Închide meniul

„Au fost furaţi!” Italia s-a calificat la EURO 2024 după o fază controversată în prelungirile meciului cu Ucraina

Valentin Pîrcălabu Publicat: 21 noiembrie 2023, 0:00

Reclamă

Italia s-a calificat la EURO 2024 după o fază controversată în prelungirile meciului cu Ucraina. Arbitrul Gil Manzano nu a dat penalty la un duel în careu între Acerbi şi Mudryk.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Italia a trăit periculos partida decisivă de calificare la EURO 2024. După o primă repriză în care s-au jucat cu ocaziile, italienii au trăit periculos finalul de meci.

 Italia s-a calificat la EURO 2024 după o fază controversată în prelungirile meciului cu Ucraina

Ucraina a presat în finalul meciului şi a cerut în minutul 3 al prelungirilor un penalty după un duel între Acerbi şi Mudryk. Arbitrul Gil Manzano nu a acordat lovitură de pedeapsă, deşi ucrainenii au cerut cu insisitenţă penalty. „L-a atins„, au spus si comentatorii italieni. „Eu înclin că este penalty„, a spus Ionel Dănciulescu la digisport.ro. „Pentru mine e mai mult penalty„, a completat şi Florin Bratu.

Reacţiile pe Twitter nu au întârziat şi apară. „Ucrainenii au fost furaţi”, e unul dintre cele mai dure mesaje.

Reclamă

Până la urmă, Ucraina – Italia s-a terminat 0-0, scor ce a calificat campioana en-titre a Europei să se califice direct la EURO 2024.

Reclamă 4 / 0/3

Italia, Cehia şi Slovenia au făcut pasul spre turneul final

Echipa naţională a Italiei a încheiat la egalitate luni seara, în deplasare, scor 0-0, cu naţionala Ucrainei, calificându-se la Euro 2024. La turneul final s-au mai calificat Cehia (3-0 cu Moldova) şi Slovenia (2-1 cu Kazahstan).

La Leverkusen, pe BayArena, Italia avea două şanse din trei să se califice direct la Euro 2024: egalul sau victoria. A fost prima variată, deşi echipa lui Luciano Spalletti a dominat partida şi a avut ocazii de gol. Replica ucraineană a venit în repriza secundă, Mudryk ratând o şansă mare în minutul 65, la o gafă a apărării italiene, reparată în cele din urmă de Donnarumma.

Italia nu a reuşit să înscrie până la final, ambii portari având intervenţii salvatoare, iar Squadra Azzura s-a calificat la turneul final de pe locul secund al grupei C. Anglia a câştigat grupa, cu 20 de puncte, urmată de Italia, cu 14 puncte şi Ucraina – tot 14 puncte. Pe locul 4 a venit Macedonia de Nord, cu 8 puncte, iar Malta nu a acumulat nici un punct.

Cehia s-a impus cu 3-0 în meciul decisiv, jucat acasă împotriva Moldovei. Oaspeţii au rezistat o bună parte din meci fiind conduşi la limită de cehi. Însă lucrurile s-au schimbat după eliminarea lui Vladislav Baboglo, din minutul 55. Cehia a marcat de două ori în superioritate şi a terminat pe locul al doilea în grupa E, cu 15 puncte. Tot 15 puncte are şi câştigătoarea grupei, Albania. Pe locul al treilea este Polonia, cu 11 puncte, iar Moldova, de pe locul 4, are 10 puncte. Insulele Feroe încheie clasamentul, cu două puncte.

A treia echipă calificată luni seara la euro 2024 este Slovenia, victorioasă cu 2-1 în faţa contracandidatei Kazhastan, în grupa H. Danemarca a câştigat grupa, cu 22 de puncte. Pe locul secund a venit Slovenia, cu acelaşi număr de puncte, urmată de Finlanda, cu 18 puncte, Kazahstan – 18 puncte, Irlanda de Nord – 9 puncte şi San Marino – zero puncte.

Rezultate înregistrate luni seara, în calificările Euro 2024:

Grupa C: Ucraina – Italia 0-0;

Reclamă

Grupa C: Macedonia de Nord – Anglia 1-1 (Bardhi 41 / Kane 59);

Grupa E: Cehia – Moldova 3-0 (Doudera 14, Chory 72, Soucek 90);

Grupa E: Albania – Insulele Feroe 0-0;

Grupa H: Irlanda de Nord – Danemarca 2-0 (Price 60, D. Charles 81);

Grupa H: Slovenia – Kazahstan 2-1 (Sesko 41 penalti, Verbic 86 / Orazov 48);

Grupa H: San Marino – Finlanda 1-2 (Berardi 90+7 / Soiri 50, 58).

 

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și