Închide meniul

Federaţia din Israel, prima reacţie după anunţul UEFA: „Facem tot posibilul pentru a continua activitatea fotbalului israelian”

Alex Masgras Publicat: 19 octombrie 2023, 19:56

Reclamă
Federaţia din Israel, prima reacţie după anunţul UEFA: „Facem tot posibilul pentru a continua activitatea fotbalului israelian

Federaţia din Israel, prima reacţie după anunţul UEFA

Naţionala Israelului, înaintea meciului de la Bucureşti cu România / Profimedia

Federaţia din Israel a oferit prima reacţie după anunţul UEFA. Forul continental a emis joi un comunicat prin care a anunţat că nu se vor mai disputa meciuri în Israel în perioada următoare şi că a solicitat federaţiei şi cluburilor din această ţară să caute locaţii în alte ţări pentru disputarea partidelor considerate pe teren propriu, printre care şi cea cu România, programată pe 18 noiembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preşedintele federaţiei din Israel, Shino Zoertz, a anunţat că înţelege decizia celor de la UEFA şi a dat asigurări că se face tot posibilul pentru continuarea activităţii fotbalistice.

Federaţia din Israel, prima reacţie după anunţul UEFA

De asemenea, Shino Zoertz a declarat că există speranţa că UEFA le va permite israelienilor să dispute meciurile pe teren propriu în cazul în care situaţia din Israel se va detensiona;

„Din nefericire, decizia UEFA este de înțeles în realitatea actuală și am fost informat în legătură cu această problemă înainte de publicarea acesteia. Amânarea meciurilor echipelor noastre de club și ale echipelor naționale indică o considerație foarte mare a UEFA față de situația în care ne aflăm.

Mesajul important este că mi s-a promis că spre finalul stării de război din Israel, UEFA va permite ca meciurile să se dispute aici. Scopul nostru este să facem tot posibilul pentru a continua activitatea fotbalului israelian, continuitatea echipelor în cupele europene și a echipelor naționale, chiar dacă acest lucru nu va fi posibil în Israel”, a anunţat Shino Zoertz, potrivit sport5.co.il.

Reclamă

UEFA, anunţ de ultim moment despe partida dintre Israel şi România

UEFA a stabilit ca niciun meci internaţional să nu se joace în Israel, în următoarea perioadă. Atât naţionala din „Ţara Sfântă”, cât şi cele două echipe angreante în competiţii europene, Maccabi Haifa şi Maccabi Tel-Aviv, trebuie să-şi caute un alt stadion.

Vizată este astfel şi duelul dintre Israel şi România, programat luna viitoare, pe 18 noiembrie. Urmează ca Federaţia din „Ţara Sfântă” să propunî mai multe variante de stadione, pe care să se desfăşoare meciul.

„După o evaluare amănunțită a siguranței și a securității din întreg teritoriul al Israelului, Comitetul Executiv UEFA a decis că niciun meci din competițiile UEFA nu se va mai juca în Israel până la noi vești.

Reclamă 4 / 0/3

Federației de Fotbal din Israel și cluburilor Maccabi Haifa și Maccabi Tel-Aviv li s-a cerut să propună variante de arene (care trebuie să se conformeze regulamentului UEFA) din afara Israelului pentru meciurile de pe teren propriu, care să fie folosite până când decizia va fi în vigoare”, a anunţat UEFA.

Luna viitoare, naţionala din Israel va mai juca, pe 15 noiembrie, contra Elveţiei, partidă considerată tot pe teren propriu, şi pe 21 noiembrie, în Andorra. Încă nu a fost anunţată o dată de disputare a meciului Kosovo – Israel, programat iniţial în 15 octombrie, dar amânat la momentul respectiv.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:20 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 20:18 Marius Lăcătuş a dat verdictul, după titlul câştigat de FCSB! „Fiara” ştie unde s-a făcut diferenţa 20:16 VideoTeodora, fiica lui Mihai Stoica, dezvăluiri emoţionante despre tatăl său şi FCSB: „E ca o altă familie pentru mine!” EXCLUSIV 19:25 Dan Şucu s-a întâlnit cu Marius Şumudică, la o zi după „revoluţia” anunţată la Rapid! Concluzia patronului giuleştenilor 19:03 AS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta LIVE TEXT (22:00). Încep semifinalele Europa League şi Conference League 18:43 FotoLovitura uriaşă pe care a dat-o fiica cea mică a lui George Copos! Reacţia milionarului: „Este incredibil, e un fenomen!” 18:36 Alpine a anunţat o mutare importantă! Cine a fost adus pentru a salva sezonul francezilor 17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” 17:45 Cristina Neagu, discurs războinic înaintea returului infernal cu Metz: „E nevoie de un meci perfect” 17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” Vezi toate știrile
Citește și