Închide meniul

Selecţionerul Israelului, copleşit de război. Declaraţiile după înfrângerea dureroasă din Kosovo

Alex Masgras Publicat: 13 noiembrie 2023, 9:29

Reclamă
Selecţionerul Israelului, copleşit de război. Declaraţiile după înfrângerea dureroasă din Kosovo

Concluziile trase de selecţionerul Israelului, după înfrângerea din Kosovo

Alon Hazan, selecţionerul Israelului, într-o conferinţă de presă / Profimedia

Selecţionerul Israelului, copleşit de război. Alon Hazan a vorbit după înfrângerea din Kosovo, acolo unde Israel a pierdut scor 0-1, în preliminariile pentru EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înfrângerea din Kosovo se poate dovedi decisivă în ceea ce priveşte calificarea la turneul final pentru Israel, care se pregăteşte acum pentru cele două meciuri din Ungaria, cu Elveţia şi România.

Selecţionerul Israelului, copleşit de război. Declaraţiile după înfrângerea dureroasă din Kosovo

Alon Hazan, selecţionerul Israelului, s-a declarat extrem de dezamăgit la finalul meciului din Kosovo, din preliminariile EURO 2024. Israel a pierdut meciul de la Pristina, al cărui unic marcator a fost Rashica, în minutul 41.

Acestă înfrângere se poate dovedi decisivă pentru Israel, în ceea ce priveşte calificarea la EURO 2024. La finalul partidei cu Kosovo, selecţionerul Israelului a recunoscut cât de greu este pentru jucătorii săi să evolueze, după ce mulţi dintre aceştia au pierdut rude sau prieteni în război şi regretă că echipa sa nu a reuşit să le aducă oamenilor din Israel un motiv să zâmbească:

„Ne e greu. Cu toții ne gândim la război și la victimele lui. E o parte din noi pentru că țara noastră e mai importantă decât fotbalul. Dar trebuie să jucăm, chiar dacă mulți dintre noi și-au pierdut rude sau prieteni în război.

Reclamă

E adevărat că această situație ne dă un imbold suplimentar pentru a încerca să câștigăm partide, dar e foarte greu, pentru că în campionatul intern nu s-a jucat vreo partidă de peste o lună deja. Am încercat să facem tot ce e posibil contra naționalei statului Kosovo, nu doar pentru punctele în sine, atât de necesare pentru calificare, ci și pentru oamenii din țară.

Am vrut să îi facem să se simtă un pic mai bine, de aici și dezamăgirea atât de mare după acest eșec. Nu le-am putut aduce oamenilor din Israel un motiv să zâmbească”, a declarat Alon Hazan, selecţionerul Israelului, după înfrângerea cu Kosovo.

Cum arată clasamentul în grupa României, după Kosovo – Israel 1-0

Cum arată clasamentul în grupa României, după Kosovo – Israel 1-0. Principala noastră contracandidată a pierdut în Kosovo, iar distanţa dintre România şi Israel a rămas de 5 puncte.

Reclamă 4 / 0/3

În acest context, şansele naţionalei României de a se califica la Campionatul European au crescut considerabil. Astfel, România ar fi sigură de prezenţa la EURO cu o victorie în partidele cu Israel sau cu Elveţia. Finala cu elveţienii va fi pe 21 noiembrie, de la 21:45, în direct pe Antena şi în AntenaPLAY.

România are şi varianta egalului cu Israel pentru a se califica, cu condiţia ca naţionala din „Ţara Sfântă” să nu învingă Elveţia. Lucrurile se complică dacă Israel va obţine victoria cu Elveţia. În această situaţie, înaintea meciului direct, România ar mai avea doar două puncte avans.

Un rezultat de egalitate în Israel nu ne-ar asigura calificarea la EURO şi, pentru a fi siguri de calificare, ar trebui să nu pierdem cu Elveţia. La egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este golvaerajul. În acest moment, România are un golaveraj de 13-4, în timp ce Israel are un golaveraj de 7-8.

În cazul în care Israel nu învinge Elveţia, atunci ne-ar fi suficient şi un rezultat de egalitate cu naţionala din „Ţara Sfântă” pentru a ne califica.

Clasamentul în grupa României

1. România – 16 puncte (8 meciuri)
2. Elveţia – 15 puncte (7 meciuri)
3. Israel – 11 puncte (7 meciuri)
4. Kosovo – 10 puncte (8 meciuri)

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
4
mai
0:15
VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00)
23:57 Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!” 22:55 „Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe 22:45 „Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu 22:37 Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi” 22:26 Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi 22:16 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA Vezi toate știrile
Citește și