Închide meniul
EXCLUSIV

Motivul pentru care suporterii României au fost evacuaţi de pe stadionul din Priştina în timpul meciului cu Kosovo

Iulian Focșăneanu Publicat: 16 iunie 2023, 23:41

Reclamă

Suporterii României au fost evacuaţi de pe stadionul din Priştina, în timpul meciului Kosovo – România, din preliminariile EURO 2024. Au fost incidente în tribunele arenei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aproximativ 130 de fani au putut face deplasarea pentru confruntarea din Grupa I. Iniţial, FRF primise 600 de bilete. Kosovo a remizat alb cu România în meciul care a putut fi urmărit în direct pe Antena 1 şi AntenaPLAY.

Suporterii României au fost evacuaţi de pe stadionul din Priştina

Cu 10 minute înainte de finalul meciului din Kosovo, la scorul de 0-0, organizatorii meciului au decis ca ultraşii din „Uniţi Sub Tricolor” să părăsească de urgenţă arena. Totul în încercarea de a preîntâmpina anumite incidente.

Din sursele AntenaSport, decizia a fost luat în momentul în care fanii care au făcut deplasarea au început să strige: „Serbia Kosovo„. Exista riscul ca ultraşii gazdelor, prezenţi pe stadion, să facă scandal.

Au fost incidente în momentul în care suporterii români au fost evacuaţi. Jandarmii au folosit forţa şi au lovit cu bastoanele fanii naţionalei României.

Reclamă

Mario Camora s-a „rupt” la Priştina

Fundașul echipei naționale a ieșit de pe teren, accidentat, în prima repriză a partidei de la Priștina, care s-a jucat în condiții nefavorabile. În locul lui a fost introdus Deian Sorescu. Terenul a arătat îngrozitor, iar elevii lui Edi Iordănescu s-au chinuit să construiască fazele de atac.

Edi Iordănescu continuă să aibă probleme în flancul stâng al apărării. Camora s-a accidentat în minutul 21 al meciului cu Kosovo şi a avut nevoie de intervenţia staff-ului medical. Chiar dacă a făcut eforturi, nu a avut nicio şansă să poată rămâne pe teren.

Selecţionerul a fost nevoit să improvizeze şi l-a înlocuit pe fundaşul de la CFR Cluj cu Deian Sorescu. Acesta a intrat pe teren în minutul 23, pe un post pe care a mai jucat, dar care nu este cel de bază.

Reclamă 4 / 0/3

Recomandările MAE pentru fanii români

Ministerul Afacerilor Externe a transmis miercuri o serie de sfaturi şi recomandări cetăţenilor români (suporteri, jurnalişti etc.) care se vor deplasa la Priştina pentru a asista la meciul România-Kosovo. Autorităţile precizează că în cazul deplasării pe cale rutieră, este recomandat ca intrarea în Kosovo să se realizeze dinspre Macedonia de Nord (Hani i Elezit – la nord de Skopje). De asemenea, ieşirea se va realiza prin aceleaşi puncte de frontieră. MAE arată că nu este recomandată intrarea în Kosovo dinspre Serbia prin punctele Brnjak şi Jarinje şi subliniază că ”cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc fac acest lucru pe propria răspundere şi se expun consecinţelor şi riscurilor unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse”.

MAE menţionează că ”dintre punctele de trecere de pe linia de demarcaţie dintre Serbia şi Kosovo, singurul recomandabil este Merdare, deşi este probabil ca timpii de aşteptare în acest caz să fie mai mari, având în vedere existenţa unor măsuri de securitate sporite”.

Nu este recomandată intrarea în Kosovo dinspre Serbia prin punctele Brnjak şi Jarinje, deoarece acestea pot fi blocate sau închise de autorităţi în cazul unor degradări ale situaţiei de securitate”, precizează comunicatul.

MAE menţionează că ieşirea din Kosovo se va putea realiza spre Serbia doar în cazul în care intrarea s-a realizat tot prin această ţară, având în vedere că autorităţile sârbe de frontieră nu recunosc ştampila de intrare/ieşire aplicată în paşaport de către poliţiştii de frontieră kosovari (în cazul în care intrarea în Kosovo s-a realizat anterior dinspre altă ţară – Macedonia de Nord, Muntenegru sau Albania).

MAE reaminteşte că situaţia de securitate rămâne imprevizibilă, în special în nordul Kosovo, putând fi înregistrate noi deteriorări. Reiterăm recomandările generale privind: evitarea circulaţiei pe timp de noapte, a locurilor aglomerate şi a deplăsărilor în zone izolate; neimplicarea în orice demonstraţii de stradă, care pot degenera în violenţe; păstrarea în locuri sigure a documentelor şi valorilor personale, a biletelor de călătorie, banilor, cărţillor de credit, fără a le expune în mod vizibil asupra lor sau în autoturisme.

În mod particular, MAE recomandă suporterilor români ca, pe durata deplasării în Kosovo, atât pe stadion, cât şi în afara acestuia, să nu scandeze sau să afişeze mesaje politice care pot conduce la reacţii din partea spectatorilor gazdă. De asemenea, se recomandă evitarea afişării însemnelor naţionale sau scandarea de mesaje de susţinere ale echipei naţionale în afara stadionului sau a spaţiilor special amenajate pentru suporteri. În situaţii de urgenţă, persoanele aflate în Kosovo pot apela numerele de urgenţă locale: poliţia (00383) 192, pompierii (00383) 193 şi ambulanţa (00383) 194”, afirmă ministerul.

MAE subliniază că ”cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc fac acest lucru pe propria răspundere şi se expun consecinţelor şi riscurilor unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse”.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
Vezi toate știrile
Citește și