alexandru Cicâldau (Ittihad Kalba | EAU, 28/4), Marius Marin (Pisa | Italia, 8/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 9/0), Darius Olaru (FCSB, 9/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 44/2), Adrian Șut (FCSB, 0/0), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 56/11), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 5/1), Alexandru Dobre (Famalicão | Portugalia, 0/0), Dennis Man (Parma | Italia, 16/5), Octavian Popescu (FCSB, 5/0);

ATACANȚI: Florin Tănase (Al Jazira | EAU, 15/2), Denis Alibec (Farul Constanța, 27/2), George Pușcaș (Genoa | Italia, 34/10).

Reclamă

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! Vezi toate știrile
Citește și