Închide meniul

Gică Popescu, anunţ dezastruos după Elveţia – România 2-2: „Am arătat ca o echipă foarte mică. Rezultat mincinos!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 iunie 2023, 1:01

Reclamă
Gică Popescu, anunţ dezastruos după Elveţia – România 2-2: „Am arătat ca o echipă foarte mică. Rezultat mincinos!

Gică Popescu, reacţie fără precedent după penalty-ul acordat de Sebastian Colţescu

Gică Popescu, în timpul unui interviu / Hepta

Gică Popescu a făcut un anunţ dezastruos după Elveţia – România, scor 2-2, din preliminariile EURO 2024. Fostul fundaş de „fier” al Generaţiei de Aur a ţinut să îi readucă pe tricolori cu picioarele pe pământ după remiza de la Lucerna.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Baciul” a tras un semnal de alarmă şi anunţă că rezultatul înregistrat de tricolori este unul mincinos. Popescu a arătat cu degetul tactica aleasă de Edi Iordănescu.

Gică Popescu, anunţ dezastruos după Elveţia – România 2-2

Cea mai mare greşeală pe care o putem face este să fim super fericiţi. Putem fi din cauza rezultatelor, sau să ne facă rezultatele. Cel din Kosovo nu cred că este un rezultat pozitiv, ţinând cont de adversar. Ar trebui să ne supere. Iar în seara aceasta, acest meci, cele 85 de minute ar trebui să îi dea selecţionerului serios de gândit. Am arătat ca o echipă nu mică, ci foarte mică. Ne-am lăsat dominaţi de o Elveţie care ar fi putut să marcheze uşor 5-6-7 goluri. A fost acest final, fotbalul te pedepseşte. Noi am avut 2 ocazii, 2 goluri.

Maniera, să joci cu cei doi jucători de bandă la nivelul fundaşilor centrali este imposibil să poţi să ataci. Nu poţi să ajungi la poartă. A fost o abordare de echipă mică! Este un rezultat mincinos. Care ne bucură, Dumnezeule, am sărit în sus. Dar putea fi un 6-0 şi nu se supăra nimeni. Au fost două meciuri groaznice cu Kosovo şi Elveţia„, a declarat Gică Popescu la primasport.ro.

Amdouni a reuşit o „dublă”, în minutele 28 şi 41. Elveţia a ratat din toate poziţiile, iar Horaţiu Moldovan a făcut minuni între buturi. Pe final, Valentin Mihăilă a reuşit să restabilească egalitatea într-un mod incredibil. A marcat în minutele 89 şi 90+2 şi a fost eroul României.

Reclamă

Următoarele partide pe care România le va juca vor fi în luna septembrie. Atunci, selecționata condusă de Edi Iordănescu va disputa 2 partide, ambele pe teren propriu, cu Israel și Kosovo.

Clasament:

1. Elveția – 10 puncte
2. România – 8 puncte
3. Israel – 7 puncte
4. Belarus – 3 puncte
5. Kosovo – 3 puncte
6. Andorra – 1 punct

Reclamă 4 / 0/3

Programul echipei naționale, în preliminariile pentru EURO 2024

25 martie 2023: Belarus – Elveția 0-5, Andorra – ROMÂNIA 0-2, Israel – Kosovo 1-1
28 martie 2023: ROMÂNIA – Belarus 2-1, Kosovo – Andorra 1-1, Elveția – Israel 3-0
16 iunie 2023: Kosovo – ROMÂNIA 0-0, Belarus – Israel 1-2, Andorra – Elveția 1-2
19 iunie 2023: Elveția – ROMÂNIA 2-2, Belarus – Kosovo 2-1, Israel – Andorra 2-1
9 septembrie 2023: Andorra – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția (21:45)
12 septembrie 2023: ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra (21:45)
12 octombrie 2023: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția (21:45)
15 octombrie 2023: Elveția – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21:45)
18 noiembrie 2023: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45)
21 noiembrie 2023: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

Elveţia – România 2-2 | Edi Iordănescu, euforic după nebunia de la Lucerna

Selecţionerul naţionalei României a fost extrem de fericit după minunea din Elveţia. Iordănescu a lăudat faptul că elevii săi au crezut până la final într-un rezultat pozitiv în deplasarea infernală din Elveţia.

Nu ştiu dacă m-am mai bucurat vreodată aşa. Am întâlnit o echipă superioară nouă, asta ştiam… cu mulţi jucători cu multă calitate. Am gândit într-un fel strategia, ne-a ieşit din păcate puţin din ce am gândit. A fost şi timpul foarte scurt. Am vrut să acoperim mai bine terenul.

Ce nu ne-a ieşit, momente de tranziţie voiam mai multe. Ne-au lipsit în prima repriză momentele noastre de atac poziţional. Există foarte multă calitate individuală, multă omogenitate.

Prima repriză nu ne-a ieşit aşa de mult cum am vrut, dar echipa a arătat suflet, a arătat spirit, caracter imens. Cine crede până la final de multe ori e răsplătit. Şi aş mai vrea să spun ceva, clar că azi echipa Elveţiei foarte valoroasă. Putea să câştige fără doar şi poate jocul. Dar o echipă cu o inimă foarte mare a reuşit să revină, ar o echipă cu o inimă foarte mare a reuşit să revină. Şi să aducă un punct la clasament, dar şi foarte mult moral pentru perspectivă. Îmi felicit toţi jucătorii, dar să ştiţi că Mihăilă a dat golul 2 cu ruptură musculară.

Pot să spun că am mizat mult pe credinţa noastră în continuare, Dumnezeu ne-a răsplătit pentru muncă. V-am spus că nu mai avem nimic de pierdut, că trebuie să arătăm mai mult. Putem şi noi să construim, să arătăm mai multă încredere şi personalitate în joc„, a spus Edi Iordănescu. în exclusivitate pentru AS.ro, după Elveţia – România 2-2.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:00 LIVE VIDEOLecco – Sampdoria e LIVE în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo luptă pentru un loc de baraj 18:57 Transferurile de milioane de euro ale lui Dan Şucu la Rapid, făcute praf: „Să ne mai lase. Are dreptate Gigi Becali” 18:36 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Antrenamentele, calificările şi cursele se văd LIVE STREAM în AntenaPLAY 18:12 Un fost preşedinte al Rapidului a reacţionat după comunicatul lui Dan Şucu: „E dezinformat, manipulat” 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său 16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano 16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României Vezi toate știrile
Citește și